Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

De Økonomiske Råds sekretariat søger økonomer

De Økonomiske Råds sekretariat

København, Storkøbenhavn

Horsens, Østjylland

Indrykket
10-12-2020

De Økonomiske Råds sekretariat søger to dygtige og engagerede økonomer, der brænder for at lave samfundsøkonomiske analyser for de økonomiske vismænd. Arbejdsstedet er i København eller i Horsens.

 

Regeringen har fremlagt et lovforslag, der betyder, at De Økonomiske Råds formandskab (de økonomiske vismænd) får til opgave at kigge regeringens regneprincipper efter. Den nye arbejdsopgaver vil skærpe vores fokus på vurderingen af adfærdseffekter af ændringer i skatte- og overførselssystemet og af ændringer i de offentlige udgifter til forbrug og investeringer. Med den nye lov følger et bevillingsløft, der gør, at vi forventer at kunne at ansætte to økonomer.

 

Regneprincipper spiller en vigtig rolle i de løbende politiske prioriteringer og i overvågningen af finanspolitikken. Det er afgørende for troværdigheden af den økonomiske politik, at regeringen regner konsistent og transparent, og derfor er det essentielt med et kritisk og uafhængigt syn på de anvendte regneregler, brugen af dem og deres empiriske fundament.

 

Derfor søger vi to økonomer, der har interesse for og gerne erfaring med at arbejde med et eller flere af følgende områder: 

  • Effektanalyser af ændringer i arbejdsmarkeds-, skatte- og udgiftspolitikken

  • Vurderinger af den generelle økonomiske politik og udviklingen på de offentlige finanser

  • Klima- og miljøøkonomiske analyser

I analyserne kombinerer vi økonomisk teori, data og empiriske metoder på såvel mikro- som makrodata. De fleste analyser bygger desuden på forskellige typer af modelberegninger.

 

En ansættelse i De Økonomiske Råds sekretariat giver dig en helt særlig mulighed for at arbejde tæt sammen med nogle af landets dygtigste økonomer - både dine kollegaer i sekretariatet og vismændene.

 

Jobbet er en enestående mulighed for at lære nyt. Vi ser gerne, at du har relevant erhvervserfaring, men opfordrer både nyuddannede og erfarne til at søge.

 

Vores mission er at skabe det faglige grundlag for vismændenes anbefalinger i Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd samt til rollerne som finanspolitisk vagthund og produktivitetsråd. For at kunne løfte disse opgaver, skal vores sekretariat besidde bred fagøkonomisk viden om anvendt og teoretisk økonomi samt have stærke kompetencer inden for empiriske analyser og modelanvendelse.

 

Sekretariatet arbejder ud fra en vision om at levere analyser af højeste faglige kvalitet, så vismændene har de bedste vilkår for at yde uafhængig rådgivning til de økonomiske beslutningstagere i Danmark. Analyserne skal være veldokumenterede og formidlingen klar.


 

Kvalifikationer

Du har en kandidatgrad eller ph.d. i økonomi (polit., oecon., scient.oecon eller lignende). Vi forventer, at du har interesse for og gerne erfaring fra studiet eller arbejde inden for de nævnte arbejdsområder. Herudover har vi følgende forventninger til dig: 

  • Du har stærke økonomfaglige kvalifikationer med god indsigt i økonomisk teori og empiriske metoder

  • Du er dygtig til at formidle og kommunikere mundtligt såvel som skriftligt

  • Du er holdspiller, men du kan også arbejde selvstændigt

     

Løn og ansættelse

Vi tilbyder særdeles gode muligheder for faglig udvikling i et tæt samspil med kolleger og vismænd. Vi har et godt arbejdsklima og i det hele taget en arbejdsplads, vi er rigtig stolte af.

 

Du vil blive ansat i henhold til overenskomsten for akademikere i staten. Det vil ske som

fuldmægtig, special- eller chefkonsulent afhængigt af dine kvalifikationer.

 

Tjenestestedet er København eller Horsens. Vi ser gerne, at du kan starte 1. marts 2021.

 

Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

 

Yderligere oplysninger

Henvendelse om stillingen og arbejdet i De Økonomiske Råds sekretariat kan rettes til direktør John Smidt, tlf. 6185 2041 eller tillidsrepræsentant Kamilla Holmgaard, tlf. 6115 9815.

 

Din ansøgning skal sendes til: ansoegning@dors.dk senest fredag d. 15. januar 2021, kl. 12:00. Vedlæg CV, eksamensbevis, karakterudskrifter og eventuel anden dokumentation. Angiv gerne, hvor du er blevet opmærksom på stillingsopslaget.

 

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 3 i København hhv. Horsens. Angiv hvor du i givet fald ønsker, at ansættelsessamtalen skal foregå

 

De Økonomiske Råds sekretariat

 

Emil Møllers Gade 41          Landgreven 4

8700 Horsens                         1301 København K

www.dors.dk


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

De Økonomiske Råds sekretariat

Adresse 1
Emil Møllers Gade 41
8700 Horsens
Danmark
Praktisk information
Oprettet
10-12-2020
Udløber
15-01-2021
Kviknummer
LJA-81472461
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab
Ansøg nu
Lignende job

Danmarks Ambassade, Irland

Randers Social- og Sundhedsskole

Del dette job

Virksomhedsinformation

De Økonomiske Råds sekretariat

Adresse
Emil Møllers Gade 41
8700
Horsens
Danmark
Praktisk information
Indrykket
10-12-2020
Ansøgningsfrist
15-01-2021
Kviknummer
LJA-81472461
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab
Beliggenhed