Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Direktør for Personstatistik

Danmarks Statistik

København, Storkøbenhavn

Indrykket
30-10-2023

Ansøgningsfrist: 27-11-2023

 

I Danmarks Statistik arbejder vi for, at beslutninger på alle niveauer i samfundet fra landspolitik over kommuner til den enkelte virksomhed og familie - kan ske på grundlag af troværdige og objektive fakta. Vi søger nu en ny direktør, som kan stå i spidsen for afdelingen Personstatistik, der aktuelt rummer ca.140 dygtige medarbejdere fordelt på fire kontorer.

 

Kan du videreudvikle Danmarks Statistiks arbejde med personstatistik og -data, og styrke vores samspil med omverdenen? Kan du lede og sætte retning for en afdeling præget af både innovation og fagligt højt prioriterede drifts- og serviceområder? Og er du en dygtig leder af ledere? Så er du måske Danmarks Statistiks nye direktør for Personstatistik.

 

Ansvarsområdet

Du får ansvar for udvikling og drift af statistik på centrale områder som befolkning, uddannelse, sociale ydelser, sundhed og arbejdsmarked samt for udviklingen af Danmarks Statistiks forskningsservice. Du kommer til at stå i spidsen for en række ambitiøse udviklingsprojekter, som går på tværs af Danmarks Statistiks organisation, og som involverer eksterne samarbejdspartnere, nationalt og internationalt, herunder Danmarks Statistiks arbejde med verdensmålene og Danmarks Datavindue. I international sammenhæng kommer du desuden til at spille en central strategisk rolle, i forhold til udviklingen af det personstatistiske område i EU og i Danmarks Statistiks deltagelse i det internationale statistiksamarbejde i FN.

 

Som direktør for Personstatistik refererer du til rigsstatistikeren og indgår i direktionen. Du har det overordnede ledelsesansvar for afdelingens virksomhed, medarbejdere og økonomi samt for at arbejdsplaner og målsætninger realiseres, så afdelingen løbende leverer og udvikler sine produkter og service med relevant inddragelse af eksterne brugere og samarbejdspartnere.

 

Danmarks Statistik har i 2022 lanceret Strategi 2025, som sætter retningen for de kommende år. Vi forventer, at du bidrager til at realisere strategiens mål, og at du kan se dig selv i Danmarks Statistiks fælles ledelsesgrundlag og værdier.

 

Relevante kompetencer

Vi lægger vægt på, at du har betydelig og relevant ledelsesmæssig erfaring, både strategisk og operationelt, samt:

  • Solidt kendskab til og dokumenterede resultater inden for arbejdet med statistik samt offentlig forvaltning generelt

  • Evne til at sikre en stærk organisering af områderne, hvor der arbejdes professionelt og med gode relationer internt og eksternt

  • Øje for nye udviklings- og samarbejdsmuligheder

  • Evne til at sætte mål og rammer for effektiv opgaveløsning - både for egen afdeling, på tværs af Danmarks statistik og som led i samarbejdet med relevante parter i ind- og udland

  • En inddragende ledelsesstil, beslutningsstærk, fleksibel og med gode samarbejdsevner

  • En lang videregående samfundsvidenskabelig uddannelse som cand.polit. cand.oecon. eller lignende

 

Personstatistik

Afdelingen Personstatistik rummer aktuelt fire kontorer: Befolkning og Uddannelse, Arbejde og Indkomst, Social og Sundhed samt Forskningsservice. Ud over dig består ledergruppen i afdelingen af de fire kontorchefer samt fem ledende chefkonsulenter.

 

Løn og ansættelse

Ansættelsen følger rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten af 24. november 2021. Stillingen er indplaceret i løngruppe 2, og besættes på åremål. Foruden åremålstillæg ydes der resultatløn. Herudover kan der evt. forhandles kvalifikationstillæg. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 49, og der vil blive brugt personlighedstest i rekrutteringsprocessen. Ved at indsende din ansøgning, giver du samtidig samtykke til, at dine oplysninger kan tilgås, hvis du indkaldes til samtale.

 

Ansøgning og kontakt

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte rigsstatistiker Birgitte Anker på tlf. 3917 3901 eller Christian Kofoed-Enevoldsen fra Mercuri Urval på tlf. 2030 4560, der medvirker som konsulent i ansættelsesforløbet.

 

Vil du gerne være direktør for Personstatistik, så send din ansøgning, eksamenspapirer og CV ved at klikke på Søg stillingen. Ansøgningsfristen er d. 27. november 2023. Hvis du er tjenestemand stiles ansøgningen til Dronningen. Tiltrædelse ønskes senest 1. marts 2024 eller snarest muligt.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Danmarks Statistik

Adresse 1
Sejrøgade 11
2100 København Ø
Danmark
Adresse 2
Sejrøgade 11
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
30-10-2023
Udløber
27-11-2023
Kviknummer
LJA-85081209
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Danmarks Statistik

Adresse
Sejrøgade 11
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
30-10-2023
Ansøgningsfrist
27-11-2023
Kviknummer
LJA-85081209
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring, Strategi og udvikling
Beliggenhed