Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Erfaren jurist til implementering af ny grøn klimaaftale om affaldssektoren - genopslag

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
08-09-2020

Er du en dygtig jurist, der ønsker at være med til at udarbejde ny lovgivning, som understøtter Regeringens målsætning om 70 pct. reduktion af de danske drivhusgasudledninger. Har du interesse for affald og cirkulær økonomi, og vil du bidrage til en grøn omstilling af affaldssektoren? Så er en stilling som jurist i forbrændingsteamet i Energistyrelsens Center for Forsyning noget for dig.

Om jobbet

Regeringen har indgået en aftale om klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi. Med den nye aftale er der lagt op til store forandringer i affaldssektoren, ikke mindst for forbrændingssektoren, hvor målet er, at kapaciteten på de danske forbrændingsanlæg skal reduceres, så der i fremtiden vil blive forbrændt mindre affald og genanvendt mere. I Energistyrelsen skal vi tage fremtidsansvar og fastsætte rammerne for den udvikling. Vi søger en jurist, som kan være med at omsætte aftalen til lovgivning, og som vil være med i hele processen fra de tværfaglige analyser til den egentlige lovskrivning. Du kan bidrage med erfaring med lovskrivning, skarpe analyser af komplicerede problemstillinger og vigtigst af alt med interesse for affald, den danske forsyningssektor og klima-, og energipolitik.

Kontor for vand og affald

Forbrændingsteamet, der er en del af Energistyrelsens Kontor for Vand og Affald, varetager den økonomiske og organisatoriske regulering af affaldsforbrændingssektoren. Teamet bidrager via udformningen af rammevilkår til at understøtte en effektiv affaldssektor til gavn for både forbrugere, miljø og klima.

I forbrændingsteamet vil dine opgaver primært være knyttet til arbejdet med at omsætte regeringens ambitioner for en ny organisering af forbrændingssektoren til lovgivning. Det indebærer bl.a. juridiske analyser af tiltag samt udarbejdelse af lovforslag og bekendtgørelser. Du vil også skulle bidrage til ministerbetjening, herunder med input til besvarelse af henvendelser fra Folketinget og politikere, samt til de løbende driftsopgaver, som Energistyrelsen varetager på affaldsområdet. Du kommer hermed helt ind i maskinrummet bag den grønne omstilling, hvor vi arbejder tæt på det politiske niveau.

Sammen med fem andre teammedlemmer får du mulighed for at sætte dit præg på forbrændingsteamet. I Kontoret for Vand og Affald får du i alt ca. 25 gode kollegaer med en bred faglighed af både jurister, økonomer, teknikere og generalister. Vi samarbejder i et miljø, hvor der er højt til loftet, og hvor vi prioriterer både det sociale og det faglige højt.

Center for Forsyning

Kontoret er en del af Center for Forsyning, der har det samlede ansvar for den økonomiske og organisatoriske regulering af el, varme, gas, vand og affald. Vi er et center med et stort engagement og en bred faglighed, så der er gode muligheder for sparring og vidensdeling med andre jurister og med kollegaer med en anden faglig baggrund. Der vil desuden være rig mulighed for at blive klog på forsyningssektoren på tværs.

Om dig

Vi ser gerne, at du er uddannet cand.jur. eller tilsvarende. og at du:

  • har erfaring med lovskrivning,har interesse for den danske forsyningssektor og klima- og energipolitik,

  • har erfaring med eller interesse for miljølovgivning og gerne affaldslovgivning,

  • har kendskab eller interesse for selskabslovgivning,

  • stærke analytiske kompetencer og ikke er bange for at skulle sætte dig ind i nye områder,

  • arbejder selvstændigt, løsningsorienteret og trives med at tage ansvar,

  • har gode samarbejds- og procesevner og lyst til at indgå i tværfagligt samarbejde, samt

  • har gode formidlingsevner både i skrift og i tale.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 500 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten. Du vil afhængig af dine kvalifikationer og erfaring blive ansat som enten fuldmægtig eller konsulent.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Signe Schmidt, tlf. 2374 0505.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgning 

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest mandag d. 21. september 2020. Samtaler forventes afholdt i uge 39.

Kandidater skal være indstillet på at skulle udarbejde en opgave i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

Medarbejderne er Energistyrelsens vigtigste aktiv. Vi bestræber os på at ansætte de bedste kvalificerede og de bedste kollegaer - og vi lægger vægt på en professionel ansættelsesproces.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
08-09-2020
Udløber
21-09-2020
Kviknummer
LJA-81045994
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
08-09-2020
Ansøgningsfrist
21-09-2020
Kviknummer
LJA-81045994
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed