Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Forlænget ansøgningsfrist - Erfaren stærkstrømsingeniør til verdens første energiøer

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
18-10-2021

Vil du være en af de ingeniører, der skal realisere verdens første energiøer og bringe den grønne omstilling ind i en ny æra? Det er nu, du har muligheden for at blive el-teknisk ekspert på danmarkshistoriens største infrastrukturinvestering.

 

Det er politisk besluttet, at Danmark skal udbygge sin position som foregangsland i den grønne omstilling ved at etablere verdens første energiøer. I Nordsøen skal vi opføre et unikt og omfattende anlæg, der bliver bindeled mellem energiproduktion fra store havvindparker og HV transmissionssystemerne til Danmark og udlandet. Fuldt udbygget til 10 GW bliver det Danmarkshistoriens største infrastrukturinvestering.

Vi forbereder nu et EU-udbud og skal i konkurrencen finde den bedste ø og den rigtige partner til at opføre, drive og udvikle energiøen i et offentlig-privat samarbejde.

 

Om jobbet

Energiøen, transmissionssystemerne og havvindparkerne udbydes og anskaffes i separate udbud med flere leverandører og bygherrer involveret. I vores team på bygherresiden af Energiøen får du som ekspert ansvaret for de el-tekniske grænseflader, der ligger imellem de store leveranceaftaler: Fra den tidlige behovsafdækning over kravspecifikation og udbud til den efterfølgende leverancestyring og integration.

Du kommer til at arbejde tæt med landets førende eksperter fra Energinet for at sikre, at energiøens el-tekniske design passer til de HV transmissionskomponenter, der etableres på energiøen, herunder substationer, kabling til havvindparker og ilandføring, HVDC-omformere mv.

 

Du vil indgå i et team af dygtige ingeniører, der skal udforme de tekniske funktionskrav til øen som en del af udbudsmaterialet. Du vil efterfølgende indgå i evaluering og leverandørudvælgelse forud for den flerårige bygge/anlægsfase. Dit fokus vil indledningsvis være at:

  • planlægge og koordinere omfattende kortlægnings- og analyseproces særligt med Energinet og berørte dele af Energistyrelsen

  • fastlægge robuste og effektive løsninger og varetage kontakt til vores tekniske rådgiver (Sweco) om el-tekniske forhold samt sikre retning og prioritet

  • udarbejde kravspecifikationer afledt af el-tekniske forhold (HVAC/DC-omformere, arraykabler/ilandføring, J-tubes, transformere mv.)

  • kvalitetssikre de input, der leveres, og fremdrage centrale til- og fravalg i processen over for projektleder og styregruppe.

 

Rollen er ny, men vigtig. Kommer du med den rette erfaring og drive får du rig mulighed for at præge din rolle og dit samspil med kolleger, rådgivere og samarbejdspartnere.

 

Om dig

Vi forestiller os, at du er uddannet civilingeniør eller har tilsvarende teknisk uddannelsesbaggrund, og at du er specialiseret i transmission af elektricitet, gerne med en offshore-vinkel. Derudover lægger vi vægt på følgende:

  • Du har erfaring fra drift eller udvikling af komplekse elsystemer / infrastrukturanlæg samt det medfølgende arbejde med tekniske specifikationer og leverandørsamarbejde.

  • Erfaring med store udbud og anlægsprojekter er en fordel, men ikke et krav.

 

Som person er du analytisk stærk, dygtig til at navigere i store organisationer, beslutsom og god til at få tilslutning til dine ideer. Du har gode formidlings- og samarbejdsevner, også til kollegaer med anden faglig baggrund end dig.

 

Du vil blive taget godt imod som ny kollega i programmet. Vi sørger for, at du får løbende sparring og en god onboarding, og du har gode muligheder for videreudvikling og mere ansvar inden for Energiø-programmet.

 

Om os 

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 750 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

 

Løn- og ansættelsesvilkår  

Ansættelse og aflønning sker som fuldmægtig eller konsulent efter kvalifikationer i henhold til AC- overenskomsten indgået mellem Finansministeriet og Akademikerne. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.  

 

Supplerende oplysninger om de stillinger, der skal besættes, kan fås ved henvendelse til chefkonsulent Jeppe Johansen på mail jpjn@ens.dk eller kontorchef Carl-Christian Munk-Nielsen på mail: ccmn@ens.dk.

 

Energistyrelsen ønsker at fremme ligestilling, og alle kvalificerede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn eller alder opfordres til at søge stillingen.  

 

Ansøgning  

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest søndag den 14. november 2021.

 

Ansættelsesdato er pr. 1. februar 2022. Arbejdsstedet er Energistyrelsen i København.

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare case samt eventuelt tage en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Medarbejderne er Energistyrelsens vigtigste aktiv. Vi bestræber os på at ansætte de bedste kvalificerede og de bedste kollegaer - og vi lægger vægt på en professionel ansættelsesproces.

 

Ansøgningsfrist

14-11-2021

 

Tiltrædelsesdato

01-02-2022

 

Hjemmeside

http://www.ens.dk/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
18-10-2021
Udløber
14-11-2021
Kviknummer
LJA-82834460
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
18-10-2021
Ansøgningsfrist
14-11-2021
Kviknummer
LJA-82834460
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed