Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Er du vores nye kollega i Formandens Departement?

Grønlands Selvstyre, Formandens Departement

Nuuk

Indrykket
04-10-2021

Bestyrelsessekretariatet

Grønlands Selvstyre er ejer af 14 aktieselskaber, hvis formål spænder fra fiskeri og detailhandel over kommunikation, boligadministration, vareforsyning, passagertransport, turisme til erhvervsudvikling. Selskaberne har en samlet omsætning over 10 mia. kr. årligt

Naalakkersuisut (Grønlands regering) varetager sin ejerrolle via Bestyrelsessekretariatet. Bestyrelsessekretariatet er organisatorisk placeret i Formandens Departement.

 

Bestyrelsessekretariatet varetager efter instruks fra Naalakkersuisut ejer rollen i forhold til de helt og delvist selvstyreejede aktieselskaber. Arbejdsopgaverne er bl.a. følgende: 

 • Udarbejdelse af generelle ejer politiske rammer og ejer strategier for de enkelte selskaber i overensstemmelse med sektor politikken.

 • Løbende informationsindsamling og dialog med selskabernes ledelse samt analyse af selskabernes regnskaber, strategier, forretningsplaner mv.

 • Være tovholder og projektleder i forhold til specifikt definerede projekter, hvor der refereres til nedsatte styregrupper og hvor der i projekterne vil være en vis form for selvstændig beslutningskompetence.

 • Forberedelse af generalforsamlinger i de 14 helt eller delvist selvstyreejede aktieselskaber og analyser og kommentering på selskabernes regnskaber, strategier, forretningsplaner mv. herunder afrapportering til Naalakkersuisut herom. Der vil i den forbindelse være en større koordinering mellem selskabets bestyrelse/direktion, embedsværket i selvstyret og Formand for Naalakkersuisut.

 • Ansvarlig for den juridiske rådgivning i forhold til Bestyrelsessekretariatets opgaver.

 • Udarbejdelse af taler, forelæggelsesnotater, orienteringer samt beslutningsoplæg.

 • Juridisk rådgivning og sparring af den øverste ledelse i departementet samt retschefen indenfor særligt de selskabs- og erhvervsretlige områder.

 • Udarbejdelse af generelle ejer politiske rammer og ejer strategier for de enkelte selskaber i overensstemmelse med den gældende sektorpolitik. Medvirke og koordinere udarbejdelsen af redegørelser vedrørende de helt eller delvist selvstyreejede ejede aktieselskaber på tværs af Selvstyrets Departementer.

 

Kvalifikationer

Du har en relevant uddannelse som f.eks. cand.jur., cand. oecon. eller cand. merc. med relevant erhvervserfaring. Det er en fordel, hvis du har kendskab til grønlandske forhold.

 

Vi forventer, at du har/kan:

 • Erhvervserfaring samt har forståelse for praktisk erhvervs- og juridisk metode.

 • Arbejde selvstændigt med mange forskelligartede opgaver.

 • Projektledererfaring.

 • Lyst til at arbejde i en politisk-ledet organisation, der ofte er i mediernes søgelys.

 • Gode skriftlige færdigheder, samt evnen til at formulerer sig kortfattet og præcist.

 • Analytisk sans og overblik.

 • God til at samarbejde med medarbejdere og ledelsesrepræsentanter på alle niveauer i såvel administrationen som i de selvstyreejede aktieselskaber.

 • Tage initiativ og hjælpe til fortsat at udvikle afdelingen.

 

Vi kan tilbyde:

Du vil indgå i et team af engagerede kolleger i Formandens Departement, som er villige til at strække sig langt for at sikre gode resultater i det daglige samarbejde. Vi tilbyder: 

 • Arbejdsopgaver indenfor mange grene af jura, erhvervsøkonomi og corporate governance.

 • Ansvar for egne opgaver og projekter.

 • Gode muligheder for faglig og personlig udvikling.

 • Efteruddannelse efter behov og egne ønsker.

 

For den rette kvalificerede kandidat vil ansættelsen kunne ske på specialkonsulentvilkår.

Ansøgning

 

Hvis du har spørgsmål om jobbet er du velkommen til at kontakte afdelingschef, Lars Balslev på mail laba@nanoq.gl eller telefon + 299 34 51 15 / + 299 52 27 77.

 

Din ansøgning skal være os i hænde senest den 27. oktober 2021.

Da Departementet ønsker, at medarbejdersammensætningen afspejler sammensætningen i samfundet, opfordres alle uanset etnisk baggrund, alder og køn til at søge.

 

Løn og ansættelsesforhold

Løn - og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.

 

Bolig

Der anvises ikke personalebolig til stillingen. Såfremt en ansøger allerede har personalebolig gennem ansættelse i Selvstyret, bibeholdes ret til anvist personalebolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

 

Indsend ansøgning, CV, uddannelses- og kursusbeviser, samt andre relevante dokumenter ved at trykke Send ansøgning.

Vi modtager ikke ansøgninger via e-mail.

 

Om Naalakkersuisut

Søger du udfordringer og har lyst til at præge hverdagen gennem dit arbejdsliv og være med til at forme fremtiden, så er et job hos Grønlands Selvstyre noget for dig.

Vi forventer stor ansvarlighed og vægter faglige kvalifikationer, en sund analytisk tilgang til tingene samt omstillingsparathed højt hos medarbejderne. Herudover er din evne til at strukturere hverdagen og bevare overblikket vigtig.

 

Grønlands Selvstyre består af en Centraladministration, med mere end 650 ansatte fordelt på flere departementer, samt en lang række decentrale enheder. Tilsammen er vi mere end 2500 mennesker tilknyttet Grønlands Selvstyre. Centraladministrationens opgave er, at sikre Naalakkersuisut (regeringen) et solidt politisk beslutningsgrundlag, samt at føre de politiske beslutninger ud i livet.

 

Du kan læse mere om Grønlands Selvstyre på http://www.naalakkersuisut.gl/job


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Grønlands Selvstyre, Formandens Departement

Adresse 1
Imaneq 1A - 901
Adresse 1
Postboks 1015
3900 Nuuk
Danmark
Praktisk information
Oprettet
04-10-2021
Udløber
27-10-2021
Kviknummer
LJA-82752303
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Grønlands Selvstyre, Formandens Departement

Adresse
Imaneq 1A - 901
3900
Nuuk
Grønland
Praktisk information
Indrykket
04-10-2021
Ansøgningsfrist
27-10-2021
Kviknummer
LJA-82752303
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Beliggenhed