Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtig fuldmægtig til Kontor for Dagtilbud i Børne- og Socialministeriet

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-05-2019

Har du lyst til at arbejde tæt på den politiske beslutningsproces og prøve kræfter med et centralt velfærdsområde som dagtilbudsområdet? Og er du interesseret i at være med til at udvikle policyoplæg, samarbejde tæt med de centrale interessenter og fremme børns trivsel, udvikling og læring? Hvis det lyder som noget for dig, kan vi tilbyde en stilling som fuldmægtig i departementets Kontor for Dagtilbud.

 

Om kontoret

Kontor for Dagtilbud er en del af departementets afdeling for Familier, Dagtilbud og Jura, hvor vi samarbejder med det øvrige departement og Socialstyrelsen om at udføre en lang række opgaver inden for politikudvikling, minister- og folketingsbetjening og lovgivningsarbejde.

 

Dagtilbudsområdet er et af de store velfærdsområder, der har stor politisk bevågenhed, og som årligt forvalter ca. 30 mia. kroner. Vi har de seneste år haft tre store og markante udspil på dagtilbudsområdet om bl.a. bedre kvalitet, mere fleksibilitet, forebyggelse af parallelsamfund samt tidlig indsats i forhold til sårbare børn i de første 1.000 dage. Vi har fokus på fortsat at udvikle politiske tiltag, der sætter børnene højt på dagsordenen. Vi har et tæt samspil med centrale interessenter i forhold til at omsætte udspil og aftaler til konkrete initiativer, så de giver bedst mulig mening for kommuner, dagtilbud og ikke mindst børnene. 

 

I Kontor for Dagtilbud beskæftiger vi os med de organisatoriske, institutionelle og indholdsmæssige rammer for og udviklingen af daginstitutioner, dagpleje og private pasningsordninger samt familiepolitik. Dette bl.a. med fokus på de 0-6-årige børns læring, trivsel og udvikling, forebyggelse af negativ social arv, familiernes fleksibilitet og viden i praksis. Aktuelt arbejder vi med at implementere aftalen Stærke dagtilbud, delaftaler om parallelsamfund samt 1.000-dages-programmet, foruden diverse tiltag i forbindelse med bl.a. sammenhængsreformen og andre tværministerielle initiativer. Vi deltager endvidere i internationalt arbejde på dagtilbudsområdet igennem fx nordisk netværk og undersøgelser i OECD-regi. 

 

I kontoret får du mulighed for at arbejde i et miljø, hvor ambitioner og høj kvalitet i opgaveløsningen går hånd i hånd med kollegial sparring og en uhøjtidelig omgangsform. Der er fx bordfodbold, kagespisning på udvalgte flagdage og daglig julesang i december måned. 

 

Kontoret består af en kontorchef, 12 ACere, 3 studenter og en praktikant. 

 

Om stillingen 

Som fuldmægtig i Kontor for Dagtilbud vil du blandt andet komme til at arbejde med ministerbetjening i forbindelse med fx forhandlinger, møder, besøg, samråd og folketingsspørgsmål. Du vil også komme til at arbejde med udarbejdelse af beredskaber, politikoplæg og ny lovgivning. 

 

Derudover vil du skulle arbejde med udvikling og ledelse af udviklingsprojekter samt deltagelse i tværministerielle og tværfaglige arbejdsgrupper både nationalt og internationalt, og du vil skulle yde vejledning til kommuner og borgere samt bidrage til pressearbejdet.

 

Vi lægger vægt på, at du: 

 

  • har et højt fagligt niveau fra en relevant samfundsvidenskabelig uddannelse, fx cand.jur., cand.scient.pol., cand.scient.adm. eller cand.polit.

  • har gode samarbejdsevner og enten har eller kan skabe netværk

  • er analytisk, har politisk tæft og kan formulere dig klart og præcist i både skrift og tale

  • er selvstændig og initiativrig og kan bidrage til at udvikle og skabe resultater på dagtilbudsområdet

  • har interesse for spændingsfeltet mellem lovgivning og politik.

 

 

Erfaring fra arbejdet i en politisk ledet organisation og/eller kendskab til dagtilbudsområdet vil være en fordel.

 

Løn- og ansættelsesvilkår 

Ansættelsen sker som fuldmægtig i henhold til AC-overenskomsten. Stillingen er på fuld tid og med ansættelse den 1. august 2019.

 

Ansættelsesområdet er Børne- og Socialministeriet med tilhørende institutioner. 

 

Arbejdsstedet er Børne- og Socialministeriets departement, Holmens Kanal 22, 1060 København K. 

 

Vil du vide mere 

Du er velkommen til at kontakte specialkonsulent Thomas Rasmussen på 25 83 64 04/ thor@sm.dk eller kontorchef Christina Barfoed-Høj på cbah@sm.dk for yderligere information. 

 

Sådan søger du 

Ansøgning og relevant dokumentation (CV og eksamenspapirer) sendes elektronisk via stillingsopslaget på Børne- og Socialministeriets hjemmeside: https://socialministeriet.dk/ministeriet/job/  

 

Ansøgningen skal være ministeriet i hænde senest tirsdag den 21. maj 2019, kl. 12.00.

 

Vi forventer at afholde 1. og 2. samtaler i uge 21-22. Der vil være en faglig case i forbindelse med 1. samtalen. I forbindelse med 2. samtalen kan der blive anvendt personprofiler.

 

Ministeriet ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed, hvorfor alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen. 

 

Ansøgningsfrist:

21-05-2019

 

Stillingstype:

Fuldmægtig

 

Arbejdssted:

Holmens Kanal 22, 1060 København K

 

Afdeling:

Dagtilbud

 

Hjemmeside:

www.socialministeriet.dk  

 

Kontaktperson:

Christina Barfoed-Høj cbah@sm.dk Thomas Rasmussen 25 83 64 04/thor@sm.dk

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Holmens Kanal 22
1060 København K
Danmark
Adresse 2
Holmens Kanal 22
1060 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-05-2019
Udløber
21-05-2019
Kviknummer
LJA-73151195
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse, Jura, Jura, Strategi og udvikling
Ansøg nu
Job i virksomheden

Børne- og Undervisningsministeriet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Holmens Kanal 22
1060
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
07-05-2019
Ansøgningsfrist
21-05-2019
Kviknummer
LJA-73151195
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse, Jura, Jura, Strategi og udvikling
Beliggenhed