Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Erfaren økonom til finansielt tilsyn med store selskaber i Nordsøen

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
12-01-2022

Har du mod på at arbejde med finansielt tilsyn med selskaber, som indvinder Danmarks ressourcer i undergrunden? Trives du i et til tider hektisk miljø med stor politisk bevågenhed? Kan du løse komplekse opgaver i et krydsfelt af politik, økonomi, jura, geologi og teknik? Så er et job i Undergrundsenheden måske noget for dig.

 

Om jobbet

Du vil sammen med to andre økonomer og en økonomistuderende få ansvaret for det finansielle tilsyn med internationale selskaber, som har tilladelse til at indvinde ressourcer fra Danmarks undergrund. Der er primært tale om selskaber, der er involveret i indvinding af olie og gas i Nordsøen og i geotermitilladelser på land.

 

Det finansielle tilsyn er med til at understøtte en samfundsmæssigt hensigtsmæssig udnyttelse af ressourcerne i Danmarks undergrund og begrænse statens økonomiske risiko ved aktiviteterne. Tilsynet favner bredt, og du vil bl.a. skulle arbejde med den løbende overvågning af selskabernes finansielle kapacitet, myndighedsgodkendelse af overdragelser af tilladelser mellem selskaber for så vidt angår selskabernes finansielle kapacitet samt med selskabernes forsikringsforhold.

 

Det finansielle tilsyn er løbende under udvikling. Afhængig af din faglige profil og dine interesser, vil du også få ansvar for udviklingsopgaver, der skal understøtte det finansielle tilsyn med selskaberne. Herudover vil du være en vigtig sparringspartner for de tilladelsesansvarlige i kontoret omkring økonomiske spørgsmål.

Opgaverne indebærer en betydelig kontaktflade internt i Energistyrelsen, med rettighedshavere, konsulenter, samt danske og udenlandske myndigheder. Undergrundsområdets kompleksitet betyder endvidere, at du skal kunne se løsningerne i sammenhæng med kontorets andre fagområder og bl.a. har interesse for den grundlæggende regulering af området og for de overordnede tekniske forhold på andre fagområder.

 

Om dig

Du har en økonomfaglig kandidatuddannelse, f.eks. cand.polit. eller cand. oecon. Du har en solid økonomfaglighed og har demonstreret gode resultater i dine tidligere ansættelser. Det er en fordel, hvis du har erfaring fra et ministerium eller en styrelse, har erfaring med økonomisk tilsyn og regulering af selskaber eller erfaring fra olie- og gasbranchen.

 

Der vil endvidere blive lagt vægt på, at du:

  • har gennemslagskraft som du bl.a. kan bringe i spil i dialogen med selskaberne

  • selv får øje på udfordringer, der skal løses, og kan bringe løsninger i spil proaktivt

  • har sans for at formidle komplicerede problemstillinger på en enkel og forståelig måde

  • kan prioritere og holde fokus

  • har gode samarbejdsevner på tværs af faggrænser og interesser

  • har dansk og engelskkundskaber på højt niveau både i skrift og tale.

 

Til gengæld lover vi dig et spændende job med 32 gode kolleger, der tager godt imod dig og sikrer, at du kommer godt i gang med opgaverne.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 750 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

 

Vi tilbyder et særdeles spændende og varieret arbejde i et dynamisk miljø med andre myndigheder, store aktører samt national og international bevågenhed. Alt sammen med dygtige og kompetente kollegaer med drive, en uformel omgangstone og stort gå-på-mod.

 

Center for Undergrund og Beredskab

I Center for Undergrund og Beredskab arbejder vi for at sikre den mest hensigtsmæssige udnyttelse af undergrunden og et stærkt beredskab for energisektoren. Alt sammen til gavn for den danske stats indtægter og sikkerhed. I Undergrundsenheden forvalter vi store samfundsøkonomiske aktiver, som ofte skal ses i en global dagsorden. I Beredskabsenheden sikrer og udvikler vi rammerne for beredskabsplanlægningen for el-, naturgas og oliesektorerne, således at der er strøm i kontakten, naturgas i rørene og olieprodukter i tankene til gavn for borgere og virksomheder. Vi arbejder således med at opretholde og videreføre de væsentligste dele af samfundets energiforsyning i krisesituationer. Hele centeret har fokus på tilsynsaktiviteter, myndighedsarbejde og et tæt samarbejde med branchen.

 

Fokus på den gode onboarding

I Energistyrelsen lægger vi vægt på, at du som ny medarbejder får en god og tryg start som sikrer, at du kommer godt i gang. Du får en grundig introduktion og oplæring ved hjælp af et planlagt velkomstprogram, en række aktiviteter og en mentor, som vil støtte dig fagligt og socialt gennem hele forløbet.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten. Vi forestiller os ansættelse som specialkonsulent, men ansættelse vil også kunne ske som fuldmægtig, afhængigt af erfaring og kompetencer.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Er du interesseret i yderligere information, kan du kontakte teamleder Jakob Levring på tlf. 3392 7595 eller enhedschef Trine Tougaard på tlf. 2285 2852.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søgestillingen.

 

Ansøgning

Der ansøges via www.ens/job. Benyt funktionen Søg stillingen på stillingsopslaget.

 

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være os i hænde senest onsdag den 26. januar 2022.

 

Tiltrædelse forventes pr. 1. april 2022 eller efter nærmere aftale.

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at udarbejde en case og evt. en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsforløbet.

 

Ansøgningsfrist

26-01-2022

 

Tiltrædelsesdato

01-04-2022

 

Arbejdstid

37 timer ugentligt

 

Stillingstype

Konsulent

 

Hjemmeside

http://www.ens.dk/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
12-01-2022
Udløber
26-01-2022
Kviknummer
LJA-83217126
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, IT, web og teknologi, Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
12-01-2022
Ansøgningsfrist
26-01-2022
Kviknummer
LJA-83217126
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, IT, web og teknologi, Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed