Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Data- og analysemedarbejdere der vil gøre en forskel på børne- og undervisningsområdet

Undervisningsministeriet - Styrelsen for IT og Læring

København, Storkøbenhavn

Østjylland

Aarhus, Østjylland

Indrykket
15-02-2021

Ansøgningsfrist:

07-03-2021

 

Ønsker du at sætte dine stærke kompetencer inden for kvantitativ metode, databehandling og formidling af komplekse problemstillinger i spil?  Og vil du bidrage til udviklingen af politik, analyser og beslutningsgrundlag, der gør en forskel på børne- og undervisningsområdet? Så er du måske en af de analysemedarbejdere, som vi søger i vores datakontorer i Styrelsen for It og Læring.

 

Styrelsen for It og Læring (STIL) er et omdrejningspunkt for Børne- og Undervisningsministeriets arbejde med data. I vores datakontorer indsamler, analyserer og formidler vi data på alle ministeriets områder: Dagtilbud, grundskoler, gymnasier, erhvervsskoler og voksenuddannelse. Disse data og analyser er afgørende for både kvalitets- og politikudvikling i ministeriet og på tværs af børne- og undervisningssektoren.

 

Vi har store ambitioner, som du kan blive en del af!

Vi ønsker, at alle vores data skal bringes mest muligt i spil både internt i ministeriet, men også blandt sektorens mange aktører. Det sker bl.a. i vores datavarehus på www.uddannelsesstatistik.dk, der har over 500.000 besøg om året, samt i ministeriets interne analysemiljø. Vi har også ambitioner om at omsætte flere af de produktionsdata, som ligger i styrelsens it-systemer, så de kan indgå i arbejdet med bl.a. politikudvikling og tilsyn.

 

Opgaver

I datakontorerne varetager vi en række dataindsamlinger fra institutioner og centrale it-systemer, som vi kvalitetssikrer til statistik- og analysebrug. Samtidig formidler vi i tæt samspil med den øvrige organisation disse data og analyser, så de bidrager til stærke beslutningsgrundlag. Du får erfaring med flere dele af denne jord-til-bord-proces, hvor du i tæt samarbejde med dine kollegaer vil:

 • Udarbejde og formidle statistik og analyser til beslutningsgrundlag, ministersager og præsentationer

 • Forberede datasæt for ministeriets analysearbejde og bidrage til udviklingen af nye registre til analysebrug

 • Bidrage til vores front-end arbejde og dataformidling i vores datavarehus, bl.a. i form af design og udvikling af datakuber, rapporter, dashboards og infografik

 • Bidrage til, at vi i STIL kan få endnu mere ud af de mange produktionsdata, som findes i vores it-systemer til gavn for fx politikudvikling og tilsynsarbejde

 • Være med til at analysere på data og få dybdekendskab til metoder og data inden for uddannelsesområderne

 • Samarbejde i en travl hverdag med kolleger med stærk data-, it- og statistikfaglighed samt kolleger med andre fagligheder i bl.a. departement og vores søsterstyrelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

 

Vi søger et antal nye medarbejdere, som har flere års relevant erhvervserfaring. Men vi modtager også gerne ansøgninger fra kandidater med et par års relevant erfaring eller fra tal- og metodestærke nyuddannede, der har lyst til at arbejde med data, analyser og formidling sammen med os.

 

Du vil passe godt ind, hvis du har flere af nedenstående kompetencer og interesser:

 • Du har en akademisk uddannelse inden for samfundsvidenskab, naturvidenskab eller it med særlig interesse for data, statistik, analyse og politisk styrede organisationer

 • Du er en stærk formidler af data og analyser, og formår at omsætte komplekse problemstillinger til letforståelige budskaber også til målgrupper, der ikke normalt arbejder med tal og data

 • Du har stærke kompetencer inden for kvantitativ metode og erfaring med statistikprogrammer som fx SAS, SQL, STATA, R eller tilsvarende. Samtidig er det en fordel, hvis du har erfaring med kvalitetssikring af data og arbejde med større dataregistre

 • Du er analytisk og systematisk, men også idérig og evner at se muligheder i de data, du arbejder med

 • Du er en teamplayer og bakker op om et åbent og ærligt samarbejde

 • Du kan have kendskab til børne- og undervisningsområdet eller et af de øvrige velfærdsområder, og du kan lide at arbejde i en politisk styret organisation, hvor tempoet er højt og dagsordener kan skifte.

 

Vi tilbyder

Vi tilbyder et alsidigt, selvstændigt og udfordrende job med gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Vi understøtter opkvalificering og oplæring i de vigtigste værktøjer, som anvendes hos os. Vi har et højt ambitionsniveau, og vores opgaver bliver løst af dygtige og engagerede medarbejdere.

 

STIL arbejder agilt det betyder blandt andet, at vi arbejder teambaseret med en høj grad af transparens i opgaveløsningen, og at vi arbejder tæt sammen og hjælper hinanden med at løse vores opgaver. I de agile teams varetages forskellige roller, som fx analytikere, scrummastere og POer (product owner). For de rette kandidater er der ved ansættelse eller gennem den løbende udvikling over tid mulighed for at varetage flere af disse agile roller i de agile teams.

 

Om os

STIL beskæftiger ca. 325 medarbejdere i København og Aarhus. STIL er en styrelse under Børne- og Undervisningsministeriet. Ved at styrke brugen af it og læring understøtter vi ministeriets målsætning om at skabe fagligt stærke uddannelser til alle. Vi bringer data og analyser aktivt i spil for at styrke læring og beslutningsgrundlag lokalt og centralt. Du kan se mange af de statistik- og analyseprodukter, vi laver på www.uvm.dk/statistik og på hjemmesiden for ministeriets datavarehus www.uddannelsesstatistik.dk

 

Løn og ansættelse

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst i staten med mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg. Med de rette kvalifikationer og erfaring kan ansættelsen evt. ske som specialkonsulent.

 

Stillingerne ønskes besat pr. 1. maj 2021.

 

Styrelsen for It og Læring har hovedkontor i København og har derudover en afdeling Aarhus. Arbejdsstedet kan afhængig af din bopæl være enten Vester Voldgade 123, 1552 København V eller Lyseng Allé 1, 8270 Højbjerg.

 

Lyder det som noget for dig?

Send os elektronisk din ansøgning, CV og dokumentation for uddannelse (eksamensbevis) inden ansøgningsfristen søndag d. 7. marts 2021. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler løbende og senest i uge 11.

 

Hvis du går videre til 2. samtalerunde, vil du blive bedt om at udfylde en personprofil om dine adfærdspræferencer og en kognitiv test (omtanke-test).

 

Hvis du vil høre mere om stillingerne er du er velkommen til at kontakte kontorchef Mia Aistrup tlf. 2921 3506 eller kontorchef Jacob Hartmann tlf. 4019 9583.

 

I Styrelsen for It og Læring ønsker vi en sammensætning af medarbejdere, der afspejler det omgivende samfund, og vi vurderer udelukkende ansøgere på baggrund af kvalifikationer og kompetencer.

 

Læs mere om Styrelsen for It og Læring på www.stil.dk og mød en medarbejder.

 

Hjemmeside:

www.stil.dk

 

Kontaktpersoner:

Mia Aistrup

Kontorchef

 

Jacob Hartmann Sørensen

Kontorchef

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Undervisningsministeriet - Styrelsen for IT og Læring

Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-02-2021
Udløber
07-03-2021
Kviknummer
LJA-81720213
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Undervisningsministeriet - Styrelsen for IT og Læring

Praktisk information
Indrykket
15-02-2021
Ansøgningsfrist
07-03-2021
Kviknummer
LJA-81720213
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed