Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Enhed for Lægemiddelkontrol søger jurastuderende (stud.jur.)

Lægemiddelstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
06-11-2019

Vil du være med til at udvikle Danmark som en førende life science nation? Er du interesseret i at arbejde med meningsfyldte opgaver indenfor offentlig ret i forbindelse med overvågning af virksomheder på lægemiddelområdet, hvor der samtidig er stor mulighed for faglig udvikling? Så se her!

 

Enhed for Lægemiddelkontrol

Du vil komme til at arbejde i enhed for Lægemiddelkontrol, der har til opgave at kontrollere både lægemidler, apoteksenheder og en række forskellige typer lægemiddelvirksomheder, som vi har udstedt tilladelser til.

 

I enheden er vi tre sektioner med omkring 80 medarbejdere. Du kommer til at sidde i sektionen for Virksomhedstilladelser sammen med enhedens jurister. Sektionen består af to teams, og du skal arbejde i teamet VID Stab. Teamet består blandt andet af enhedens tre jurister og tre jurastuderende. Du får derfor en hverdag i et stærkt juridisk miljø med god sparring.

 

Enhedens jurister håndterer lovforberedende arbejde med lovudkast og bekendtgørelser m.v. Vi yder både juridisk bistand til hele vores enhed, såvel som rådgivning til offentlige myndigheder og danske/europæiske lægemiddelvirksomheder om vores omfangsrige regelkompleks. Hertil er vi ansvarlige for politianmeldelser og sanktionering af de lægemiddelvirksomheder, hvor vi ved vores kontrol har konstateret, at de overtræder gældende regler. Dette sker i samarbejde med politiet og anklagemyndigheden.

 

Dine arbejdsopgaver

Dine arbejdsopgaver vil spænde bredt indenfor juristernes arbejdsområde, men de vil primært bestå af:

 • Bidrag til udfærdigelse af politianmeldelser af detailforhandlere, som ikke overholder lovgivningen for salg af håndkøbslægemidler, herunder bistand til andre større sager indenfor retshåndhævelse

 • Forberedelse af afgørelser om dispensation til gratis udlevering af lægemidler

 • Forberede udkast til afgørelser indenfor enhedens områder

 • Besvare eller bridrage til henvendelser indenfor enhedens områder

 • Bistand til at besvare aktindsigtsspørgsmål og andre juridiske spørgsmål indenfor enhedens områder

 • Løsning af diverse ad hoc-opgaver for juristerne.

 

Din uddannelse og erfaring

Du er jurastuderende. Vi forestiller os, at du som minimum er på 2. år af din bacheloruddannelse, da forvaltningsret fylder meget i vores hverdag. Da vores område er forholdsvist specialiseret og det derfor vil tage lidt tid at blive helt fortrolig med opgaverne, vil det også være en fordel hvis du ikke er lige ved at være færdiguddannet.

 

Derudover forventer vi, at du:

 • kan lide at bruge jura i praksis,

 • synes nye juridiske spørgsmål er spændende og kan lide at finde løsninger,

 • er systematisk, har en god ordenssans er grundig og effektiv,

 • har en god forståelse af og interesserer dig for offentlig ret og den juridiske metode,

 • har gode kommunikationsevner skriftligt og mundtligt på dansk og engelsk

 • har flair for IT og er god til at sætte dig ind i nye systemer og fagområder.

 

Vi forventer til gengæld ikke, at du kender til reguleringen af lægemidler, men du skal være forberedt på at lære et nyt fagområde.

 

Dine personlige kvalifikationer

Vi forventer, at:

 • du kan både arbejde selvstændigt, men også samarbejde med teamets studenter og jurister

 • du arbejder ansvarsfuldt og målrettet med dine opgaver, ligesom du tager det som en selvfølge at overholde tidsfrister.

 

Vi tilbyder

Vi tilbyder dig et interessant indblik i lægemiddelverdenen i en organisation, hvor vi stræber efter at være de bedste i Europa til det vi laver. Du vil få en helt unik indsigt i lægemiddellovgivningen, som du ikke vil kunne få på studiet, ligesom du vil opnå en god og grundlæggende forståelse for arbejdet som jurist i staten.

 

Der er hertil rigtig god mulighed for at vokse med opgaven, så dine juridiske kompetencer udvikles. Vi lægger stor vægt på, at opgaverne skal være spændende og lærerige. Der forekommer dog stadig rutineprægede opgaver.

 

Vores arbejdsmiljø er uformelt, fyldt med engagement, godt humør og en gensidig respekt.

 

Vi har gratis fitnesslokale, en god kantineordning, en aktiv kunst- og personaleforening og en fantastisk udsigt over Københavns havn.

 

Derudover er din arbejdstid fleksibel, og du planlægger i høj grad selv, hvordan du lægger dine arbejdstimer efter aftale med de øvrige studenter. Vi tager selvfølgelig altid hensyn til dine eksamener.

 

Vi er i øvrigt placeret 10-15 minutters gang fra Søndre Campus.

 

Løn- og ansættelsesforhold

Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst mellem HK/Stat og Finansministeriet samt gældende fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer Det Statslige Område.

 

Det er en forudsætning for ansættelse i Lægemiddelstyrelsen, at du ikke ejer aktier, anparter, andele eller lignende i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed. Ejer du i dag såkaldte medarbejderaktier i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed, har du dog en vis periode til at afhænde disse aktier.

 

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte jurist Mathias Sjöberg Pedersen (tlf.: 7755 7747) eller jurist Janice Leander Nielsen (tlf.: 9351 4253).

 

Er du interesseret?

Klik på Søg stillingen og send os din ansøgning med et CV og karakterudskrift. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 48-49.

 

Lægemiddelstyrelsen har røgfri arbejdstid.

 

 Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Lægemiddelstyrelsen

Adresse 1
Axel Heides Gade 1
2300 København S
Danmark
Adresse 2
Axel Heides Gade 1
2300 København S
Danmark
Praktisk information
Oprettet
06-11-2019
Udløber
22-11-2019
Kviknummer
LJA-77189396
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Jura, HR og personale
Ansøg nu
Lignende job

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Del dette job

Virksomhedsinformation

Lægemiddelstyrelsen

Adresse
Axel Heides Gade 1
2300
København S
Danmark
Praktisk information
Indrykket
06-11-2019
Ansøgningsfrist
22-11-2019
Kviknummer
LJA-77189396
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Jura, HR og personale
Beliggenhed