Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Energistyrelsen søger jurister til regulering af fremtidens elsektor

Energistyrelsen

Indrykket
11-02-2019

Vil du arbejde med spændende juridiske opgaver, grøn omstilling, udvikling af et fleksibelt elmarked? Alle Folketingets partier har i sommeren 2018 indgået en bred energiaftale, som indebærer en massiv grøn satsning i de kommende år kombineret med nye rammer for elsektoren. Samtidig skal EUs vinterpakke Clean Energy for All implementeres i elforsyningsloven. 

Vi søger derfor dygtige jurister, der vil være med til at gøre de politiske visioner til virkelighed.

Om jobbet

Reguleringen skal tilpasses fremtidens elsektor. Vi søger energiske og nysgerrige jurister, der gerne vil udfordres på juraen på et område med stor politisk bevågenhed. Du vil komme til at arbejde med en bred vifte af opgaver inden for regulering af elsektoren i et dansk og EU-retligt perspektiv. Sammen med elenhedens øvrige teams vil du skulle arbejde med implementering af nye EU-regler, fortolke gældende regler, bidrage til udarbejdelse af analyser og beslutningsoplæg, lave konkret sagsbehandling og arbejde med tilsynet med elsektorens aktører.

Du vil indgå i et engageret team af jurister, hvor du kan få sparring i et stærkt fagligt miljø. Der vil også være mulighed for at udarbejde lovforslag og bekendtgørelser og deltage i arbejdet med EU-regulering. 

Du bliver en del af et tværfagligt miljø af teknikere, økonomer, jurister mv. i Center for Forsyning i København og skal også samarbejde med aktørerne i sektoren og andre myndigheder. 

Hvis du vil være med til at præge dette arbejde og kan se dig selv i nedenstående beskrivelser, så vil vi meget gerne modtage en ansøgning fra dig.

Om dig

Vi forventer, at du:

  • er uddannet cand.jur eller cand. merc. jur
  • har stærke juridiske og analytiske kompetencer og interesse for udarbejdelse af ny regulering
  • har kendskab til eller interesse for energiret, EU-regulering og måske selskabsret
  • har interesse for den danske energisektor og klima- og energipolitikken
  • arbejder selvstændigt, løsningsorienteret og trives med at tage ansvar
  • har gode samarbejds- og procesevner og lyst og evne til at indgå i tværfagligt samarbejde, også med eksterne samarbejdspartnere
  • har gode formidlingsevner både i skrift og i tale

 

 Både erfarne og nyuddannede kan komme i betragtning.

Om os

Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion, herunder efterforskning og indvinding, energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering, besparelser samt energiøkonomi og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald. Læs mere om os på www.ens.dk.  

Energistyrelsen varetager Danmarks interesser på energi- og forsyningsområdet i EU og søger gennem målrettet samarbejde med enkeltlande og internationale institutioner at udbrede de danske erfaringer med energiomstillingen til gavn for danske eksportvirksomheder.

Center for forsyning skaber rammerne for udvikling af forsyningssektorerne med henblik på at sikre grøn omstilling, ressourceeffektivitet, forsyningssikkerhed, økonomisk effektivitet og forbrugerhensyn. Centret har ansvaret for el-, gas- og varmesektoren og økonomisk regulering af vand- og affaldssektoren. Centret arbejder med regulering både i EU og nationalt, lovarbejde, analyser, tilsyn, konkurrenceudsættelse og markedsdesign mv.  

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og har siden 28. juni 2015 været en styrelse under Energi-, Forsyning- og Klimaministeriet. Der er cirka 500 medarbejdere beskæftiget i Energistyrelsen.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten. Du vil afhængig af dine kvalifikationer og erfaring blive ansat som konsulent eller fuldmægtig. Ansættelsesområdet er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner. 

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Lars Nielsen tlf. 33 92 68 74 eller chefkonsulent Suzan Pødenphant vedr. tlf. 33 92 66 60

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgning 

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest den 21. februar 2019. 

Samtaler forventes afholdt i løbet af februar måned med tiltrædelse pr. 1. april 2019.

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare en case og evt. færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

Del dette job

Kontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Praktisk information
Oprettet
11-02-2019
Udløber
21-02-2019
Kviknummer
LJA-70590484
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse, Jura, Politik og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København V
Danmark
Praktisk information
Indrykket
11-02-2019
Ansøgningsfrist
21-02-2019
Kviknummer
LJA-70590484
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse, Jura, Politik og samfund
Beliggenhed