Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

DMI søger en enhedsleder med politisk og organisatorisk tæft

Danmarks Meteorologiske Institut

København, Storkøbenhavn

Indrykket
12-09-2022

Kan du sikre skarpe beslutningsoplæg, spille DMI på banen politisk og samtidig udvikle de gode arbejdsgange internt i en organisation? Har du allerede noget ledelseserfaring eller er du interesseret i at gøre ledelse til din kommende karrierebane? Så er du måske vores nye enhedsleder af enheden Politik og Strategi.

Dit nye job

Som enhedsleder for Politik & Strategi (PS) står du i spidsen for et hold af dygtige og skarpe medarbejdere, der varetager en bred vifte af opgaver, som går på tværs af DMI.  PS koordinerer og producerer DMIs sager til Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet (KEFM) og ministeren, har den daglig dialog med KEFM og sikrer, at DMI spilles på banen i relevante politiske sammenhænge. Derudover står PS for betjeningen af DMIs direktion samt chef- og ledelseskreds og holder snor i den strategiske udvikling af DMI både det løbende strategiarbejde i form af årsmål og arbejdet med den strategiske udvikling af organisationen. Endelig står PS for ledelsen af centrale projekter på DMI og koordinerer DMIs arbejde i en række internationale organisationer som fx FNs Klimapanel (IPCC) og World Meteorological Organization (WMO).

Både dit og dine medarbejderes arbejde sker i tæt samarbejde med resten af organisationen. Samarbejde med andre fagligheder er derfor et helt centralt element i arbejdet som enhedsleder for PS. Du vil desuden have tæt kontakt med DMIs direktion i dit daglige arbejde.

Du får som daglig leder faglig og personaleledelse af tolv personer (ni ACere, to HKere og en studentermedhjælper) og refererer til afdelingschefen for Politik, Strategi og Kommunikation. Du vil skulle arbejde tæt sammen med afdelingens anden enhedsleder, som har ansvaret for kommunikation og klimatologien.

Din profil

Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund som fx cand.scient.pol. eller cand.scient.adm., men det kan også være andre uddannelser. Du har solid erfaring med direktionsbetjening, politiske processer fra et departement, en styrelse eller lignende og ved, hvordan det politiske system fungerer. Du har allerede prøvet kræfter med ledelse, enten personaleledelse eller faglig ledelse som teamleder eller lign. Og endelig er det en fordel, hvis du har erfaring med samarbejde med andre fagligheder end din egen.

Vi forestiller os, at du:

  • har stærke samarbejdsevner, strategisk tænkende og formår at se en sag fra flere sider
  • har erfaring med direktionsbetjening og formår at sætte rammerne for en effektiv drift af og gode arbejdsgange i et direktionssekretariat
  • kan motivere og udvikle dine medarbejdere og formår at levere gode resultater gennem andre
  • kan skære en sag til og få det væsentlige frem i selv komplekse sager
  • kan agere oversætter mellem DMIs faglige miljøer og vores interessenter
  • har stærk procesforståelse og kan støtte dine medarbejdere i implementeringen af denne
  • har en rummelig og inddragende ledelsesstil med plads til det enkelte menneske.

Din enhed

Din enhed Politik og Strategi (PS) indgår i afdelingen Politik, Strategi og Kommunikation (PSK), som også indeholder enheden Kommunikation og Klimatologi (KK), der består af ni personer og en enhedsleder. Du bliver i det daglige en del af et ledelsesteam, hvor vi sammen sætter rammerne for afdelingens mål, udvikling, drift og trivsel samt arbejder med vores egen ledelsesudvikling.

Om DMI

DMI er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Som rigsfællesskabets videnscenter og myndighed inden for vejr, klima og hav varetager DMI den meteorologiske betjening af forsvaret, beredskabet samt den civile luft- og skibsfart i Danmark og Grønland. DMIs varsler, udsigter og services sikrer liv og infrastruktur og endvidere er DMI regeringens klimavidenskabelige rådgiver og skaber grundlag for optimal planlægning i et klima under forandring. DMI er en af de ældste statslige institutioner i Danmark og har i 2022 fejret 150-års jubilæum. Vi er ca. 300 medarbejdere, hvoraf de fleste arbejder på Lyngbyvej i København.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst for chefkonsulenter med personaleledelse i staten. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte afdelingschef Frej Sorento Dichmann på tlf. 2476 3097 eller frd@dmi.dk.

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning, CV, eksamensbeviser og evt. andre relevante bilag, så vi har det senest den 2. oktober 2022. Vi forventer, at afholde samtaler i uge 40. En eventuel 2. samtale vil også tage udgangspunkt i en konkret opgave eller case og forventes afholdt i uge 41. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen", og følge instruktionerne.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Danmarks Meteorologiske Institut

Adresse 1
Sct. Kjelds Plads 11
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
12-09-2022
Udløber
02-10-2022
Kviknummer
LJA-84022069
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Danmarks Meteorologiske Institut

Adresse
Sct. Kjelds Plads 11
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
12-09-2022
Ansøgningsfrist
02-10-2022
Kviknummer
LJA-84022069
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed