Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Direktør for krydstogtturisme

Wonderful Copenhagen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
09-08-2022

Wonderful Copenhagen søger ny direktør til at stå i spidsen for Krydstogtindsatsen i København, Danmark og Østersøen

Kan du skabe fremdrift og forandring som leder? Har du lyst til at skabe en bæredygtig omstilling af krydstogtturismen til gavn for borgere, miljø og erhverv? Har du samarbejdsevnerne og lysten til at udfylde et udfordrende lederjob, hvor du både arbejder lokalt, nationalt og internationalt og skal finde fællesnævnere i tæt samspil med offentlige og private samarbejdspartnere? Så læs videre.   

Du bliver Direktør for én afdeling, to netværk og en del af ledelsen i Wonderful Copenhagen

Globalt udvikles krydstogtturisme i en konkurrence mellem særligt Middelhavet, Caribien, Kina/Asien og Østersøen. De internationale rederier beslutter i hvilken region, deres skibe skal sejle flere år frem og ud fra en samlet vurdering af efterspørgsel og indtjening.

Vi ønsker at hovedstaden, Danmark og Østersøen samlet skal være verdens mest bæredygtige krydstogtdestination til gavn for miljøet, borgerne og erhvervet. Det kræver, at vi både finder løsninger på konkrete bæredygtighedsudfordringer og samtidig øger vores markedsandel globalt. Det er ikke nogen nem opgave, men det er en spændende opgave.

For at styrke Danmarks og Østersøens konkurrenceposition globalt er branchen gået sammen i to centrale netværk, og du bliver direktør for begge:

Cruise Copenhagen Network blev grundlagt i 1992 og er vokset til mere end 60 partnere (havne, destinationer og private aktører) fra hele Danmark. Opgaven er dels at promovere København og Danmark som krydstogtdestination internationalt over for internationale rederier (B2B) med fokus på den samlede destinationsoplevelse samt før- og efter-mulighederne, dels at bidrage til en bæredygtig udvikling af krydstogtturismen gennem forskellige tilgange, best practice, vidensdeling, analyser, mv. Der er et særligt fokus på at styrke kontakten til politiske og offentlige interessenter i København og Danmark mhp. opbakning til en bæredygtig udvikling af krydstogtturismen både miljømæssigt, økonomisk og socialt. Du vil referere til netværkets formand og en bestyrelse, når det handler om bestyrelsens arbejde og strategi. 

Cruise Baltic blev grundlagt i 2004 og er vokset til 32 havne og destinationer i Østersøregionen og omfatter nu de vigtigste havne og destinationer. Opgaven er også her dels at promovere Østersøregionen som én integreret krydstogtdestination internationalt (B2B), dels at bidrage til en bæredygtig omstilling og udvikling af regionen gennem best practice, vidensdeling, analyser, mv. Det er en flad ledelsesstruktur, hvor direktøren rapporterer til en formand og styregruppe bestående af de 32 medlemmer.

Cruise Copenhagen Network er medlem af Cruise Baltic. Begge netværk har siden begyndelsen været forankret i Wonderful Copenhagen.

De to netværk har hver et lille team (to fuldtidsansatte), der arbejder med separate strategier, budgetter, mm. og som tilsammen udgør krydstogtafdelingen i Wonderful Copenhagen. Du bliver chef for en afdeling med unge, energiske og ambitiøse medarbejdere, som søger en leder med høje ambitioner, som er struktureret med begge ben på jorden, gode lederevner, stærke samarbejds- og kommunikationsevner og godt humør.

Som Direktør for Krydstogt indgår du i Wonderful Copenhagens Ledergruppe sammen med 4 andre fagdirektører og den adm. direktør. Ledergruppen træffer beslutninger på tværs af Wonderful Copenhagen. Vi forventer, at du tager aktiv del i ledelsens arbejde og formår at skabe synergier og sammenhænge på tværs. Direktørerne sparrer og hjælper hinanden, nye opgaver kommer til og ansvaret er derfor ikke statisk.

Dagligt vil du både arbejde på strategisk og operationelt niveau. Opgaverne er meget varierede og omfatter bl.a.:

 • Sikre tæt relation til partnerne i begge netværk og høj partnertilfredshed
 • Udvikle og implementere strategier med fokus på en bæredygtig udvikling af krydstogt
 • Styrke opbakning til krydstogt fra borgere, politikere og bredt i samfundet
 • Forberede og gennemføre netværksaktiviteter: Styregruppemøder (Cruise Baltic), bestyrelsesmøder og generalforsamlinger (Cruise Copenhagen), arbejdsgruppemøder i begge netværk, mv.
 • Sikre tætte relationer til internationale rederier og andre internationale interessenter
 • Forberede og repræsentere begge netværk på internationale konferencer, messer og events
 • Branding, markedsføring og salgsaktiviteter (BtB)
 • Tiltrække nye partnere og øge indtægterne til netværkene
 • Daglig ledelse af afdelingen, herunder aktivitetsplaner, mv.
 • Ledelse på tværs i Wonderful Copenhagen

Om dig:
Du er løsnings- og resultatorienteret og har både passionen og den daglige drivkraft, der kan skabe fremdrift og udvikling til gavn for mange aktører i København, Danmark og Østersøen.

Vi forventer også, at du:

 • er en stærk personlighed med solid ledererfaring
 • skaber følgeskab og stærke samarbejdsrelationer med og mellem forskellige aktører både lokalt, nationalt og internationalt
 • har en innovativ og kommerciel profil og kan dokumentere resultater fra tidligere salgs-/marketingstillinger, gerne på internationalt niveau
 • har politisk tæft og er stærk strategisk
 • er samtidig meget struktureret, konkret og hands-on i dagligdagen, hvor der også vil være driftsopgaver
 • blomstrer i et kundeorienteret og internationalt miljø
 • er en stærk oplægsholder og kommunikator flydende på dansk i skrift og tale og mestrer engelsk på højeste niveau
 • har evnerne og lysten til at kommunikere i pressen, på sociale medier og varetage relationer til medier nationalt og internationalt
 • er en teamplayer som medvirker til at finde løsninger på tværs både internt og eksternt
 • har erfaring med rejsebranchen, men ikke nødvendigvis krydstogtspecialist

Stillingen kræver en betydelig rejseaktivitet. Der må forventes +50 rejsedage årligt i og uden for Europa.

I dagligdagen vil du referere til den administrerende direktør i Wonderful Copenhagen Mikkel Aarø-Hansen, som også er formand for Cruise Baltic.

Lønniveauet ligger på 65.000-70.000 kr. om måneden efter kvalifikationer (ekskl. arbejdsgiver betalt pension på 10%). Vi forventer, at du kan fremvise en ren straffeattest. Jobbet er baseret i København. 

Om krydstogt
Krydstogtturismen vokser globalt. I øjeblikket er der bestilt 47 nye skibe, der skal bygges i løbet af de næste 3 år. I 2019 (før Covid-19) bød Østersøregionen velkommen til mere end 5,9 millioner internationale krydstogtgæster. København er med knap 1 million krydstogtgæster (2019) samlet den mest besøgte og vigtigste krydstogtdestination i Østersøregionen. Corona nedlukningen har medført store ændringer i krydstogtbranchen. Nye rederier er kommet til, andre er lukket. De første tal fra branchen tyder på, at efterspørgslen efter krydstogt ikke er stagneret, nærmere tværtimod. Globalt set sejlede cirka 30 millioner gæster med krydstogtskibe i 2019, men med mange nye skibe på markedet, forventes det, at krydstogtbranchen atter vil vokse i de kommende år.

Krydstogtbranchen har indset, at det er vigtigt at fokusere på bæredygtighed. Hele branchen har en ambition om en 40% nedsættelse af udledninger i 2030, samtidig at der forskes i alternativer brændstoffer til skibene.

Læs mere om de to netværk på

www.cruisebaltic.com og www.cruisecopenhagen.com

Din ansøgning:

Ansøgning og CV på dansk skal være modtaget senest 2. september. Samtaler afholdes i september måned.

Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at ringe til Karim Nielsen (formand for Cruise Copenhagen Network) på mobil 2021 2115, eller Mikkel Aarø-Hansen (Cruise Baltic formand og CEO i Wonderful Copenhagen) på mobil 2630 5853. 

 

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Wonderful Copenhagen

Adresse 1
Nørregade 7B
1165 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
09-08-2022
Udløber
02-09-2022
Kviknummer
LJA-83912823
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Kommunikation og medier, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Salg og markedsføring
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Wonderful Copenhagen

Adresse
Nørregade 7B
1165
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
09-08-2022
Ansøgningsfrist
02-09-2022
Kviknummer
LJA-83912823
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Kommunikation og medier, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Salg og markedsføring
Beliggenhed