Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtig akademiker til Transportministeriets departement

Transportministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
18-09-2023

Vil du være med til at arbejde for mobiliteten i Danmark? Vi søger en dygtig samfundsfaglig kandidat, der er analytisk velfunderet og har interesse for politikudvikling.

I Kollektiv Trafikkontoret arbejder vi med politikudvikling, analyser og lovgivning. Det gælder både metro, letbaner og busser, men også andre former for mobilitet, der fylder mere og mere i danskernes hverdag, så som delebiler og samkørsel. Vi arbejder også med de tværgående emner på området, for eksempel billetpriser, rejseplanen, rejsekortet, grøn omstilling og organiseringen af kollektiv transportområdet.

En ny og vigtig opgave for kontoret er sekretariatsbetjening af Ekspertudvalg om kollektiv mobilitet i hele Danmark, som regeringen har nedsat medio 2023.

I kontoret er vi 9 akademikere, 2 studentermedhjælpere og en kontorchef. Vi har en uformel omgangstone og et godt socialt miljø.

Opgaverne

Vores opgaver spænder bredt fra meget konkrete problemstillinger til større politiske aftaler med stor samfundsmæssig betydning. Som vores nye kollega vil du derfor også blive kastet ud i meget forskelligartede opgaver, herunder blandt andet at:

 • udarbejde analyser og evalueringer af rammerne for mobilitet
 • udvikle forslag til konkrete løsninger og initiativer, der kan forbedre mobiliteten
 • levere svar til Folketinget, sektoren og øvrige samarbejdsparter.
 • udarbejde skriftlige beslutningsgrundlag til politiske forhandlinger og beslutningsprocesser

Du vil få mulighed for at arbejde inden for flere af kontorets mobilitetsområder. Du vil få konkrete ansvarsområder samtidig med, at du ofte vil skulle løse opgaver i samarbejde med en eller flere af dine dygtige kolleger.

Vores hverdag er meget udadvendt, og vi lægger vægt på et tæt samarbejde med sektoren.

Din profil

Vi forestiller os, at du har interesse for samfundsaktuelle, transportpolitiske og -analytiske problemstillinger, og at du er cand.polit., cand.oecon., cand.scient.pol. eller lignende. Du motiveres af at arbejde i et miljø med høj faglighed, hvor kommandovejene er korte og tempoet højt.

For at få succes i stillingen kræver det, at du er god til at formulere dig skriftligt og mundtligt. Du skal have blik for incitamentsstrukturer, have samfundsøkonomisk forståelse og du skal kunne omsætte analyser, effektvurderinger mv. til ministerbetjening. Derudover vil det være en fordel, at du i din arbejdspraksis er struktureret, nysgerrig og grundig, så du hurtigt kan sætte dig ind i nyt stof og samtidig bevare overblikket over flere opgaver.

Som person er du pligtopfyldende og samarbejdsorienteret, men du har også et selvstændigt drive, der gør, at du tager ansvar og sikrer, at der sker fremdrift i dine opgaver.

Vi tilbyder dig

 • 37 timers arbejdsuge med betalt frokostpause
 • Attraktiv pensionsordning
 • Fleksibel tilrettelæggelse af din arbejdstid
 • Onboarding-forløb med intromøder og tutor-ordning
 • Løbende udvikling gennem faglig sparring, kurser og uddannelser
 • Mobilitetsordning med mulighed for at rokere på tværs af ministerområdet
 • Kontorseminarer, godmorgenmøder og fredagsbarer
 • Frokostordning

Løn- og ansættelsesvilkår

Aflønning sker efter overenskomst for akademikere i staten. Ansættelsesområdet er Transportministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner.

Sådan søger du

Send dit CV og ansøgning samt kopi af eksamensbeviser for både bachelor- og kandidatgrad senest 1. oktober 2023, men gerne før, da vi holder samtaler løbende. Du ansøger via linket søg stillingen, som du finder nederst i opslag eller via vores hjemmeside www.trm.dk

Vi opfordrer alle uanset køn, etnicitet, seksuel orientering, handicap, religion og alder til at søge stillingen.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef for Kollektiv Trafikkontoret Merete Houmann. Departementets telefonnummer er 41 71 27 00.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Transportministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 27
1220 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
18-09-2023
Udløber
01-10-2023
Kviknummer
LJA-85076961
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Handel, indkøb og transport, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Transportministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 27
1220
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
18-09-2023
Ansøgningsfrist
01-10-2023
Kviknummer
LJA-85076961
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Handel, indkøb og transport, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed