Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Erfarne AC-konsulenter til opgaver med fag og undervisning på folkeskoleområdet i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
21-09-2022

Synes du, at det er vigtigt, at alle børn og unge udvikler sig fagligt, trives og får en god skolegang? Kunne du tænke dig et meningsfuldt arbejde, hvor du igennem implementering af politiske aftaler og lovgivning er med til at styrke kvaliteten af landets folkeskoler? Så er du måske vores nye kollega i Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Styrelsen har til opgave at understøtte, at politiske aftaler og ny lovgivning udmøntes i praksis, og at følge op på og understøtte, at skoler og uddannelsesinstitutioner leverer høj kvalitet. Det gør vi via udviklingsprojekter, vejledning af sektoren og tilsyn.

Vi søger to specialkonsulenter (evt. en chefkonsulent) med interesse for og viden om folkeskolen. Vi har brug for erfarne kolleger, der kan drive implementerings- og udviklingsprocesser, arbejde med kvalitetsudvikling og tilsyn med afsæt i viden og data og analysere og udtænke løsninger på de udfordringer, vi møder i praksis.

Om arbejdsopgaverne

Vi tilbyder et spændende og udfordrende job med gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Du får en alsidig hverdag, hvor du kommer tæt på beslutningsprocesserne. Vi har en uformel omgangstone, og du vil få en masse engagerede og fagligt dygtige kollegaer, der altid er parat til at sparre eller give en hjælpende hånd til løsning af opgaverne.

Du vil komme til at arbejde med en eller flere af nedenstående opgaver:

 • Projektledelse og implementering af initiativer, der skal understøtte kvaliteten af landets folkeskoler. Det kan fx være udviklingsprojekter, der skal styrke skolernes evalueringskultur, bidrage til mere praktisk undervisning i skolen, styrke udsatte børn og unges skolegang og inklusion, vejledning i forbindelse med ungdomsuddannelse, læreplansudvikling og digitalisering i folkeskolen.
 • Tilsyn med kvalitet og regler - hvor vi både udvikler metoder og indikatorer og søger at understøtte sektorens kvalitetsarbejde.
 • Samarbejde med parter og interessenter
 • Analytiske bidrag til politiske udspil
 • Kommunikation til institutioner, skoler og kommuner
 • Udbud og leverandørstyring
 • Skriftlig og telefonisk vejledning af kommuner, institutioner, skoler og borgere
 • Udstedelse af bekendtgørelser og vejledninger

Om dig

Vi forestiller os, at du har en relevant kandidatuddannelse i fx statskundskab, uddannelsesvidenskab, pædagogik, sociologi, jura eller lignende uddannelsesmæssig baggrund. Du har erfaring fra lignende stillinger enten fra centraladministrationen, vidensmiljøer, interesseorganisationer, kommuner eller konsulenthuse. Vi forventer, at du er analytisk stærk og i stand til at have mange bolde i luften. Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde i en politisk ledet organisation.

Som vores nye kollega vil det desuden være en fordel, hvis du:

 • Har stor viden om og interesse for folkeskoleområdet.
 • Har stærke metodiske og analytiske evner og kan anvende viden og data systematisk i din opgaveløsning
 • Har stærke program-/projektledelseskompetencer og gerne erfaring med at samarbejde bredt med relevante aktører og interessenter.
 • Arbejder struktureret og trives med et stort selvstændigt ansvar og kan tage rollen som fagligt fyrtårn, der bidrager til kvalitet i hele dit teams/centers opgaveløsning.
 • Har gode kommunikative evner og forstår at formidle ud fra et modtagerperspektiv.

Lyder det som noget for dig? Så ser vi meget gerne en ansøgning fra dig, hvor du med din baggrund og erfaringer beskriver, hvordan du kan bidrage til arbejdet i Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse.

Om os

Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse har det samlede ansvar for folkeskolen og den forberedende grunduddannelse i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, herunder løbende drift og udvikling af fag og indhold, tilsyn, lovgivning og bekendtgørelser, udsatte elevgrupper og vejledningsområdet.

I centrets arbejde inddrager vi viden om både indhold og institutionelle rammer for folkeskole og FGU. Det betyder, at vi i vores arbejde med at understøtte, at folkeskoler og FGU institutioner leverer høj kvalitet har blik for både viden om god praksis, fagenes udvikling og udfordringer i de institutionelle og styringsmæssige rammer samt overblik over relevante regler, data og viden. I centret arbejder vi tæt sammen med resten af styrelsen for at sikre, at der er et solidt fagligt grundlag for vores opgaveløsning. Derudover har vi tætte samarbejder med andre myndigheder, ligesom vi indgår i en tæt og løbende dialog med interessenter på området.

Centret består af ca. 60 medarbejdere fordelt på fire teams og to kontorchefer. Du vil ved ansættelse blive placeret i team folkeskolens fag og undervisning med reference til teamets teamleder. 

Løn- og ansættelsesvilkår

Vi ønsker at besætte stillingerne senest 1. december 2022. Du vil blive ansat som specialkonsulent efter fællesoverenskomsten for akademikere i staten med mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg. Alt efter kvalifikationer kan der være mulighed for ansættelse som chefkonsulent.

Ansættelsessted: Frederiksholms Kanal 26, 1220 København

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder i Team fag og undervisning, Marie Bilde på telefon 2149 1204, Marie.Bilde@stukuvm.dk eller kontorchef Janne Samuelsson på telefon 2328 0690, Janne.Samuelsson@stukuvm.dk.

Du kan også læse mere om vores arbejde på vores hjemmeside www.stukuvm.dk eller www.uvm.dk/job.

Sådan søger du

Send din ansøgning, CV, kandidatbevis og karakterudskrift via stillingsopslaget på vores hjemmeside senest torsdag den 6. oktober 2022.  Vi holder samtaler i uge 41 og 43. Der vil i forbindelse med 2. samtaler indgå en case.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er en styrelse i Børne- og Undervisningsministeriets koncern. Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 25
1015 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
21-09-2022
Udløber
06-10-2022
Kviknummer
LJA-84051327
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Forskning og undervisning, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 25
1015
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
21-09-2022
Ansøgningsfrist
06-10-2022
Kviknummer
LJA-84051327
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Forskning og undervisning, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed