Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtig teamleder til Energistyrelsens nye enhed for sektorintegration

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-06-2021

Vil du være med til at opbygge en ny spændende enhed for sektorintegration, som skal understøtte udviklingen af et mere sammenhængende energisystem? Kan du bevare overblikket i pressede situationer, træffe beslutninger og interesserer du dig for ledelse, hvor du får det bedste frem i andre? Så skal du søge stillingen som teamleder i Energistyrelsens nye enhed for sektorintegration.

 

Om jobbet

Udviklingen mod et mere sammenhængen energisystem er afgørende for, at vi kan realisere regeringens målsætning om 70 procent reduktion af drivhusgasudledningen i 2030 og tage de efterfølgende skridt mod et klimaneutralt samfund senest i 2050. Af Energiaftalen fra 2018 fremgår det, at Danmark skal have det mest integrerede, markedsbaserede og fleksible energisystem i Europa med effektiv udnyttelse af energien på tværs af el-, varme- og gassektoren og med en fortsat høj elforsyningssikkerhed. Det stiller bl.a. nye krav til forsyningssektoren og der er behov for, at rammerne for forsyningssektoren tilpasses, så de understøtter en fremtid med elektrificering, sektorkobling og innovative løsninger.

 

Energistyrelsens nye enhed for sektorintegration har ansvaret for sikre dette ved udvikling af løsninger, som skal understøtte et grønt, sammenhængende og effektivt energisystem samt sikre, at potentialerne herved udnyttes i større grad end i dag. Enheden består af ca. 12 personer og er ét af to teams i elenheden, hvor vi bl.a. arbejder med en række projekter som har til formål at fremme elektrificering og sektorkobling. Mange af opgaverne ligger i krydsfeltet mellem økonomi, teknik og politik og løses i samarbejde mellem kollegaer både i enheden og uden for enheden.

 

Som teamleder skal du varetage den daglige ledelse af et team i enheden og sikre overblik over sager og opgaver i løbende dialog med kontorchefen. Du vil skulle sikre prioritering og fremdrift i opgaverne, sparring med teammedlemmer og sikre, at der tænkes på tværs og tages højde for de politiske ønsker. Teamet har en travl hverdag med stort behov for koordinering internt og eksternt. Du skal derfor som teamleder have blik for effektiv proceshåndtering og bidrage til koordinering internt i Energistyrelsen, tæt samspil med departementet og løbende dialog med eksterne interessenter.

 

Om dig

Du har en relevant uddannelse som fx statskundskab, økonom, jurist eller lignende. Derudover lægger vi vægt på, at du:

  • interesserer dig for ledelse og for at få det bedste frem i andre mennesker

  • kan bevare overblikket i pressede situationer

  • er beslutningsdygtig og trives med at tage ansvar

  • er struktureret i din tilgang til arbejdet og kan tænke på tværs

  • har lyst til at arbejde i et politisk-administrativt system og varetage embedsmandsrollen også i relation til eksterne samarbejdspartnere

  • har interesse for elsektoren og klima- og energipolitik

  • er en holdspiller med lyst til at indgå i samarbejde og dialog med andre fagligheder

  • er velformuleret både i skrift og tale. 

Det er en fordel, men ikke et krav, at du har erfaring med at arbejde inden for en politisk organisation og kender til processerne i et ministerium.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er ca. 700 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

 

Du bliver ansat i enheden for sektorintegration, der er en del af Energistyrelsens Center for forsyning. Centret har ansvaret for el-, gas- og varmesektoren og økonomisk regulering af vand- og affaldssektoren. Centret arbejder med regulering både i EU og nationalt, lovarbejde, analyser, tilsyn, konkurrenceudsættelse og markedsdesign mv. Vi er et center med et stort engagement og en bred faglighed, så der er gode muligheder for at spare både med ligesindede og kollegaer med en anden faglig baggrund, og der vil være rig mulighed for at blive klog på forsyningssektoren på tværs. Samtidig kommer du helt ind i maskinrummet bag den grønne omstilling, hvor vi arbejder tæt på det politiske niveau i en hverdag, hvor det til tider går stærkt. Der er omkring 100 medarbejdere i Center for Forsyning.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten. Du ansættes som konsulent. Der er mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til kontorchef Lars Nielsen, tlf. 3392 6874.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Ansøgning

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, karakteroversigt og evt. bilag skal være indtastet senest mandag den 21. juni 2021. Samtaler vil blive afholdt løbende.

 

Forventet ansættelsesdato er hurtigst muligt. Arbejdsstedet er Energistyrelsen i København.

 

Kandidater skal være indstillede på at løse en case og en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Medarbejderne er Energistyrelsens vigtigste aktiv. Vi bestræber os på at ansætte de bedste kvalificerede og de bedste kollegaer - og vi lægger vægt på en professionel ansættelsesproces.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Praktisk information
Oprettet
07-06-2021
Udløber
21-06-2021
Kviknummer
LJA-82216408
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Jura, HR og personale, Ledelse, Miljø og energi
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København V
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
07-06-2021
Ansøgningsfrist
21-06-2021
Kviknummer
LJA-82216408
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Jura, HR og personale, Ledelse, Miljø og energi
Beliggenhed