Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Erfaren generalist til Internationalt kontor i Transport- og Boligministeriets departement

Transport- og Boligministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
31-07-2020

Er du interesseret i at få selvstændigt ansvar, afvekslende arbejdsopgaver og faglige udfordringer på højt niveau samt i at arbejde tæt på den politiske beslutningsproces? Så er du måske den, vi søger.

Vi har for øjeblikket en ledig stilling i Internationalt kontor i Transport- og Boligministeriets departement.
 Kontoret varetager den overordnede koordination af ministeriets EU-sager, har ansvaret for erhvervstransportområdet og står for Danmarks repræsentation i en række internationale fora inden for ministeriets område. I kontoret er vi ti ACere, to studentermedhjælpere og en kontorchef. 

Vi søger en ny kollega, der har lyst til at arbejde med opgaver på vejtransportområdet, der har stor politisk bevågenhed. Stillingen omfatter generalistopgaver på vejtransportområdet, som både står højt på transportministerens dagsorden, giver opmærksomhed fra pressen, og som er et policy-område, der har stor bevågenhed nationalt og i EU.

Som generalist i Internationalt Kontor vil du deltage i den daglige ministerbetjening, herunder håndtering af spørgsmål fra Folketinget og fra pressen, beslutningsforslag og lignende, ligesom du vil skulle bidrage til den nationale beslutningsproces på EU-sager på ministeriets område. Herudover vil du deltage i forhandling af nye retsakter i EU og i internationalt regi.

Aktuelt arbejdes der bl.a. med forhandlinger af en række EU-forslag i Bruxelles, ligesom vejtransportområdet i vidt omfang også er reguleret af en række internationale aftaler.

Nationalt skal der bl.a. arbejdes med implementeringen
 af en ny lov om fastlæggelse af et løn-omkostningsniveau på vejtransportområdet i samarbejde med Færdselsstyrelsen og andre eksterne offentlige myndigheder. For tiden står den også på implementering af Kommissionens Vejpakke, idet der på sigt også vil være mulighed for at varetage opgaver af mere analytisk karakter. Endeligt skal der i samarbejde med en række andre ministerier navigeres i et farvand præget af udfordringer med cabotage, kapacitet på statslige rastepladser, udenlandske chaufførers løn- og arbejdsvilkår samt adgang til det danske vejtransportmarked.

Opgaveløsningen vil ske i tæt samarbejde med og støtte fra kontorets dygtige medarbejdere på vejtransportområdet, herunder med kontorets jurister. Ud over denne faste opgaveportefølje vil du også kunne blive inddraget i andre opgaver i Internationalt kontor. 
Det er et gennemgående træk for dine opgaver, at de løses i et højt tempo og typisk rummer både en juridisk og en politisk dimension, hvilket forudsætter solide analytiske kompetencer samt et godt politisk jugement.

Vi kan sammensætte en portefølje alt efter din baggrund og dine ønsker.


Vi søger en medarbejder, som

  • er udpræget generalist med en relevant samfundsvidenskabelig uddannelse (cand.scient.pol., cand.polit. eller lignende)
  • har sans for detaljen, men som også kan have mange bolde i luften på én gang
  • er struktureret og analytisk
  • har interesse for politiske forhandlinger samt politisk tæft
  • hurtigt evner at sætte sig ind i nyt stof
  • er god til at formulere sig skriftligt og mundtligt på både dansk og engelsk
  • har evnen til at samarbejde konstruktivt både internt og eksternt
  • har et grundlæggende kendskab til EU-området


Vi tilbyder
Transport-og Boligministeriet er kendetegnet ved korte beslutningsgange, og ved at medarbejderne hurtigt får ansvar og mulighed for at påvirke sagerne. Ministeriets medarbejdere deltager således normalt på alle møder omkring deres sager, herunder når sagerne drøftes med ministeren, departementschefen eller eksterne parter. Det skaber spændende, udfordrende og ansvarsfulde jobs tæt på den politiske proces.

Som medarbejder i departementet bliver du en del af stærke faglige miljøer, og du styrker din handlekraft, beslutningsdygtighed og dine analytiske evner. Ligeledes udvikler du din evne til at forstå og overskue komplekse faglige problemstillinger og omsætte denne viden til en konkret politisk kontekst og dagsorden.

Ministeriet lægger vægt på en fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv. Herudover får du gode kollegaer i et udviklingsorienteret og engageret arbejdsmiljø med en uhøjtidelig omgangstone.

Løn- og ansættelsesvilkår
Aflønning sker efter overenskomst for akademikere i staten. Ansættelsesområdet er Transport- og Boligministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner.

Rejseaktivitet kan forekomme i begrænset omfang, fx til Bruxelles og Luxembourg.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef for Internationalt kontor, Caroline Tastesen. Departementets telefonnummer er 41 71 27 00.

Din ansøgning
Send din ansøgning med kopi af eksamensbevis med karakterudskrift fra både bachelor- og kandidatgraden senest fredag den 16. august 2020. Du ansøger via et link, som du finder nederst i stillingsopslaget på vores hjemmeside, www.trm.dk.

Vi indkalder løbende til samtaler.

Transport- og Boligministeriet ser mangfoldighed som en ressource og ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Departementet er medlem af Foreningen Nydansker.

 

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Transport- og Boligministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 27
1220 København K
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 27
1220 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
31-07-2020
Udløber
16-08-2020
Kviknummer
LJA-80768833
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Handel, indkøb og transport, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Transport- og Boligministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 27
1220
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
31-07-2020
Ansøgningsfrist
16-08-2020
Kviknummer
LJA-80768833
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Handel, indkøb og transport, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed