Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Energistyrelsen søger generalist til CCUS - en af fremtidens grønne teknologier

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
23-02-2021

Interesserer du dig for den grønne omstilling og vil du gøre en forskel for den danske klimaindsats? Har du lyst til at arbejde på et område med stor politisk bevågenhed, globalt perspektiv og potentielt stor indflydelse på den danske klimaindsats? Så er dette job i Undergrundsenheden i Energistyrelsens Center for undergrund og beredskab noget for dig

 

Om jobbet

Vi søger en ny kollega, som vil være med til at skabe rammerne for CO2-fangst, lagring og anvendelse (CCUS) og udvikle en strategi for at CCUS kan levere markante CO2-reduktioner i Danmark. Med klimaaftalen for Energi og Industri mv. fra juni 2020 bliver fangst, lagring og anvendelse af CO2 muligt i Danmark. Klimaaftalen omfatter en PtX/CCUS-strategi samt en teknologineutral, markedsbaseret pulje, der skal bidrage til at fremme CCUS-teknologien og levere drivhusgasreduktioner frem mod 2030 og derefter.

 Vi søger derfor en faglig stærk generalist gerne med erfaring fra en politisk styret organisation. Du kommer til at udarbejde faglige analyser samt udvikle beslutningsoplæg for CCUS i Danmark. Du vil sammen med resten af teamet være ansvarlig for at udvikle den danske CCUS-strategi samtidig med, at I sikrer rammerne for CCUS i Danmark og etablerer grundlaget for CCUS-puljen. Arbejdet vil foregå på tværs af flere enheder i Energistyrelsen og i tæt samarbejde med resten af Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet. Arbejdsopgaverne vil også medføre internationalt samarbejde.

 

Om dig

Vi ser gerne, at du har en relevant videregående uddannelse (fx cand.scient.pol., cand.oecon. eller lignende) og du befinder dig godt i et miljø, hvor arbejdsdagen ofte byder på overraskelser. Derudover lægger vi vægt på, at du:

  • har erfaring med arbejde i staten/en politisk styret organisation, energisektoren eller konsulentbranchen,

  • har erfaring med eller kendskab til energisektoren i Danmark,

  • evner at formidle komplekse og tekniske informationer på en let forståelig måde i skrift og tale,

  • er processtærk og struktureret i din tilgang til arbejdet,

  • er professionel og befinder dig godt i embedsmandsrollen også i relation til eksterne interessenter og samarbejdspartnere, samt

  • elsker akronymer (CCUS, PtX, FGU, ØU, DEP, KEFM).

 

Som person har du gode samarbejdsevner og bidrager til en god, kollegial holdånd. Samtidig kender du dine egne begrænsninger og kan håndtere dem i samarbejde med kolleger og ledere. Du vil indgå i en styrelse og et team, der er i en rivende grøn udvikling. Vi tager din faglige og menneskelige udvikling alvorligt og vi lægger vægt på at få dig godt integreret på Energistyrelsens stærke CCUS hold.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er ca. 600 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

 

I Center for undergrund og beredskab får du 32 dygtige kolleger med en bred faglighed. Enheden består af jurister, økonomer, ingeniører, geologer og generalister, som foruden CCUS bl.a. arbejder med olie og gas, geotermi og transitrørledninger. Du vil blive inddraget i krydsfeltet mellem jura, økonomi, klimapolitik, miljøvurderinger, tekniske og kommercielle forhold. Vi tilbyder en spændende hverdag med varierende arbejdsopgaver og engagerede kolleger, der hver dag løser enhedens opgaver med udgangspunkt i nysgerrighed, holdånd og fremtidsansvar.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtelse eller konsulent afhængig af erfaring og kompetencer.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger om stillingen, der skal besættes, kan fås ved henvendelse til teamleder Henrik Sulsbrück, på hesu@ens.dk / tlf. 3392 6686 eller kontorchef Carl-Christian Munk-Nielsen, tlf. 3392 7902.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Sådan ansøger du

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget.

 

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest 9. marts 2021.

 

Samtaler forventes afholdt i uge 11 og 12 med henblik på tiltrædelse 1. maj 2021 eller snarest derefter.

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare en case og eventuelt en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Ansøgningsfrist

09-03-2021

 

Tiltrædelsesdato

01-05-2021

 

Arbejdstid

37 timer ugentligt

 

Stillingstype

fuldmægtig/konsulent

 

Hjemmeside

http://www.ens.dk/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
23-02-2021
Udløber
09-03-2021
Kviknummer
LJA-81749532
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
23-02-2021
Ansøgningsfrist
09-03-2021
Kviknummer
LJA-81749532
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed