Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Digitaliseringsstyrelsen søger en struktureret akademiker til økonomistyring af nogle af Danmarks samfundskritiske it-systemer

Digitaliseringsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
04-11-2020

Er du god til at jonglere med tal, fanger du detaljerne, og har du samtidig lyst til at arbejde med en stor og kompleks økonomi? Så er stillingen i Digitaliseringsstyrelsens Center for systemforvaltning måske noget for dig.

 

Om stillingen

I Center for systemforvaltning har vi ansvaret for de store offentlige it-løsninger, bl.a. Digital Post, NemID, NemKonto og NemLog-in. Løsningerne bidrager til en professionel offentlig service, hvor sikker økonomistyring er en vigtig grundsten for prioritering af både drift, vedligehold og videreudvikling af it-løsningerne.

 

I centeret bliver du en del af et tværgående sekretariat, som understøtter centeret og ledelsen med en lang række opgaver. Du skal arbejde med en økonomi, der er hæftet op på kontrakter med eksterne leverandører og forskellige finansieringskilder. Økonomistyringen er derfor meget kompleks, og for at holde styr på posterne skal du samarbejde tæt med både centerets ledelse og Finansministeriets Koncernøkonomifunktion og ikke mindst systemforvalterne, som har ansvaret for de enkelte systemer.

 

Dine primære opgaver bliver

 • opfølgning på it-løsningernes økonomi i forhold til budget, forbrug og disponeringer

 • opfølgning på centerets samlede regnskab og håndtering af afvigelser

 • understøttelse af dine kollegaers fakturahåndtering, herunder at der faktureres i overensstemmelse med kontrakter

 • være med til at etablere en proces for nye prismodeller på fremtidens it-løsninger og den løbende styring og vedligeholdelse af disse

 • betjene ledelsen i forhold til den løbende økonomistyring

 • være med på rejsen, hvor vi sikrer, at vores økonomistyring hænger godt sammen med agile tilgange på vores systemområder. 

Derudover er det vigtigt, at du kan bidrage til analyser, baggrundsnotater og beslutningsoplæg, så udover at arbejde hjemmevant i Excel skal du også trives med skriftlig formidling, og have sans for den politiske kontekst.

 

Om dig

Vi leder efter dig, som:

 • har lyst til at arbejde med økonomistyring i en kompleks it-økonomi inden for de statslige regnskabsregler

 • trives med et bredt spænd af opgaver inden for økonomistyring

 • besidder et stort servicegen og har lyst til at assistere og sparre med dygtige kollegaer

 • kan samarbejde om at omsætte forretningsbehov til en langsigtet plan for økonomistyring i centeret

 • er god til at skabe relationer, ejerskab og forståelse for økonomistyring i en politisk organisation. 

Du har en relevant uddannelse på kandidatniveau (fx cand.polit., cand.oecon., cand.scient.pol., cand.scient.adm., eller cand.merc.). Vi leder efter en profil med et par års erfaring eller en nyuddannet med et stort drive og evt. med relevant erfaring fra studiejob. Hvis du har erfaring med økonomistyring i staten, er det en fordel, men det er ikke et krav.

 

Vi kan tilbyde dig

Vi tilbyder dig et job med spændende og udfordrende opgaver i spændingsfeltet mellem it som forretning og statslig økonomistyring. Du vil indgå i et team af 14 medarbejdere, som sammen med resten af centeret vægter godt kollegaskab og har en uformel omgangstone. Vi arbejder tæt sammen om at nå fælles mål, og hos os vil du både blive fagligt udfordret og få gode kollegaer. Vi har fokus på at udvikle dine kompetencer, og vi lægger vægt på, at trivsel og høj performance går hånd i hånd. Du vil opbygge en stor viden og indsigt i de store offentlige it-løsninger som Digital Post, NemID, NemKonto og NemLog-in

 

Om os

I Digitaliseringsstyrelsen er vi ca. 290 ansatte, der hver dag går på arbejde for at gøre en forskel for den enkelte dansker. Vi sætter barren højt og har et klart fokus på din kompetence- og karriereudvikling. Du bliver en del af Center for systemforvaltning, hvor vi er ca. 65 kolleger samt to kontorchefer og en teamleder.

 

Du kan læse mere om de forskellige løsninger på digst.dk/It-loesninger og om Center for systemforvaltning på digst.dk/om-os/organisation/center-for-systemforvaltning/.

 

Ansættelsesvilkår

Du bliver ansat og aflønnet som fuldmægtig eller konsulent efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

 

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, p.t. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

 

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte din kommende kontorchef Rikke Saltoft Andersen på telefon 41782207.

 

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via Ansøg  via link-knappen senest torsdag den 3. december 2020. 

 

Vi bruger case i forbindelse med ansættelsessamtalerne. Vi forventer at afholde 1. samtaler i uge 50, mens 2. samtaler afholdes i uge 50-51. Vi håber at kunne byde vores nye kollega velkommen 1. januar eller 1. februar 2021. Digitaliseringsstyrelsen overholder de til enhver tid gældende anvisninger fra sundhedsmyndighederne. Samtaler kan derfor, afhængig af smittetryk og Covid19-udviklingen i Danmark, blive afholdt via Skype hvis nødvendigt.

 

I Digitaliseringsstyrelsen opfordrer vi alle interesserede uanset alder, køn, religion, etnisk tilhørsforhold eller handicap til at søge stillingen.

 

 

 

 

Hverdagen er digital

Vores medarbejdere går hver dag på arbejde for at gøre en forskel for den enkelte dansker. Vi skaber digitale relationer mellem borgere, virksomheder og det offentlige med klare resultater.

 

Digitalisering er et stærkt og afprøvet redskab, som kræver nytænkning, dialog og mod - samt et stærkt samarbejde mellem staten, kommunerne og regionerne. Digitaliseringsstyrelsen står i spidsen for, at denne store omstilling lykkes.

 


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Digitaliseringsstyrelsen

Adresse 1
Landgreven 4
1017 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
04-11-2020
Udløber
03-12-2020
Kviknummer
LJA-81346937
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Digitaliseringsstyrelsen

Adresse
Landgreven 4
1017
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
04-11-2020
Ansøgningsfrist
03-12-2020
Kviknummer
LJA-81346937
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed