Gem annonce

DMI søger en ambitiøs controller til økonomistyring af klimaforskning og internationalt samarbejde

Danmarks Meteorologiske Institut

København, Storkøbenhavn

Indrykket
08-11-2022

Har du personligt drive og ønsker du at være en del af et stærkt fagligt miljø? Bliver du motiveret af at skabe forudsætningerne for, at en stor samfundsvigtig statslig organisation fungerer og bliver drevet effektivt? Interesserer du dig for klimaforskning og internationalt samarbejde?

 

Så vil jobbet som controller hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) være noget for dig.

 

Om dit nye arbejde:

DMI er en organisation, der spænder bredt og vores samfundsrelevans har stort fokus. Vi leverer vejrudsigterne både når vejret er godt, og når det er farligt. Vi betjener Rigsfællesskabet med meteorologisk viden og data, ligesom vi som klimavidenskabelig rådgiver for regeringen og samfundet understøtter den grønne omstilling med viden. Med 150 år på bagen har DMI en lang og stolt historie, men vi er mere aktuelle og relevante end nogensinde. Her kommer du ind i billedet, for som controller på DMI får du en vigtig rolle i at hjælpe med at styre økonomien i vores forskningsafdelinger og vores økonomiske bidrag til en række internationale organisationer. 

 

Som controller bliver du en del af den centrale økonomienhed sammen med et team af otte dygtige kolleger. Du bliver økonomipartner for vores Nationale Center for Klimaforskning og for vores afdeling Vejrforskning og du vil bl.a. være sparringspartner med afdelingschefer og ledere vedrørende de budgetmæssige rammer og den løbende økonomistyring. Du kommer til at have tæt berøring med den daglige drift i de to afdelinger, samtidig med, at du får muligheden for at tænke nyt og bidrage til både udviklingen af økonomistyringen og den strategiske udvikling. Desuden vil du få en helt central rolle i at holde overblikket over vores økonomiske bidrag til EUMETSAT, der er den fælleseuropæiske organisation for opsendelse og drift af meteorologiske satellitter, det fælles europæiske regnecenter for vejrprognoser, FNs verdensorganisation for meteorologi, WMO og andre internationale organisationer.

 

DMI finansieres fra mange forskellige kilder og det giver mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige dele af den statslige økonomistyring. Stillingen rummer store udviklingsmuligheder og muligheden for at opbygge og udbygge et solidt kendskab til økonomistyring i en statslig virksomhed. Det kan give dig et solidt fundament for din videre karriere uanset, hvor den måtte bringe dig hen.

 

Om dig:

For at få succes i stillingen skal du trives med at have en bred kontaktflade til kolleger i hele organisationen, og særligt de enheder og enhedsledere du er økonomipartner for. Du skal finde de gode løsninger sammen med andre og skal være motiveret af at skabe gode processer. Du skal være serviceorienteret og have lyst til at påtage dig ansvar og følge opgaven i mål.

 

Derudover lægger vi vægt på, at du har:

  • Et struktureret og analytisk mindset med flair for tal og økonomi. Du skal finde glæde i, at der er orden i budgetterne

  • Et stærkt personligt drive med lyst til at udvikle dig og tage ansvar fra dag ét

  • Evne til at kommunikere klart og tydeligt på skrift og i tale

  • Lyst til at samarbejde med dedikerede kollegaer og ledere på tværs af DMI

  • Kendskab til eller flair for at lære statslige økonomisystemer

  • Relevant akademisk uddannelse. Du kan både være nyuddannet eller have nogle års erfaring fra en lignende stilling. Relevant erhvervserfaring fra studietiden er også et plus

 

Din nye afdeling

Afdelingen Ressourcer og Risikostyring består af tre enheder: HR, Økonomi & Bygningsdrift samt Risikostyring & Compliance. Vi er en blanding af generalister og specialister og har til opgave at sikre de ressourcemæssige og organisatoriske rammer om DMIs kerneopgaver. Vores konkrete opgaver er fx budgettering og økonomiopfølgning, fastlæggelse af interne personalepolitikker, sikring af compliance med regler for informations- og cybersikkerhed og meget, meget mere.

 

Men det vi i virkeligheden laver er at skabe forudsætningerne og rammerne for kerneydelser som vejrudsigter, betjening af forsvaret og luftfarten, forskning i klimaforandringer, sikring af samfundets beredskab, når vejret er farligt mm. Afdelingens alsidighed gør, at vi arbejder på tværs af hele DMI, men vi har også tæt samarbejde med resten af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets koncern og holder os bredt orienteret om udviklingen i staten. Afdelingen dækker således over mange forskellige fagligheder og arbejdsopgaver, som har det til fælles, at medarbejderne er dedikerede og professionelle omkring det, de arbejder med.

 

Økonomienheden består af otte ansatte, der arbejder med regnskab og økonomi. Vi har et godt socialt miljø og vores hverdag er præget af en uformel og humoristisk omgangstone. Vi er stolte af vores faglighed, og vores arbejde er kendetegnet ved omhyggelighed og høj service. Vi hjælper og støtter hinanden og har fokus på, at vidensdele og udveksle erfaringer i dagligdagen, så vi hele tiden yder vores bedste.

 

Kom ud og mød os

Vi vil gerne i kontakt og dialog med potentielle ansøgere. Har du lyst til at hilse på os inden du sender din ansøgning? Så kom forbi til åbent hus d. 23. november 2022 kl. 15.30, hvor du vil kunne se DMI, høre om jobbet og få en uformel snak med din måske kommende chef og kollegaer. Vi søger sideløbende med dette opslag også en generalist til vores afdeling for Politik, Strategi og Kommunikation og åbent hus arrangementet er for begge stillinger. Tilmeld dig på hrpartner@dmi.dk senest d. 21. november 2022. Vi bor på Lyngbyvej 100 på Østerbro i København med praktisk beliggenhed lige ved Ryparken S-togs station.

 

Løn - og ansættelsesvilkår:

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan eventuelt forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til afdelingschef Henrik Stub, der vil blive din nærmeste chef på hst@dmi.dk eller 2164 2968.

 

Vi ønsker at fremme ligestilling og vi vil gerne have en mangfoldig arbejdsplads. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge.

 

Ansøgning:

Send din motiverede ansøgning, CV, eksamensbeviser og evt. andre relevante bilag, så vi har det senest d. 27. november.

 

Vi forventer at afholde samtaler onsdag og torsdag i uge 48.  En evt. 2. samtale i uge 49 kan tage udgangspunkt i en konkret opgave.

 

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse senest d. 1. februar 2023.

 

Ansøgningsfrist

27-11-2022

 

Tiltrædelsesdato

01-02-2023

 

Arbejdstid

Fuldtid

 

Stillingstype

Controller

 

Hjemmeside

http://www.dmi.dk/

 

Kontakt

Henrik Stub

Afdelingschef for Ressourcer og Risikostyring

E-mail

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Danmarks Meteorologiske Institut

Adresse 1
Lyngbyvej 100
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
08-11-2022
Udløber
27-11-2022
Kviknummer
LJA-84216500
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Danmarks Meteorologiske Institut

Adresse
Lyngbyvej 100
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
08-11-2022
Ansøgningsfrist
27-11-2022
Kviknummer
LJA-84216500
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce