Byggeri og stål-/aluminiumsproduktion står for halvdelen af Europas CO2 udledning og derfor overfor store omvæltninger. Du kan blive nøglepersonen og bindeleddet mellem 500 virksomheder og myndighederne i Danmark, Norden og EU. Du får dit eget arbejdsområde og sparring med de bedste faglige organisationer og netværk i Danmark og EU. Du får her mulighed for direkte påvirkning af Danmarks klimabelastning.
Er du vores nye kollega, som vil være ansvarlig for fortolkning af nye love & regler og den løbende information og rådgivning til brancherne?
Du er initiativrig og skaber dit eget job i krydsfeltet mellem virksomheder og myndigheder. Du bliver aktiv part i lovarbejdet med arbejdsgrupper under styrelser, ministerier og generaldirektorater.
Den største opgave er din løbende information, dialog og rådgivning af byggeriets parter fra råvareproducenter, leverandører af byggevarer og til distributører og grossister.
Du lægger vægt på selvstændigt arbejde, som du kan udvikle i faste rammer og med direkte kommunikation til brugerne.
Du er måske i begyndelsen af din karriere, synes klimakrav er vigtige, sammen med sundt drikkevand og godt indeklima i sikre bygninger.
Du ønsker måske fleksibel arbejdstid uden overarbejde, med stor mulighed for hjemmearbejde og at kunne hente/aflevere børn?
Vi kan tilbyde dig:
-
Direkte indflydelse på byggeriets vigtige omskiftning til klimavenligt byggeri. At være aktiv part i lovgivning om sundt drikkevand til alle borgere i EU. At medvirke til at brugen af farlige kemikalier og stoffer minimeres. At standarder til sikre konstruktioner bliver kendt og anvendes i Danmark
-
En nyoprettet stilling i en lille organisation, hvor du bliver vores juridiske ekspert, med reference til direktøren
-
Direkte kontakt til en række store og små virksomheder, der står overfor store krav på klimaområdet
-
Et spændende kontor i den nordiske hub for bæredygtig by- og boligudvikling, i hjertet af København, med stor mulighed for at danne netværk
-
Arbejdstid, som du selv har stor indflydelse på og derfor kun i yderst sjældne situationer kræver overarbejde
-
Mulighed for faste hjemmearbejdsdage
Du enten er, eller er interesseret i at blive, ekspert i lovgivning som:
-
EU's Green Deal pakke, Green Claims Directive og Ecodesign for Sustainable Products Regulation
-
Byggevareforordningen og Bygningsreglementet
-
Drikkevandsdirektivet, Energieffektiviseringsdirektivet og digitalt produktpas
-
Co2-kvotesystemerne ETS og CBAM
-
Politiske hindringer som safeguards, antidumping og restriktioner mod Rusland
-
REACH, RoHS og andre tiltag mod kemikalier og stoffer, der er farlige for mennesker og miljø
Dine daglige opgaver er at medvirke i lovgivningsprocessen via udvalg, dialoger og høringssvar. Du skal sikre at virksomhederne løbende informeres om kommende og ny lovgivning og være klar på at indgå i rådgivning og vejledning på både brancheniveau og individuelt med virksomhederne.
Du bliver del af faste danske og europæiske netværk med andre brancheforeninger, store producentforeninger, styrelser, ministerier og EU- institutionerne. Dine kontakter er både produktspecialister, koncernjurister og topledelser. Fra eksperter til dem der endnu ikke har forholdt sig til kravene.
Du indgår i et lille team af 6 medarbejdere, hvor dit ansvar er lovgivning, bæredygtighed og klimapåvirkninger. Du vil varetage interesserne for både de danske virksomheder, men også i flere tilfælde på vegne af alle vvsgrossister i Europa.
Vi tilbyder en deltids- eller fuldtidsstilling efter aftale. Der er meget, du skal sætte dig ind i, men vi er også fleksible, hvis du har andre aktiviteter eller måske børn, der skal afleveres og hentes. Overarbejde er en sjældenhed, for normalt vil du kunne planlægge arbejdet så det undgås.
Ansøgningsfrist er 9. oktober, men vi behandler ansøgningerne løbende og glæder os til at høre fra dig.
Tiltrædelse hurtigst muligt. Vi venter dog gerne på den rigtige kollega.
Ansøgning sendes til direktør Kim Holst på kh@branchehuset.dk, der også kan kontaktes ved spørgsmål på mobil 30174060.