Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Forlænget ansøgningsfrist - Erfaren ingeniør til kravfastlæggelse og styring til Danmarkshistoriens største infrastrukturinvestering

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
18-10-2021

Vil du være en af de ingeniører, der skal realisere verdens første energiøer og bringe den grønne omstilling ind i en ny æra? Du får en enestående placering i krydset mellem teknik, innovation, kommercielle interesser samt udbud og politik.

 

Det er politisk besluttet, at Danmark skal udbygge sin position som foregangsland i den grønne omstilling ved at etablere verdens første energiøer. I Nordsøen skal vi opføre et unikt og omfattende anlæg, der bliver bindeled mellem energiproduktion fra store havvindparker og via transmissionssystemer til Danmark og udland. Fuldt udbygget bliver det Danmarkshistoriens største infrastrukturinvestering. Vi forbereder nu et EU-udbud og skal i konkurrencen finde den bedste ø-løsning og den rigtige partner til at opføre, drive og udvikle energiøen i et offentlig-privat samarbejde.

 

Om jobbet

Du får som del af teamet på bygherresiden ansvaret for den samlede kravstyringsproces. Du sikrer entydighed, sporbarhed og sammenhæng i de krav, der stilles til energiøen i Nordsøen, og i de grænseflader til øens brugere, der findes. Du opsætter de rette styringsprocesser og får etableret den nødvendige teknologiunderstøttelse, så vi, vores samarbejdspartnere, rådgivere og vores leverandører arbejder ud fra de samme metoder.

 

Du vil indgå i et team af dygtige ingeniører, der skal udforme de tekniske funktionskrav til øen som en del af udbudsmaterialet og sidenhen til kontraktgrundlaget og den efterfølgende ændringsstyring.

 

Dine opgaver bliver, at:

  • fastlægge procedurer for hvordan funktionelle krav defineres, inddeles (typer, niveauer) og spores

  • etablere proces for kravetablering fra screening af behov til validering af kravfastlæggelse

  • etablere den nødvendige teknologiunderstøttelse og governance-set up i programmet og om nødvendigt i driftsorganisationen

  • implementere og drive kravstyringsprocessen over tid, så der konsekvent sikres entydighed & sporbarhed,

  • planlægge og koordinere omfattende kortlægnings- og analyseproces med inddragelse af relevante interessenter, herunder særligt Energinet, men også andre dele af Energistyrelsen (projekter vedr. udlandsforbindelser samt netforbindelser og marked)

  • indgå i samarbejde med vores tekniske rådgiver (Sweco) samt med Energinet, som bliver primærbruger af energiøen

  • kvalitetssikre de input, der leveres, og fremdrage centrale til- og fravalg i processen over for projektleder og styregruppe.

 

Rollen er ny, men vigtig. Kommer du med den rette erfaring og drive, får du rig mulighed for at præge din rolle og dit samspil med kolleger, rådgivere og samarbejdspartnere.

 

Om dig

Vi forestiller os, at du er uddannet civilingeniør eller har tilsvarende teknisk baggrund, og gerne at du har erfaring med offentlige udbudsprocesser. Derudover, har du følgende kvalifikationer:

  • Indgående erfaring med kravstyring og kravstyringsproces, gerne fra bygherresiden

  • Solid forståelse for anlægsprojekter / kompleks infrastruktur og gerne fra områder, hvor infrastrukturanlæg indgår i sammenhængende systemer (fx forsyning, energi, transport)

  • Som person er du analytisk stærk, dygtig til at navigere i store organisationer, beslutsom og god til at få tilslutning til dine ideer. Du har gode formidlings- og samarbejdsevner, også til kollegaer med anden faglig baggrund end dig.

 

Du vil blive taget godt imod som ny kollega i programmet. Vi sørger, for at du får løbende sparring og en god onboarding, og du har gode muligheder for videre udvikling og mere ansvar inden for Energiø-programmet.

 

Om os 

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 750 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

 

Løn- og ansættelsesvilkår  

Ansættelse og aflønning sker som fuldmægtig eller konsulent efter kvalifikationer i henhold til AC- overenskomsten indgået mellem Finansministeriet og Akademikerne. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.  

 

Supplerende oplysninger om de stillinger, der skal besættes, kan fås ved henvendelse til chefkonsulent Jeppe Johansen på mail: jpjn@ens.dk eller kontorchef Carl-Christian Munk-Nielsen på mail: ccmn@ens.dk.

 

Energistyrelsen ønsker at fremme ligestilling, og alle kvalificerede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn eller alder opfordres til at søge stillingen.  

 

Ansøgning  

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest søndag den 14. november 2021.

 

Ansættelsesdato er pr. 1. februar 2022. Arbejdsstedet er Energistyrelsen i København.

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare en case samt eventuelt en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Medarbejderne er Energistyrelsens vigtigste aktiv. Vi bestræber os på at ansætte de bedste kvalificerede og de bedste kollegaer - og vi lægger vægt på en professionel ansættelsesproces.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
18-10-2021
Udløber
14-11-2021
Kviknummer
LJA-82834459
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Projektledelse og styring, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
18-10-2021
Ansøgningsfrist
14-11-2021
Kviknummer
LJA-82834459
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Projektledelse og styring, Strategi og udvikling
Beliggenhed