Gem annonce

Departementschef til Departementet for Erhverv, Energi og Forskning

Grønlands selvstyre, Departementet for Erhverv, Energi og Forskning

Indrykket
29-10-2019

Grønland er i disse år i gang med en større modernisering af erhvervs- og energiområdet. Målet er at skabe vækst, øge eksporten og tiltrække investeringer.

Brænder du for at skabe udvikling og for at arbejde med store strategiske udfordringer? Så er stillingen som departementschef måske noget for dig?

 

Du vil som departementschef få en central rolle i forhold til at understøtte Naalakkersuisuts målsætning om modernisering af erhvervslivets rammevilkår, udvikling af nye erhvervsmuligheder inden for turismeområdet, is- og vandeksport, tiltrækning af energiintensiv industri og olieefterforskning m.m.

På energiområdet vil du - sammen med en stab af analytiske stærke medarbejdere og i tæt samarbejde med Nukissiorfiit - stå i spidsen for implementeringen af Naalakkersuisuts målsætning om, at den offentlige energiforsyning i 2030 i videst mulig omfang skal være baseret på vedvarende energikilder.

En tredje hovedopgave består i, sammen med Grønlands forskningsinstitutioner at udarbejde grundlaget for en langsigtet national forskningsstrategi, der skal understøtte en bæredygtige udvikling af vækst og velfærd i Grønland.

 

 • Departementschefen har det overordnet ansvar for den daglige ledelse af departementet og for rådgivning af Naalakkersuisoq, herunder:

 • Implementering af politiske tiltag samt udviklingstiltag inden for departementets ansvarsområder

 • Udarbejdelse af beslutningsgrundlag for den politiske ledelse og implementering af politiske beslutninger, med fokus på mål- og resultatopnåelse

 • Koordinering af departementets opgaveløsning i forhold til andre departementer, styrelser, underliggende enheder, virksomheder, institutioner og andre aktører. Departementschefen forventes at være drivkraft for positive samarbejdsrelationer med disse

 • Implementering af generelle administrative retningslinjer, procedurer og kvalitetskrav. Ledelsen af departementet, herunder:

 • Organisationsudvikling og etablering af gode og klare kommunikations- og referenceforhold

 • Fremme gode samarbejdsrelationer i departementet og med eksterne parter

 • Personaleadministration og udvikling

 • Aktivitetsplanlægning og ressource anvendelse

 • Faglig udvikling

  I spørgsmål om tværgående koordinering af departementets opgaveløsning i forhold til andre departementer samt i spørgsmål om generelle administrative målsætninger og retningslinjer refererer departementschefen til departementschefen i Formandens Departement.

 

 • Den rette kandidat har en relevant videregående uddannelse samt faglig viden indenfor hele eller dele af departementets ansvarsområde. Dertil vil der bl.a. blive lagt vægt på:

 • Erfaring med arbejde i en politisk ledet organisation samt med ansvar for økonomistyring

 • Godt kendskab til og indsigt i grønlandske samfundsforhold

 • Gode sproglige evner inden for grønlandsk, dansk og engelsk

 • Erfaring med og indsigt i departementets fagområder

 • Godt kendskab til samspillet mellem Naalakkersuisut og Inatsisartut samt kommunerne

 • Erfaring med forvaltningsspørgsmål og statsretslige emner

 • Gode lederegenskaber, herunder medarbejderudvikling og resultatorienteret arbejdstilrettelæggelse

 • Evne til at styre, koordinere, prioritere og sikre effektiv gennemførelse af større projekter

 • Gode forhandlings-, kommunikations- og samarbejdsevner

 

Organisering

I Departementet for Erhverv, Energi og Forskning er der ca. 30 medarbejdere. Departementet består af Erhvervsafdeling, Olie- og Gasafdelingen, Energi- og Økonomiafdelingen med en underliggende Forsknings- og Analyseenhed. Derudover er der en juridisk stabsfunktion direkte under departementschefen. Derudover har Naalakkersuisut-området for Erhverv, Energi og Forskning to underliggende enheder, Forbruger- og Konkurrencestyrelsen samt Nukissiorfiit.

 

Organisationsplan og yderligere beskrivelse af departementets opgaver m.m. kan ses på www.naalakkersuisut.gl.

 

Nærmere information om stillingen og ansættelsesvilkår kan fås ved henvendelse til departementschef for Formandens Departement Hans-Peder Barlach Christensen på hape@nanoq.gl eller tlf. +299346630.

 

Der er tale om et spændende og udfordrende job i et dynamisk arbejdsmiljø og med rig mulighed for personlig udvikling og store oplevelser i job og fritid. Departementet og stillingen indgår i selvstyrets centraladministration i Nuuk.

 

Ansøgning sendes senest den 9. december 2019

 

Stillingen som departementschef ønskes besat primo marts 2020 eller efter nærmere aftale.

 

Kandidater udvalgt til samtale kan blive bedt om at gennemgå et testforløb

 

Ansættelsesvilkår

Stillingen er for tiden klassificeret svarende til LR 40

 

Der vil i udgangspunktet ske ansættelse på overenskomstvilkår, hvor ansøger i forvejen måtte være tjenestemand i henhold til tjenestemandslove for det offentlige Grønland, kan der ske ansættelse på tjenestemandsvilkår.

 

For stillingen gælder, at der ingen højeste tjenestetid er fastsat og, at bestemmelserne om ydelse af godtgørelse for merarbejde, og bestemmelserne om godtgørelse for mistede fridage ikke finder anvendelse, arbejdstiden er i udgangspunktet 40 timer ugentligt.

 

Løn- og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.

 

Bolig                                                                                                                                        

Der kan til stillingen anvises umøbleret personalebolig efter de til enhver tid gældende regler. Der kan ikke anvises bolig til personer, der i forvejen har en personalebolig eller en anden bolig ejet af kommunen eller Grønlands Selvstyre. Husleje og depositum betales efter de til enhver tid gældende regler for den anviste bolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

 

Husleje og boligstandard kan variere afhængigt af boligens alder, ejerforhold mv. Der kan være ventetid på anvisning af permanent personalebolig, hvorfor der kan ske indkvartering vakant, herunder også i mindre bofællesskaber eller hotellejligheder, for hvilket der sker beskatning. Det er ikke muligt at holde større husdyr eksempelvis hund eller kat i personale- eller vakantboligen.

 

Indsend ansøgning, CV, uddannelses- og kursusbeviser, samt andre relevante dokumenter ved at trykke Send ansøgning.

Vi modtager ikke ansøgninger via e-mail.

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Kontakt

Grønlands selvstyre, Departementet for Erhverv, Energi og Forskning

Adresse
Postboks 1601
3900 Nuuk
Danmark
Praktisk information
Oprettet
29-10-2019
Udløber
09-12-2019
Kviknummer
LJA-76895422
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Grønlands selvstyre, Departementet for Erhverv, Energi og Forskning

Adresse
Postboks 1601
3900
Nuuk
Danmark
Praktisk information
Indrykket
29-10-2019
Ansøgningsfrist
09-12-2019
Kviknummer
LJA-76895422
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce