Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Data- og GIS manager søges til Miljøstyrelsens enhed Organisation & Digitalisering

Miljø- og Fødevareministeriet - Miljøstyrelsen

Odense, Fyn

Aalborg, Nordjylland

Indrykket
09-07-2019

Har du lyst til at deltage i udvikling, implementering og rådgivning omkring distribution af data og trives du i et fagligt og professionelt miljø og er en dygtig data specialist så er det dig vi har brug for. Har du interesse i og kendskab til GIS data og løsninger, så er dette kun et ekstra plus.

 

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og den danske myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til beskyttelse og benyttelse.

 

Miljøstyrelsen er landsdækkende, og den har ca. 900 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 500 arbejdspladser har til huse i Odense. Vi skal opbygge en helt ny organisation, der bygger på et stærkt fundament fra den nuværende styrelse, og hvor nye medarbejdere blander sig med erfarne medarbejdere. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads der er en af statens bedste.      Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne, ører og hænder på natur og miljø i Danmark.

 

Opgaver i Digitalisering

 • EU-koordinering på dataområdet

 • Datastrategi

 • Agil udvikling

 • Informationssikkerhed

 • System- og dataoverblik

 • GIS analyser

 • IT-projekter og forretningsudvikling

 

Profil og opgaver

Vores nye Data og GIS manager bliver en del af Miljøstyrelsens dynamiske digitaliseringsafdeling på 45 kolleger, hvor du tilknyttes GIS og datateamet.

 

Du får en central rolle i etableringen af datamiljøet og administration af dette, standardisering og overvågning, hvor du kommer til at bidrage med udvikling og implementering af løsninger ud fra vores nuværende komponenter, der passer bedst til en given opgave eller sagsgang. Vores datamiljø udvikler sig hele tiden, og i de kommende år vil vi i stigende grad anvende cloud (Azure) baserede komponenter til transformation og avancerede analyser af data.     Vores mål er, at styrelsens mange medarbejdere anvender både teknisk og økonomisk mest fordelagtige løsninger.

 

Dette sker i samarbejde med styrelsen og resten af styrelsens faglige enheder. Dine kolleger er Data- og GIS specialister, og I vil stå for en løbende prioritering af opgaveønsker fra forskellige projekter og driftsopgaver ofte under pres fra de forskellige enheder, og til tider med skarpe tidsfrister.

 

Du kommer bl.a. til, at arbejde med:

 • Rådgivning af fagenhederne i valg af løsninger, funktioner, datamodellering m.m.

 • Modernisering af dataproduktionsprocesserne for styrelsens geodata

 • Analyser, dataudtræk og vejledning

 • Tværgående opgaver omkring opbygning af metadata og indberetninger, herunder INSPIRE-data

 • Udvikling af løsninger og services baseret på videreformidling og udstilling af miljødata

 • Udvikling og vedligeholdelse af løsninger af styrelsens GIS løsninger, som er baseret på Spatial Suite, ArcGIS online, Maplnfo, QGIS, FME m.fl.

 

Du vil få en stor berøring med mange af styrelsens faglige medarbejdere, men også et tæt samarbejde med eksterne leverandører.

 

Kompetencer

Du har en uddannelsesmæssig baggrund inden for f.eks. IT-software ingeniør, geograf, Landinspektør el. lign. Relevant erhvervserfaring i forhold til opgaver og kvalifikationer er opnået gennem mere end 5 år.

 

Kvalifikationer og kompetencer:

 • Solidt kendskab til distribution af data evt. kendskab til offentlige miljødata

 • Erfaring med databaser som MSSQL, PostgreSQL, og vant til at arbejde med databasedesign

 • Kan holde mange bolde i luften og skabe et godt samarbejdsklima, og er løsningsorienteret

 • Du kender til Azure, og har muligvis arbejdet med komponenter fra denne platform

 • Du har teknisk indsigt i GIS-systemer og geodata og kan gennemskue sammenhænge mellem datasæt

 • Du har arbejdet med ESRIs GIS-produkter ArcGIS Server, ArcGIS Online og de tilhørende mobile værktøjer

 • Kendskab til EUs INSPIRE- og miljødirektiver med pligt til indberetning af geodata vil være en fordel

 

Vi tilbyder

Et spændende og dynamisk arbejdsmiljø med engagerede kollegaer, mulighed for at udvikle kreative projekter med udfordrende opgaver og faglig udvikling. Mulighed for at blive del af et hold med fokus på natur, miljø, teknologi og forandring. Vi sætter pris på godt samarbejde og har fagligt højt til loftet.

 

Løn og ansættelsesvilkår

Tjenestestedet vil være på enten vores adresse i Odense eller Aalborg.

 

Løn og ansættelsesvilkår vil være i henhold til den til enhver tid gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten) eller den til enhver tid gældende fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer Det Statslige Område samt tilhørende organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK).

 

Ansættelsesområdet er Miljø- og Fødevareministeriet med tilhørende organisationer.

 

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte funktionsleder Marianne Lund Poulsen på tlf. 2510 4159 eller Kontorchef Michael Dyhr Thomsen på tlf. 2488 5365.

 

Sådan søger du stillingen

Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, uddannelsesbevis m.m. senest søndag den 11. august 2019.  

Vi planlægger at holde samtaler mandag den 19. august 2019.

 

Du kan forud for en evt. samtale blive bedt om at udfylde test og/eller forberede en case.

 

Miljø- og Fødevareministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

 

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet. Vi er statslig myndighed for natur, vand og miljø og arbejder for at sikre en bæredygtig balance mellem beskyttelse af natur og miljø, benyttelsen af naturressourcer og gode rammer for borgere og virksomheder. Vejen til en rig natur, et sundt miljø, og gode, grønne rammer for borgere og virksomheder går via åbenhed og dialog, for vi tror på, at de bedste miljøløsninger findes, hvis vi samarbejder med alle interessenter. Dialog med kommuner, borgere, erhvervsliv og andre myndigheder er centralt i vores arbejde. Miljøstyrelsen har ca. 900 medarbejdere fordelt på hovedkontoret og 10 enheder over hele landet.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Miljø- og Fødevareministeriet - Miljøstyrelsen

Adresse 1
Englandsgade 25
5000 Odense
Danmark
Praktisk information
Oprettet
09-07-2019
Udløber
11-08-2019
Kviknummer
LJA-74381151
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse, IT og web, Kommunikation og medier, Konsulent og rådgivning, Konsulent og rådgivning
Ansøg nu
Lignende job

Odense Universitets Hospital - Løn og Personaleafdelingen

Del dette job

Virksomhedsinformation

Miljø- og Fødevareministeriet - Miljøstyrelsen

Adresse
Englandsgade 25
5000
Odense
Danmark
Praktisk information
Indrykket
09-07-2019
Ansøgningsfrist
11-08-2019
Kviknummer
LJA-74381151
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse, IT og web, Kommunikation og medier, Konsulent og rådgivning, Konsulent og rådgivning
Beliggenhed