Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Er du en af vores nye praktikanter i Sundheds- og Ældreministeriet?

Sundheds- og Ældreministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
12-09-2019

Med mulighed for ansættelse som studentermedhjælper 7 timer ugentligt.

 

Brænder du for at gøre en forskel og vil du være med til at skabe en endnu bedre velfærd på sundheds- og ældreområdet? Vil du gerne afprøve dine evner fra studiet og prøve kræfter med arbejdet i et departement til på det politiske miljø?

 

I Sundheds- og Ældreministeriets departement arbejder vi med nogle af de største velfærdsområder i Danmark, som spiller en væsentlig rolle i langt de fleste danskeres liv. Som praktikant får du et indgående indblik i den sundheds- og ældrepolitiske dagsorden og de arbejdsgange, der ligger bag både politikudvikling og implementering af fx politiske aftaler, lovgivning mv. I Sundheds- og Ældreministeriet arbejder vi bl.a. for at styrke det borgernære sundhedsvæsen, sikre en værdig ældrepleje, styrke psykiatrien, sikre adgang til ny, dyr medicin, lægedækning og LGBTI-rettigheder. Der er også mulighed for at komme i praktik på det internationale område, hvor vi beskæftiger os med global sundhedspolitik bl.a. i regi af de internationale organisationer.

 

I foråret 2020 søger vi et antal praktikanter fordelt på nedenstående kontorer i departementet:

 

 • Sygehuspolitik

 • Lægemidler

 • Sundhedsjura

 • Psykiatri og Misbrug

 • Jura og Lovkvalitet

 • Det primære sundhedsvæsen

 • Ældreområdet

 • Sundhedsøkonomi

 • Lægemidler

 • Internationale forhold

 • Kommunikationsenheden

 

Du kan læse mere Sundheds- og Ældreministeriets organisation og ansvarsområder på hjemmesiden: sum.dk/Om-ministeriet/Organisationsdiagram-for-departementet.aspx

 

Vi tilbyder

Vi tilbyder et unikt indblik i det politiske maskinrum og et fagligt udviklende miljø. Som praktikant i Sundheds- og Ældreministeriet kan du derfor forvente at blive udfordret, få ansvar og prøve dig selv af med en række forskelle typer af arbejdsopgaver. Du kommer til at indgå i det daglige arbejdet i ét af vores kontorer, og får dermed et indgående indblik og forståelse for arbejdet i et departement. Du kan fx komme til at bidrage til lovforberedende arbejde, udarbejde policy-forslag, besvarelse af spørgsmål fra Folketinget, bidrag til samrådsmateriale, skrive notater og sagsfremstillinger til brug for fx politiske forhandlinger, bidrage til mødemateriale til sundheds- og ældreministerens møder med bl.a. ordførere og interessenter samt kommunikation med borgere, interesseorganisationer og andre myndigheder. Du får også mulighed for at komme med ud af huset, eksempelvis overvære debatter og samråd i Folketinget og deltage i eksterne møder.

 

Mulighederne er mange, og vi bestræber os på, at du får prøvet så meget som muligt. Vi vil selvfølgelig tage højde for din uddannelsesmæssige baggrund i forhold til arbejdsopgaverne, og der er også gode muligheder for, at du kan sætte dit eget præg.

 

Din uddannelse og erfaring

Du er kandidatstuderende på en samfundsvidenskabelig uddannelse fx jura, statskundskab, økonomi, forvaltning eller folkesundhedsvidenskab.

 

Herudover forventer vi, at du:

- har interesse for sundheds- og ældreområdet og følger med i samfundsdebatten

- har politisk forståelse og et højt fagligt niveau

- er god til skriftlig og mundtlig kommunikation

- har gode samarbejdsevner og et godt humør

- arbejder selvstændigt og udviser initiativ.

 

Praktiske oplysninger

Praktikperioden løber primo februar 2020 til ultimo juni 2020.

 

Det er afgørende for ansættelsen, at praktikforløbet er meritgivende og du optjener ECTS-point under praktikperioden. Vi er fleksible i forhold til at opfylde kravene i din studieordning.

 

Arbejdsstedet er departementet i Sundheds- og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København K. Det ugentlige timetal er som udgangspunkt 30-37 timer. Praktikken er ulønnet.

 

Som praktikant vil der være mulighed for at blive ansat i en studentermedhjælper stilling på 7 timer ugentligt sideløbende med praktikperioden. Det vil efter aftale være muligt at fastholde studiejob efter praktikperiodens udløb.

 

Vil du vide mere?

Du kan få mere at vide om praktikantstillingerne ved at kontakte fuldmægtig Simone Overby Sloth på tlf. 2211 7389.

 

Er du interesseret?

Klik på Ansøg via Link og send din ansøgning inkl. eksamensbeviser, karakteroversigt og CV. Hvis du er interesseret i praktikophold i et specifikt center, må du meget gerne angive det i din ansøgning. Du er også velkommen til at sende en generel ansøgning.

 

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 41.

 

Sundheds- og Ældreministeriet har røgfri arbejdstid.

 

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

 

Ansøgningsfrist: 03-10-2019

Ansættelsesdato: 01-02-2020

 

 

Om Sundheds- og Ældreministeriet

Vi skaber grundlaget for ministrenes og regeringens beslutninger på sundheds- og ældreområdet og bidrager til at formulere dagsordener, finde løsninger og skabe sammenhæng.

 

Vores vision er at bidrage afgørende til udviklingen af et sundt Danmark og sætte rammerne for et velfungerende, moderne og effektivt sundhedsvæsen.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Sundheds- og Ældreministeriet

Adresse 1
Holbergsgade 6
1057 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
12-09-2019
Udløber
03-10-2019
Kviknummer
LJA-75565190
Jobtype
Praktikant/trainee
Studenterjob
Arbejdsområde
Forskning og undervisning, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund, Sundhed
Ansøg nu
Lignende job

Del dette job

Virksomhedsinformation

Sundheds- og Ældreministeriet

Adresse
Holbergsgade 6
1057
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
12-09-2019
Ansøgningsfrist
03-10-2019
Kviknummer
LJA-75565190
Jobtype
Praktikant/trainee
Studenterjob
Kategori
Forskning og undervisning, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund, Sundhed
Beliggenhed