Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtig teamleder til Energistyrelsens el-enhed

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
20-04-2021

Kan du bevare overblikket i pressede situationer, træffe beslutninger og interesserer du dig for ledelse, hvor du får det bedste frem i andre? Har du lyst til at lede et team, der arbejder med at sætte rammerne for elsektoren og sikre holdbare løsninger for grøn omstilling, sikker forsyning og sikring af forbrugerne? Så skal du søge stillingen som teamleder for team regulering i el-enheden!

 

Om jobbet

Elsektoren forvalter store samfundsværdier og spiller en central rolle i den grønne omstilling. Sektoren er midt i en gennemgribende omstilling, hvor rammerne skal tilpasses en fremtid med elektrificering, sektorkobling og innovative løsninger, så sektoren kan understøtte målsætningen om 70 pct. CO2- reduktion i 2030.

 

Team regulering har ansvaret for en bred vifte af komplekse opgaver med stor politisk bevågenhed og et nationalt og europæisk perspektiv. Teamet arbejder bl.a. med at udvikle de reguleringsmæssige samt økonomiske rammer for eldistribution og Energinet. Herudover arbejder teamet med at sikre, at rammerne for sektoren er fremtidssikrede i forhold til den fremtid, vi ser ind i med markant mere vind og sol, øget elforbrug, indpasning af elbiler osv. Teamet arbejder både med længerevarende analyser og udviklingsprojekter, beslutningsoplæg og lovrammer, forhandling og implementering af EU-regler og konkret sagsbehandling. Mange af opgaverne ligger i krydsfeltet mellem økonomi, teknik og politik og løses i samarbejde mellem kollegaer med forskellige fagligheder.

 

Som teamleder skal du varetage den daglige ledelse af teamet og sikre overblik over sager og opgaver i løbende dialog med kontorchefen. Du vil skulle sikre prioritering og fremdrift i opgaverne, sparring med teammedlemmer og sikre, at der tænkes på tværs og tages højde for de politiske ønsker. Teamet har en travl hverdag med stort behov for koordinering internt og eksternt. Du skal derfor som teamleder have blik for effektiv proceshåndtering og bidrage til koordinering internt i Energistyrelsen, tæt samspil med departementet og løbende dialog med eksterne interessenter.

 

Teamet består af 10 personer og er ét af tre teams i elenheden. I el-enheden får du knap 25 gode kollegaer med en bred faglighed af både økonomer, jurister, teknikere og generalister. Du vil indgå i et ledelsesteam på tre teamledere og én kontorchef. Vi samarbejder på tværs i et miljø, hvor der er højt til loftet, og hvor vi prioriterer både det sociale og det faglige højt.

 

Om dig

Du har en relevant uddannelse som fx statskundskaber, økonom, jurist eller lignende. Derudover lægger vi vægt på, at du:

  • interesserer dig for ledelse og for at få det bedste frem i andre mennesker,

  • kan bevare overblikket i pressede situationer,

  • er beslutningsdygtig og trives med at tage ansvar,

  • er struktureret i din tilgang til arbejdet,

  • har lyst til at arbejde i et politisk-administrativt system og varetage embedsmandsrollen også i relation til eksterne samarbejdspartnere,

  • har interesse for elsektoren og klima- og energipolitik,

  • er en holdspiller med lyst til at indgå i samarbejde og dialog med andre fagligheder, samt

  • er velformuleret både i skrift og tale.

 

Det er en fordel, men ikke et krav, at du har erfaring med at arbejde inden for en politisk organisation og kender til processerne i et ministerium.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er ca. 700 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

 

Du bliver ansat i el-enheden, der er en del af Energistyrelsens Center for forsyning. Centret har ansvaret for el-, gas- og varmesektoren samt økonomisk regulering af vand- og affaldssektoren. Centret arbejder med regulering både i EU og nationalt, lovarbejde, analyser, tilsyn, konkurrenceudsættelse og markedsdesign mv. Vi er et center med et stort engagement og en bred faglighed, så der er gode muligheder for at spare både med ligesindede og kollegaer med en anden faglig baggrund, og der vil være rig mulighed for at blive klog på forsyningssektoren på tværs. Samtidig kommer du helt ind i maskinrummet bag den grønne omstilling, hvor vi arbejder tæt på det politiske niveau i en hverdag, hvor det til tider går stærkt. Der er omkring 100 medarbejdere i Center for forsyning.

 

Fokus på den gode onboarding

Vi ved, at det kan udfordrende at starte et nyt job i disse tider, hvor hjemmearbejde ofte er en del af hverdagen. I Energistyrelsen lægger vi derfor vægt på, at du som ny medarbejder får en god og tryg start som sikrer, at du kommer godt i gang. Du får en grundig introduktion og oplæring ved hjælp af et planlagt velkomstprogram, en række aktiviteter og en mentor, som vil støtte dig fagligt og socialt gennem hele forløbet.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten. Du ansættes som konsulent. Der er mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Energistyrelsen i København.

 

Supplerende oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til kontorchef Lars Nielsen, tlf. 33 92 68 74.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Ansøgning

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, karakteroversigt og evt. bilag skal være indtastet senest onsdag d. 5. maj 2021. Samtaler vil blive afholdt løbende.

 

Forventet ansættelsesdato er hurtigst muligt og senest pr. 1. juli 2021.

 

Kandidater skal være indstillede på at løse en opgave og en test i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Ansøgningsfrist

05-05-2021

 

Tiltrædelsesdato

Start hurtigst muligt

 

Arbejdstid

37 timer ugentligt

 

Stillingstype

Konsulent

 

Hjemmeside

http://www.ens.dk/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
20-04-2021
Udløber
05-05-2021
Kviknummer
LJA-81986233
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Ledelse, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Grønlands Selvstyre, Forbruger- og Konkurrencestyrelsen

Grønlands Selvstyre, Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
20-04-2021
Ansøgningsfrist
05-05-2021
Kviknummer
LJA-81986233
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Ledelse, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed