Gem annonce

Ekstern lektor med erhvervsøkonomiske kompetencer i regnskabsanalyse og finansiering

Roskilde Universitet

Roskilde, Midtsjælland

Indrykket
01-06-2021

Roskilde Universitet uddanner studerende til at løse virkelighedens problemer. På vores erhvervsøkonomiske uddannelser udfordrer vi akademiske traditioner og eksperimenterer med nye måder at skabe og tilegne sig viden på. Vi har brug for to eksterne lektorer med kompetencer i erhvervsøkonomi. Er det dig?

Har du erhvervsøkonomiske kompetencer i regnskabsanalyse og finansiering er du måske den eksterne lektor, som Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) ved Roskilde Universitet søger. Vi søger en, som kan starte 15. august eller snarest derefter. Stillingen er primært rettet mod kursusundervisning i regnskabsanalyse, men arbejdsopgaver og timetal aftales med instituttet forud for hvert semester og kan omfatte andre opgave også. Stillingen er en tidsbegrænset (3-årig) deltidsstilling.

ISE er et markant samfundsvidenskabelig og erhvervsøkonomisk institut, der producerer førsteklasses innovativ og tværvidenskabelig forskning, som udvikler og forandrer praksis og beslutningstagning hos vores interessenter i den offentlige, private og civile sektor. Vores forskning fokuserer på sociale, erhvervsøkonomiske og samfundsmæssige forandringer samt virkningerne på samfundet herhjemme og globalt. Vi genererer ny videnskabelig forståelse af sociale forandringer, konfrontationer og konflikter. Vi har endvidere fokus på udvikling, interdisciplinaritet og forfinelse af metodiske færdigheder. Læs mere om instituttet her.

Ansvar og opgaver

Som ekstern lektor skal du selvstændigt kunne tilrettelægge og gennemføre undervisningsforløb i henhold til universitetets pædagogiske model problemorienteret projektlæring og de til enhver tid gældende regler fastsat i studieordningen mm. Stillingen er nært knyttet til et kursus på HA-uddannelserne i virksomhedens økonomi, hvor fokus dels er på regnskabsaflæggelse (årsrapport, resultatopgørelse mm) og dels på forskelige former for regnskabsanalyse (rentabilitets-, likviditets-, soliditetsanalyse mm) (se sidste års kursusbeskrivelse her). Der kan efter aftale også blive tale om andre opgaver, fx på vores cand.merc.-uddannelser. Bemærk at et undervisningsforløb inkluderer at eksaminere.

Kriterier og faglige kvalifikationer

For at ansøge, skal du have en kandidatuddannelse eller tilsvarende med væsentligt indhold af den del af det erhvervsøkonomiske felt, du dækker. Derudover er det en forudsætning, at du enten

  • har relevant praksiserfaring på højt niveau inden for erhvervsøkonomi, som ikke er opnået gennem en universitær ansættelse, eller

  • er ansat i en hovedstilling ved et andet universitet

 

Vi ser gerne, at du har en ph.d.-grad og/eller flere års relevant arbejdserfaring. Vi ser også gerne, at du er metodisk stærk og det vil være et plus, hvis du kan undervise på engelsk. Endelig lægger vi vægt på, at du er initiativrig og har gode samarbejdsevner.

Bedømmelse

I vores bedømmelse af ansøgere lægger vi vægt på følgende:

  • Relevant faglig kunnen

  • Undervisningserfaring, særligt undervisningserfaring på universitetsniveau, herunder erfaring med vejledning af projekter og afvikling af kurser

  • Erfaring med undervisning på engelsk

  • Relevant praksiserfaring såfremt du ikke er ansat i en hovedstilling ved et andet universitet

  • Initiativrigdom og gode samarbejdsevner

 

Søger du i kraft af din relevante praksiserfaring, skal du have indgående, aktuel akademisk viden om det område inden for erhvervsøkonomien, som du dækker.  

Introduktionskursus

For at sikre, at alle vores undervisere har et godt kendskab til den pædagogiske model og til projektvejledningsformen, er det obligatorisk for alle nyansatte undervisere at deltage i to korte introduktionskurser med netop dette omdrejningspunkt:

  • Introduktion til Roskilde Universitets pædagogiske tilgang

  • Introduktion til projektvejledning

 

Du kan læse mere om kurserne her. Kurserne varer henholdsvis 2 og 3 timer, ligger i direkte forlængelse af hinanden og udbydes på både dansk og engelsk. Deltagelse forudsætter ikke forberedelse.

Mere information

For yderligere oplysninger om stillingen venligst kontakt prodekan Bodil Damgaard på (+45) 4674-2251 eller studieleder Margit Neisig på (+45) 4674-3909.

Ansættelsesvilkår

Du vil i stillingen referere til prodekan Bodil Damgaard. Ansættelsen er omfattet af Cirkulære om aftale om Eksterne lektorer ved universiteter m.fl. under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

Udvælgelse til faglig bedømmelse

Efter ansøgningsfristens udløb udvælger formanden for ansættelsesudvalget efter rådgivning fra ansættelsesudvalgets medlemmer inklusiv formanden for bedømmelsesudvalget et antal ansøgere til faglig bedømmelse. Hver enkelt ansøger meddeles herefter, om vedkommende er blandt de ansøgere, som er sendt videre til faglig bedømmelse. De udvalgte kandidater vil blive informeret om sammensætningen af bedømmelsesudvalget, og hver ansøger vil blive givet mulighed for at fremsætte eventuelle bemærkninger til bedømmelsesudvalgets sammensætning og senere sin bedømmelse.

Ansøgere, der ikke er sendt videre til faglig bedømmelse, kan ikke forvente at høre mere, før der er truffet beslutning om ansættelse, med mindre der på et senere tidspunkt i rekrutteringsprocessen udvælges yderligere til faglig bedømmelse.

Ansøgning

Søg stillingen på https://ruc.dk/ledige-stillinger-pa-roskilde-universitet/

Ansøgningen skal indeholde:

1. Motiveret ansøgning

2. CV

3. Dokumentation for uddannelse

4. Refleksioner over undervisningsportfolio (evt. undervisningsportfolio);

5. Eventuelt: Dokumentation for yderligere forsknings- eller undervisningskvalifikationer

Ansøgningsfristen er 28. juni 2021.

Materiale modtaget efter fristens udløb vil ikke blive taget I betragtning. 

Bemærk at ansættelsessamtaler først afholdes i uge 31.

Roskilde Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge hos os.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Roskilde Universitet

Adresse 1
Universitetsvej 1
4000 Roskilde
Danmark
Praktisk information
Oprettet
01-06-2021
Udløber
28-06-2021
Kviknummer
LJA-82186295
Jobtype
Deltid
Kontrakt/Projekt
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Forskning og undervisning
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Roskilde Universitet

Adresse
Universitetsvej 1
4000
Roskilde
Danmark
Praktisk information
Indrykket
01-06-2021
Ansøgningsfrist
28-06-2021
Kviknummer
LJA-82186295
Jobtype
Deltid
Kontrakt/Projekt
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Forskning og undervisning
Beliggenhed
Gem annonce