Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Erfaren dataanalytiker søges til stilling som enhedsleder i nyoprettet kontor i Direktoratet for Kriminalforsorgen

Kriminalforsorgen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
10-11-2023

Vil du stå i spidsen for kriminalforsorgens statistikenhed og være med til at styrke arbejdet med data og statistisk analyse, så er du måske vores nye kollega i et nyoprettet kontor for data og analyse. Opgaverne er mange og i udvikling, og vi søger derfor netop nu en engageret og faglig stærk enhedsleder og dataanalytiker, som vil få ansvar for at løfte en række spændende og vigtige opgaver på et af statens største driftsområder med stor politisk bevågenhed. Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Dine opgaver

Du skal varetage den faglige ledelse af statistikenheden og skal sammen med dit team  fremskaffe data fra kriminalforsorgens administrative systemer til brug for større og mindre udviklings-, drifts- og analyseopgaver.

Dine opgaver vil ud over den daglige ledelse af teamet strække over hele processen fra at hente data fra relationelle databaser til at rense, analysere, beskrive og formidle data på en måde, som gør data forståelige for personer uden statistikfaglig baggrund.

Du vil primært skulle arbejde med SAS, SQL, Excel og Microsoft Office-pakken i øvrigt. Alt på en Windows platform.

Udover at du bliver ansvarlig for den faglige ledelse af teamet og for opgaver som f.eks. bidrag til besvarelser af spørgsmål fra folketingets udvalg, pressehenvendelser mv., vil en del af dit arbejde forudsætte, at du sætter dig grundigt ind i kriminalforsorgens administrative systemer, da du bliver en af nøglepersonerne bag udvikling og vedligeholdelse af de dataudtræk, som hentes fra systemerne.  Stillingen er derfor en god mulighed for både at kunne arbejde analytisk og konkret med et stort og komplekst forretningsområde, hvor du får en meget vigtig rolle i at styrke enhedens, direktoratets og kriminalforsorgens arbejde.

Hvem er du?

Vi lægger vægt på, at du:

 • har en relevant uddannelsesbaggrund, f.eks. inden for det datalogiske fagområde, samfundsvidenskab eller statistik
 • har en del års erhvervserfaring som dataanalytiker, og har du erfaring med dataudtræk og dataanalyse inden for større organisationer, f.eks.ministerier eller styrelser, er det et plus
 • har solid erfaring med brugen af SAS, SQL, Excel eller lignende
 • er fleksibel, imødekommende og god til at samarbejde med andre faggrupper end din egen
 • er glad for håndværket i databearbejdning
 • er struktureret og god til at arbejde selvstændigt, men også til at samarbejde
 • trives med en blanding af tilbagevendende driftsopgaver, konkrete sager, længerevarende udviklings- og analyseopgaver samt løbende ad hoc opgaver
 • har analytisk sans, faglig nysgerrighed samt gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner
 • er fleksibel, sætter pris på et uformelt og godt socialt liv i arbejdet samt er god til at samarbejde
 • har tidligere erfaring med eller mod på ledelse af et mindre team.

Vi tilbyder

Udfordrende og varierende arbejdsopgaver, som indebærer en bred berøringsflade i organisationen, hvor ansvar og kompetence følges ad, herunder bl.a.:

 • Et stærkt fagligt miljø med kvalificerede og tværfagligt orienterede kollegaer.
 • En uformel omgangstone med et åbent og trygt arbejdsmiljø samt gode kollegaer med forskellige uddannelser bag dem.
 • Fleksible arbejdsforhold, hvor der tilstræbes en god balance mellem arbejdsliv og privatliv. Vi er ambitiøse, men prioriterer tid til et godt grin og godt samarbejde i kontoret og med dem, vi arbejder sammen med.

Arbejdsopgaverne i kontoret er i konstant udvikling, og der vil være stor mulighed for faglig udvikling og ansvar. Der vil desuden være mulighed for selv at være med til at præge opgaveporteføljen efter interesser og kompetencer.

Løn- og ansættelsesvilkår

Arbejdstiden er 37 timer om ugen. Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og den forhandlingsberettigede organisation.

Arbejdspladsen er beliggende på Strandgade 100, 1401 København K.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil høre mere om stillingen, er du mere end velkommen til at ringe til enhedsleder Bo Kielstrup, på telefon 7255 4681.

Ansøgning

Stillingen søges elektronisk via knappen Søg stillingen. Ansøgning, CV, oplysning om forudgående erfaring, dokumentation for uddannelse og eksamenskarakter samt andet relevant materiale sendes via link. Ansøgningen skal være modtaget senest torsdag den 30. november 2023. Vi forventer at afholde samtaler i uge 50.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du i forbindelse med samtalen giver dit samtykke til, at Kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig i Det Centrale Kriminalregister. Inden ansættelse skal vi modtage dokumentation for CV, f.eks. ansættelsesbeviser.

Hvis du indkaldes til samtale, skal du til samtalen medbringe identifikation, f.eks. pas eller kørekort.

Om kriminalforsorgen og Koncern data og analyse

Kriminalforsorgen er en del af Justitsministeriets koncern og forvalter en central opgave i straffesagskæden: At fuldbyrde straf. Kriminalforsorgens koncern består af Direktoratet for Kriminalforsorgen, fire kriminalforsorgsområder i Danmark samt Kriminalforsorgen i Grønland. I hvert område ligger en række institutioner, hvor de enkelte fængsler mv. hører til. Kriminalforsorgens koncern har ca. 4.400 ansatte.

Koncern Data og Analyse (KDA) er centralt placeret i Direktoratet for Kriminalforsorgen i Center for Økonomi og Kapacitet. KDA består af en statistikenhed samt en bemandings- og controllerenhed. Vi har som hovedopgaver at holde styr på kriminalforsorgens data og statistik om indsatte, klienter og ansatte, samt udarbejde relevante, pålidelige og forretningsunderstøttende analyser af høj kvalitet. Det er opgaver, der har stor og direkte betydning for, at såvel kriminalforsorgen som eksterne parter har den nødvendige og korrekte viden samt information om organisationens drift og udvikling.  Vi er 1 kontorchef, 2 enhedsledere, 13 fastansatte medarbejdere samt 4 studentermedhjælpere. Du vil blive enhedsleder for statistikenheden, som består af 1 enhedsleder, 5 fastansatte medarbejdere og 2 studentermedhjælpere.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Kriminalforsorgen

Adresse 1
Strandgade 100
1401 København
Danmark
Adresse 2
Strandgade 100
1401 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
10-11-2023
Udløber
30-11-2023
Kviknummer
LJA-85082478
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, IT, web og teknologi, Kontor og administration
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Kriminalforsorgen

Adresse
Strandgade 100
1401
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
10-11-2023
Ansøgningsfrist
30-11-2023
Kviknummer
LJA-85082478
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, IT, web og teknologi, Kontor og administration
Beliggenhed