Gem annonce

Energistyrelsen søger ekspert i fjernvarme til internationalt samarbejde

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
14-12-2020

Brænder du for internationalt energisamarbejde, der skal fremme omstillingen af energisystemer med udgangspunkt i den danske energimodel? Har du indgående kendskab til udvikling af rammebetingelser og virkemidler, der fremmer udbygning af effektiv fjernvarme? Kan du omsætte danske erfaringer i et tæt samarbejde med vores partnerlande og har du mulighed og lyst til at rejse for at sætte dit præg på den globale, grønne omstilling?

Om jobbet

Vi er i Energistyrelsens Global Rådgivning et team på over 60 medarbejdere, der søger en ny kollega med bred erfaring i dansk energiregulering og planlægning, særligt inden for fjernvarme.

Vi samarbejder p.t. med 16 partnerlande (Kina, Vietnam, Mexico, Sydafrika, Indonesien, Egypten, Tyrkiet, Ukraine, Etiopien, Indien, Storbritannien, Tyskland, USA, Japan, Sydkorea og Holland).

Danske erfaringer med fremme af effektiv fjernvarme er stærkt efterspurgt blandt en række af vores samarbejdslande. Vi arbejder inden for fjernvarme især i forhold til udvikling af rammebetingelser og regulering, samt med planlægning og udvikling af beslutningsgrundlag og redskaber for myndigheder. Dit arbejde vil bl.a. bestå i rådgivnings- og formidlingsopgaver på myndighedsniveau inden for udvikling af rammebetingelser for fjernvarme.

Vi tilbyder

Et særdeles spændende og varieret arbejde i et internationalt orienteret miljø med andre landes myndigheder, danske ambassader og virksomheder, stor bredde i arbejdsopgaver, som efterspørges af vores samarbejdspartnere, og et stærkt fokus på at understøtte grøn omstilling på et højt fagligt og professionelt niveau. Du vil blive en del af et hold med dygtige kollegaer med drive, en uformel omgangstone og et stort gå-på-mod.

Din daglige arbejdsplads vil være i Energistyrelsen, men der må forventes en del rejser til samarbejdslandene.

Om dig

Der vil blive lagt vægt på, at du kan formidle komplekse problemstillinger i en international kontekst og har sans for implementering af grønne energiløsninger under forskellige, regulatoriske rammebetingelser. Det er derfor afgørende, at du er stærk inden for dit faglige område, og at du har en bred forståelse for rette rammebetingelser. Det er også vigtigt, at du kan tilpasse det arbejde, du leverer sammen med kolleger, til de økonomiske, juridiske, tekniske og politiske udfordringer og rammer, som vores partnere har i forbindelse med udvikling af deres fjernvarmesektor.

Vi ser gerne, at du bl.a.:

  • har en relevant, videregående teknisk/økonomisk uddannelse,

  • har en bred generel viden med dansk energipolitik, energi og varmeplanlægning, økonomi, reguleringsmæssige rammebetingelser, mv.,

  • har erfaring med fjernvarmeregulering og fjernvarme i dansk energiforsyning, herunder f.eks. lovgivning, institutioner, varmeplanlægning, tekniske, økonomiske og systemmæssige forhold,

  • har kendskab til relevante EU direktiver og tilsvarende rammebetingelser og myndighedsstruktur for dansk energipolitik,

  • har erfaring med projektkoordinering og kan holde mange bolde i luften,

  • kan forstå og formidle komplekse problemstillinger på en letforståelig måde både i skrift og tale; engelsk på forhandlingsniveau er en forudsætning,

  • har gode samarbejdsevner og evne til at indgå i både tværfagligt samarbejde, også med eksterne samarbejdsparter, ligesom erfaring med tværkulturelt samarbejde vil være en fordel, samt

  • er indstillet på en del rejseaktivitet.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 650 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

I Center for Global Rådgivning skal vi sammen styrke og samtænke Danmarks internationale indsatser på energiområdet. Centeret skal medvirke til at konsolidere og udbygge den danske position som foregangsland bl.a. gennem myndighedssamarbejde med udvalgte samarbejdslande.

Løn- og ansættelsesvilkår

Du bliver ansat som fuldmægtig. Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Anton Beck, tlf. 29 62 39 96 eller kontorchef Elsebeth Søndergaard Krone, tlf. 51 67 43 63.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgning

Du søger via www.ens/job. Benyt funktionen Søg stillingen på stillingsopslaget.

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indsendt senest 22. januar 2021. Vi forventer at afholde samtaler i uge 6.

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at udarbejde en opgave i forbindelse med rekrutteringsprocessen.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
14-12-2020
Udløber
22-01-2021
Kviknummer
LJA-81484775
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Finans, økonomi og regnskab, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
14-12-2020
Ansøgningsfrist
22-01-2021
Kviknummer
LJA-81484775
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Finans, økonomi og regnskab, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce