Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

DMI søger ny leder til oversvømmelse og hydrologi

Danmarks Meteorologiske Institut

København, Storkøbenhavn

Indrykket
20-01-2022

DMI søger ny ambitiøs leder til vores nye enhed for oversvømmelse og hydrologi. Du brænder for at lede og skabe fremdrift, og trives i samspillet med højt specialiserede forskere, IT-eksperter og meteorologer samt DMIs øvrige ledelse.

 

DMI har pr. 1. januar 2022 fået en ny myndighedsopgave med hydrologisk varsling, og vi skal opbygge et varselssystem for oversvømmelser, som skal fungere parallelt med vores varselssystemer for farligt vejr og forhøjet vandstand i havet. Oversvømmelsesvarslingen er et strategisk satsningsområde for DMI og har stor bevågenhed, bl.a. efter de massive oversvømmelser i Centraleuropa i sommeren 2021.

 

Derfor søger vi en leder til vores nye enhed Oversvømmelse og Hydrologi.  Enheden skal på kort tid opbygge et nyt system til varsling af oversvømmelse. Enheden har ansvar for både forskning og modeludvikling inden for hydrologi og hydro-meteorologi og opbyggelse af IT-systemer og et operationelt dataflow.

 

Enheden vil arbejde tæt sammen med DMIs beredskabschef og vagtgående meteorologer, der står for varslingen. Løsningen af opgaven skal ske i tæt samarbejde med relevante danske myndigheder, herunder GEUS, SDFE og Miljøstyrelsen. Din succes forudsætter gode koordinerings- og samarbejdsevner. Opgaven skal desuden løses i internationalt partnerskab med bl.a. de meteorologiske og hydrologiske institutter i Sverige og Irland. Opgaven har høj kompleksitet og stiller store krav til effektiv eksekvering.

 

Opgaven med at opbygge et samlet system til varsling af oversvømmelse skal ske efter en målrettet tidsplan med dedikerede ressourcer, og DMI ønsker, at opgaven bliver drevet efter agile principper, hvor det skal være muligt at tage elemeter af det nye system i brug i etaper over de kommende år.

 

Vi forventer, at du

  • Har stort drive og kan skabe hurtig fremdrift i opgaven, herunder sikre at de nødvendige afklaringer og prioriteringer bliver foretaget

  • Har erfaring med ledelse eller har lyst til personaleledelse, og kan lede og motivere medarbejdere til at arbejde agilt, målrettet og med høj faglighed

  • Har erfaring med agil udvikling eller har lyst til at prøve kræfter med dette, samt med udvikling af it-systemer og dataflows

  • Gerne har kendskab til hydrologi eller relaterede emner, gerne i en operationel sammenhæng

  • Kan lede mange fagligheder og samarbejde på tværs af myndigheder og interessenter

  • Har gode kommunikationsevner i tale og på skrift

  • Er holdspiller og indgår aktivt i DMIs ledelsesgruppe

 

Enheden Oversvømmelse og Hydrologi oprettes pr. 1. april, som en del af Vejrforskningsafdelingen. Afdelingens ansvarsområder omfatter to enheder, Oversvømmelse og Hydrologi samt Vejr og Hav, med forskning, udvikling og løbende validering af DMI's prognosesystemer til vejr- og havprognoser. Afdelingen dækker desuden faglig myndighedsbetjening inden for vejr, hav og oversvømmelse.

 

Enhedslederen refererer til Afdelingschefen for Vejrforskning, og har personale- og budgetansvar for enheden, inklusiv medarbejdersamtaler, ansættelser, timebudget, mv. Vores mål er inden for kort tid at opbygge en hurtigarbejdende enhed på ca. 9 personer. Enheden kan vokse med fremtidige opgaver, herunder forsknings- og udviklingsprojekter i europæisk regi.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen klassificeres som chefkonsulent med personaleledelse, med mulighed for 39-11 ordning.  Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Kontakt Afdelingschef Kristine Skovgaard Madsen på tlf.: 23390850, hvis du ønsker supplerende oplysninger til stillingen.

 

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

 

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning på dansk eller engelsk, CV inklusiv kort publikationsliste, eksamensbevis og evt. andre relevante bilag, så vi har det senest den 8. februar 2022. Vi forventer at afholde 1. samtale torsdag den 10. februar og evt. 2. samtale mandag den 21. februar. En eventuel samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave, og DMI kan vælge at afholde samtalen online.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen" og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse pr. 1. april 2022 eller snarest herefter.

 

Ansøgningsfrist

08-02-2022

 

Tiltrædelsesdato

01-04-2022

 

Hjemmeside

http://www.dmi.dk/

 

Kontakt

Kristine Skovgaard Madsen

Forskningschef for Forskning og Udvikling

E-mail

+45 3915 7251

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Danmarks Meteorologiske Institut

Adresse 1
Lyngbyvej 100
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
20-01-2022
Udløber
08-02-2022
Kviknummer
LJA-83257129
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Konsulent og rådgivning, Ledelse, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Danmarks Meteorologiske Institut

Adresse
Lyngbyvej 100
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
20-01-2022
Ansøgningsfrist
08-02-2022
Kviknummer
LJA-83257129
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Konsulent og rådgivning, Ledelse, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed