Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

DMI søger en ambitiøs generalist til departementsbetjening og politikudvikling

Danmarks Meteorologiske Institut

København, Storkøbenhavn

Indrykket
08-11-2022

Vil du være med til at ruste Rigsfællesskabet mod klimaforandringer og farligt vejr? Brænder du for politik og vil du gerne bidrage til den grønne omstilling? Er du god til at holde snor i processer og få det væsentligste frem i en sag?

 

Så har DMI en attraktiv stilling til dig!

 

Om dit nye arbejde:

DMI er meget mere end en vejrudsigt på dmi.dk. Som en samfundskritisk myndighed og en af Danmarks ældste statslige institutioner, er DMIs raison d'etre at sikre menneskeliv og værdier. Det gør vi ved at varsle farligt vejr til beredskaber og borgere samt betjene forsvaret med kritiske vejrprognoser og rådgivning. Det er dog kun toppen af isbjerget af DMIs mange spændende opgaver.

 

I kraft af at være regeringens klimavidenskabelige rådgiver leverer DMI også en proaktiv kommunikation og klimavidenskabelig minister- og myndighedsbetjening. Derudover er DMI i besiddelse af en guldmine af data om vejr, klima og hav, som vi hver dag arbejder på at omsætte til værdi i bl.a. den grønne omstilling, landbruget, luftfarten, transportsektoren, søfarten og klimatilpasningen af vores samfund. Og det er der, at du kommer ind i billedet.

 

Vi søger nemlig en dygtig og ambitiøs generalist til at styrke DMIs politikudvikling og departementsbetjening. I stillingen vil du bl.a. have ansvar for at udarbejde indspil til finansloven, forskningsreserven og løbende regeringsudspil, ligesom du vil skulle spille DMI på banen i andre relevante politiske sammenhænge. Det vil også være en del af dit job at bidrage til at styrke vores samarbejde med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet (KEFM) og øvrige samarbejdspartnere.

 

Stillingen er forankret i enheden Politik & Strategi (PS). PS har ansvar for at koordinere og udvikle DMIs sager til KEFM og ministeren. PS er også ansvarlig for betjening af DMIs direktion, som du vil få en tæt og uformel relation til i din hverdag. Endelig står PS for ledelsen af både interne og bilaterale projekter og koordinerer DMIs arbejde i en række internationale organisationer, herunder FNs Klimapanel (IPCC) og World Meteorological Organization (WMO).

 

Om dig:

Du arbejder selvstændigt og analytisk, og er samtidig god til at tilrettelægge og drive processer. Vi forventer, at du har en relevant samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse, fx cand.scient.pol, cand.scient.adm eller lignende. Du har relevant erhvervserfaring og har måske tidligere arbejdet med ministerbetjening og politikudvikling i et departement eller en styrelse. Kendskab til klima-, energi- og forsyningsministeriets område kan være en fordel.

 

Vi forestiller os, at du:

  • har politisk tæft og strategisk udsyn

  • har erfaring med departement- og/eller ministerbetjening samt generalistopgaver

  • har indblik i arbejdsgangene i en offentlig institution og relationen mellem styrelse og departement

  • har mod til at sige din mening og udfordre de eksisterende arbejdsgange og processer

  • er proaktiv, selvstændig og arbejder struktureret med dine opgaver

  • er god til at formidle i et præcist og letforståeligt sprog både skriftligt og mundtligt

  • kan samarbejde med både generalister, forskere og andre specialister.

 

DMI som arbejdsplads:

Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et fagligt og dynamisk miljø. Her er højt til loftet, plads til den enkelte og rig mulighed for at udfolde opgaveporteføljen alt efter kompetencer.

 

Politik & Strategi er en del af afdelingen Politik, Kommunikation og Strategi på godt 20 medarbejdere, som særligt understøtter de tværgående og udadrettede processer på DMI. Dine nærmeste kollegaer vil i denne afdeling være generalister, kommunikationsmedarbejdere og projektledere, som kan kombinere flere opgaver på samme tid og ofte arbejder med korte frister.

 

Kom ud og mød os

Vi vil gerne i kontakt og dialog med potentielle ansøgere. Har du lyst til at hilse på os, inden du sender din ansøgning? Så kom forbi til åbent hus d. 23. november 2022 kl. 15.30, hvor du vil kunne se DMI, høre om jobbet og få en uformel snak med din måske kommende chef og kollegaer. Vi søger sideløbende med dette opslag også en controller til vores afdeling for Ressourcer og Risikostyring og åbent hus arrangementet er for begge stillinger. Tilmeld dig på hrpartner@dmi.dk senest d. 21. november 2022. Vi bor på Lyngbyvej 100 på Østerbro i København med praktisk beliggenhed lige ved Ryparken S-togs station. 

 

Løn - og ansættelsesvilkår:

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten afhængigt af kvalifikationer og erfaring. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til enhedsleder Aske Højby Müller på mail: asm@dmi.dk eller telefon: 29 47 85 34.

 

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

 

Ansøgning:

Send din motiverede ansøgning, CV, eksamensbeviser og evt. andre relevante bilag, så vi har det senest d. 27. november.

 

Vi forventer at afholde samtaler i uge 48.  En evt. 2. samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave.

 

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse senest d. 1. februar 2023.

 

Ansøgningsfrist

27-11-2022

 

Tiltrædelsesdato

01-02-2023

 

Arbejdstid

Fuldtid

 

Stillingstype

Generalist

 

Hjemmeside

http://www.dmi.dk/

 

Kontakt

Aske Højby Müller

AC-fuldmægtig

E-mail

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Danmarks Meteorologiske Institut

Adresse 1
Lyngbyvej 100
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
08-11-2022
Udløber
27-11-2022
Kviknummer
LJA-84216499
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Danmarks Meteorologiske Institut

Adresse
Lyngbyvej 100
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
08-11-2022
Ansøgningsfrist
27-11-2022
Kviknummer
LJA-84216499
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed