Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Engagerede og digitalt orienterede jurister med interesse for selskabskontrol til bekæmpelse af stråmænd

Erhvervsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-07-2021

Har du lyst til at få praktisk erfaring med selskabsretten og udvikle dig til faglig ekspert i selskabskontrol med særlig fokus på at bekæmpe anvendelsen af stråmænd? Vil du have mulighed for faglig fordybelse og samtidig bidrage til udviklingen af Erhvervsstyrelsens selskabskontrol? Er du derudover struktureret og digitalt orienteret? Så er du måske en af vores nye medarbejdere i Team Selskabskontrol i Erhvervsstyrelsen.

Om arbejdet i selskabskontrollen

Team Selskabskontrol i Erhvervsstyrelsen søger engagerede jurister (cand.jur. eller cand.merc.jur.) med høj faglighed, der har lyst til at arbejde på et område, der står højt på den politiske dagsorden, og hvor nye digitale muligheder kræver løbende udvikling af området. Du kommer særligt til at indgå i styrelsens nye kontrolarbejde med de selskabsretlige regler til bekæmpelse af stråmænd og anden svigsvirksomhed.

Dine primære opgaver vil bestå af:

 • Kontrol af selskabsretlige registreringer og forhold med særligt fokus på bekæmpelse af stråmand

 • At bidrage til udviklingen af området inden for både kontrol, drift og digitale løsninger

 • Vejledning af virksomheder, advokater, revisorer og andre myndigheder om fortolkning af selskabslovens regler

 

Løsningen af opgaverne vil foregå i et knivskarpt fagligt miljø med gode kolleger, der gerne vil sparre og hjælpe på vej med at løse opgaverne. Erhvervsstyrelsen fokuserer på et bredt internt samarbejde, og du kommer til at samarbejde med dygtige og ambitiøse kolleger inden for selskabs-, regnskabs-, fonds- og revisionsområdet. Du vil også løbende være i dialog med andre myndigheder, virksomheder, advokater, revisorer og organisationer.

Et område med fokus på høj faglighed og digitalisering

Vi tilbyder et udfordrende og udadvendt job i et team, der bl.a. har som mål at styrke tilliden til selskabsregisteret. Herudover har Erhvervsstyrelsen fokus på bekæmpelse af økonomisk svindel med bl.a. selskaber og årsregnskaber. Du vil komme til at arbejde med mange fagligt spændende og forskelligartede kontrolsager, ligesom du vil komme tæt på beslutningsprocesserne bag udformningen af lovgivningen og reglerne på området. Du vil endvidere få mulighed for at præge udviklingen af kontrolområdet herunder kontrolindsatsen og de digitale løsninger.

I Erhvervsstyrelsen har vi fokus på fagligheden og giver dig gode muligheder for såvel personlig som faglig udvikling, og du vil få et nyt og bredere perspektiv på selskabsret. Derudover tilbyder vi gode arbejdsvilkår, herunder flekstid, pension og en fornuftig balance mellem arbejdsliv og privatliv. Det er vigtigt for os, at den enkelte medarbejder mærker fleksibiliteten i arbejdstilrettelæggelsen og muligheden for medindflydelse på, hvad man gerne vil prøve at arbejde med.

Faglig stærk profil

For at få succes i jobbet skal du have ambitioner om at bidrage til udviklingen af Erhvervsstyrelsens selskabskontrol. Derudover skal du have din teoretiske værktøjskasse i orden og lyst til du fordybe dig og udvikle dig fagligt.

 • Din uddannelsesmæssige baggrund er cand.jur. eller cand.merc.jur. eller tilsvarende videregående uddannelse.

 • Det er en fordel, at du har erfaring fra centraladministrationen eller en privat virksomhed, men det er ikke et krav.

 • Kendskab til selskabsloven er en forudsætning, og kendskab til reglerne om offentlig forvaltning er en fordel.

 • Du er kendetegnet ved at være struktureret og have en høj faglighed også hvis der er ekstra fart på i en periode.

 • Du kommunikerer tydeligt skriftligt såvel som mundtligt til mange forskellige målgrupper, både faglige eksperter, virksomheder og borgere.

 • Du har stærke it-kompetencer og en stor interesse for den digitale udvikling.

 • Du viser engagement og initiativ, og du kan levere til aftalt tid og i høj kvalitet.

 • Du er i stand til både at arbejde selvstændigt og til at samarbejde med andre.

 

Om os

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har 950 medarbejdere som arbejder på fem forskellige lokationer i landet. Denne stilling er placeret på Langelinie i København.

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed. Vi lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier og data til at effektivisere vores drift og skabe værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder.

Du kan læse mere om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk.

Om ansættelsen

Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet med mulighed for forhandling af tillæg. Der er tale om en fast fuldtidsstilling med tiltrædelse hurtigst mulig.

Yderligere information om stillingen kan fås ved henvendelse til teamleder Sofie Østerkjærhuus Jensen på tlf. +45 35 29 12 96 eller kontorchef Pernille Grønnemose på tlf. +45 35 29 18 91. Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan fås ved henvendelse til HR-rekrutteringspartner Cathrine Lund-Jensen på tlf. +45 91 33 70 38.

For at søge stillingen klikker du på linket Søg stilling i annoncen og følg instruktionerne. Din ansøgning, CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest 29. august 2021.

Samtaler forventes afholdt i september. Der vil blive anvendt test i rekrutteringsprocessen. 

Læs mere om Erhvervsstyrelsen som arbejdsplads samt rekrutteringsprocessen her: https://erhvervsstyrelsen.dk/jobs-i-erhvervsstyrelsen

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, som afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle uanset personlig baggrund til at søge. 


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsstyrelsen

Adresse 1
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Adresse 2
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-07-2021
Udløber
29-08-2021
Kviknummer
LJA-82356795
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsstyrelsen

Adresse
Langelinie Allé 17
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
07-07-2021
Ansøgningsfrist
29-08-2021
Kviknummer
LJA-82356795
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed