Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtig økonom søges til De Økonomiske Råds sekretariat

De Økonomiske Råds sekretariat

Horsens, Østjylland

Indrykket
19-04-2021

De Økonomiske Råds sekretariat, som har til opgave at hjælpe de såkaldte økonomiske vismænd med at gennemføre og formidle analyser af dansk økonomi, søger en dygtig og engageret økonom. Analyseområderne omfatter især følgende områder:

  • Makroøkonomiske analyser og konjunkturvurderinger ved brug af forskellige typer af makro-økonomiske modeller

  • Vurderinger af konkrete økonomisk-politiske tiltag og af den overordnede aktuelle økonomiske politik, herunder vurdering af overholdelsen af målsætningerne for de offentlige finanser

  • Klima- og miljøøkonomiske analyser, herunder effekter af afgifter og andre typer regulering samt økonomiske konsekvenser af klima- og miljøpolitiske målsætninger

  • Strukturanalyser eksempelvis relateret til arbejdsmarkedet, produktivitetsudviklingen eller skattepolitikken baseret på registerdata

 

Det er ikke en forudsætning, at du har erfaring på disse områder, men vi forventer, at du har interesse og lyst til at lære. Vi forestiller os, at du er relativt nyuddannet økonom eller, at du bliver færdig med din uddannelse til sommer.

Ansættelse i De Økonomiske Råds sekretariat giver en unik mulighed for at anvende økonomisk teori og metode til analyser af dansk økonomi, som kan danne grundlag for vurderinger af den økonomiske politik. Arbejdet giver mulighed for at arbejde tæt sammen med nogle af landets dygtigste økonomer i form af kolleger i sekretariatet og formandskabet for De Økonomiske Råd også kendt som de økonomiske vismænd. De Økonomiske Råds sekretariat er derfor en rigtig god arbejdsplads for nyuddannede.

Jobbet er noget for dig, hvis du kommer med en solid faglig ballast, brænder for samfundsøkonomiske analyser og har et ønske om at lære nyt.

Sekretariatets mission er at skabe det faglige grundlag for vismændenes anbefalinger i Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd samt til rollerne som finanspolitisk vagthund og produktivitetsråd. Sekretariatet skal, for at kunne løfte disse opgaver, besidde en bred fagøkonomisk viden om anvendt og teoretisk økonomi samt have stærke kompetencer inden for empiriske analyser og modelanvendelse.

Sekretariatet arbejder ud fra en vision om at levere analyser af højeste faglige kvalitet, så vismændene har de bedste vilkår for at yde uafhængig rådgivning til de økonomiske beslutningstagere i Danmark. Analyserne skal være veldokumenterede og formidlingen klar.

Sekretariatets opgaver

Sekretariatets centrale opgave er at gennemføre og formidle de analyser, der ligger bag De Økonomiske Råds formandskabs rapporter og deltagelse i den offentlige debat. Sekretariatet har også ansvaret for den løbende udvikling, dokumentation og vedligeholdelse af modeller, metoder og data, der anvendes i analyserne.

Arbejdet er typisk organiseret i projektgrupper, der består af 2-4 medarbejdere. Projektgrupperne er ansvarlige for fremdriften af projekter og analyser, men modtager løbende faglig og formidlingsmæssig sparring fra kolleger i sekretariatet, chefer og formandskabet.

Kvalifikationer

Du har en kandidatgrad eller ph.d. i økonomi (polit., oecon., scient.oecon eller lignende) eller du forventer snart at færdiggøre uddannelsen. Vi forventer, at du har:

  • Stærke økonomfaglige kvalifikationer, herunder god indsigt i økonomisk teori og empiriske metoder

  • Stærke kommunikationsevner mundtligt såvel som skriftligt

  • Evne til at arbejde selvstændigt, såvel som sammen med andre

 

Løn og ansættelse

Vi tilbyder gode faglige udviklingsmuligheder i et tæt samspil med kolleger og vismænd. Vi har et godt arbejdsklima og en arbejdsplads, vi er stolte af.

Du vil blive ansat i henhold til overenskomsten for akademikere i staten. Som relativt nyuddannet vil du blive ansat som fuldmægtig.

Tjenestestedet er Horsens. Vi forestiller os, at du starter 1. juni eller lige efter sommerferien.

Alle kvalificerede ansøgere opfordres til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Yderligere oplysninger

Henvendelse om stillingen og arbejdet i De Økonomiske Råds sekretariat kan rettes til direktør John Smidt, tlf.6185 2041 eller tillidsrepræsentant Kamilla Holmgaard, tlf. 6115 9815.

Din ansøgning skal sendes til: ansoegning@dors.dk senest fredag d. 7. maj kl. 12:00. Vedlæg CV, eksamensbevis, karakterudskrifter og eventuel anden dokumentation. Angiv gerne, hvor du er blevet opmærksom på stillingsopslaget.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 19 eller 20.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

De Økonomiske Råds sekretariat

Adresse 1
Emil Møllers Gade 41
8700 Horsens
Danmark
Adresse 2
Emil Møllers Gade 41
8700 Horsens
Danmark
Praktisk information
Oprettet
19-04-2021
Udløber
07-05-2021
Kviknummer
LJA-81980565
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab
Ansøg nu
Lignende job

Universitets- Og Hogskoleradet

Universitets- Og Hogskoleradet

Del dette job

Virksomhedsinformation

De Økonomiske Råds sekretariat

Adresse
Emil Møllers Gade 41
8700
Horsens
Danmark
Praktisk information
Indrykket
19-04-2021
Ansøgningsfrist
07-05-2021
Kviknummer
LJA-81980565
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab
Beliggenhed