Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Chef for EU-enheden i Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Indenrigs- og Sundhedsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
26-05-2023

Vil du lede Indenrigs- og Sundhedsministeriets arbejde i forhold til EU? Vil du have en central rolle i ministeriets forberedelse og afvikling af det kommende danske EU-formandskab? Har du talent for ledelse og styring af processer samt stor viden om EU's beslutningsprocesser? Så er stillingen som chef for EU-enheden måske noget for dig.

Om os

I Indenrigs- og Sundhedsministeriet arbejder vi for at styrke sammenhængskraften og fremme sundheden og velfærden i Danmark.

Vi værner om borgernes frie valg og lige adgang til god forebyggelse og behandling. Vi arbejder for gode og ensartede kommunale og regionale rammevilkår, for flere sunde leveår, og for at sikre et robust sundhedsvæsen i udvikling.

Vi bidrager til holdbar politikudvikling ved at inddrage omverdenen og skaber derigennem grundlaget for, at regeringen laver løsninger, der peger frem og kan føres ud i livet.

EU-enheden er en enhed i Afdelingen for Patientsikkerhed, Life Science og Global Sundhed.

Enheden har primært ansvar for EU-området og bilaterale forhold inden for EU. Enheden står bl.a. for at styrke EU-koordination i koncernen, f.eks. i forhold til arbejdet med EUs Sundhedsunion og med sundhedssikkerhed, beredskab (HERA), lægemidler og European Health Data Space. Derudover er enheden helt central i ministeriets arbejde henimod det danske EU-formandskab i 2025.

Enheden består af 5 dygtige og engagerede akademikere, en udsendt specialattaché i Bruxelles, og en praktikant, som du vil få personaleansvar for.

Din hverdag hos os

Som leder af EU-enheden får du en særlig rolle i forhold til at sikre, at Danmark positionerer sig bedst muligt på sundhedsområdet i EU. Det har stor betydning både for danske patienter og for Danmarks life science industri. I øjeblikket foregår der f.eks. forhandlinger på en række områder af stor betydning for Danmark, blandt andet lægemiddelområdet og regulering om brug af sundhedsdata i både patientbehandling og til forskning.

Du får en vigtig rolle i forberedelserne af det kommende danske formandskab i 2025, hvor Danmark vil være ansvarlig for at finde holdbare løsninger og kompromisser på europæisk plan i de aktuelle sundhedsdagsordener.

Du skal sikre, at enheden koordinerer hele koncernens EU-relaterede opgaver, både i forhold til de danske EU-processer, men også i forhold til EU-processerne i Bruxelles. Du er derfor i tæt kontakt med de øvrige ministerier om koordinering af danske holdninger på EU-området, og særligt med Udenrigsministeriet. Samtidig skal du være med til at sikre, at det bilaterale myndighedssamarbejdet med en række EU-lande styrkes.

De primære arbejdsopgaver ligger således i at sikre, at ministeriets koncern er i stand til at varetage danske interesser på sundhedsområdet både i EU-regi og bilateralt med europæiske lande bedst muligt. Herunder:

  • Understøtte de enkelte styrelser og fagkontorer i forhold til EU-procedurer, men også i forhold til positionering og forhandlinger i EU.
  • Medvirke til at udvikle de bilaterale myndighedssamarbejder.
  • Sætte retningen i det danske EU-engagement på sundhedsområdet for både koncernen og dine medarbejdere.
  • Bidrage til at udvikle en klar linje og strategi i for Danmark på sundhedsområdet i internationalt perspektiv.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer

Du har en relevant akademisk uddannelse (f.eks. cand.scient.pol., cand.jur. eller lign.), og du har gerne både international erfaring samt bredt og indgående kendskab til et ministeries kerneopgaver og arbejdsområder. Ideelt har du kombineret dette med en relevant international udsendelse.

Evnen til at skabe gode samarbejdsrelationer på tværs af ministerier og landegrænser er vigtigt for at opnå succes i rollen.

Din ledelsesstil

Som chef sætter du retning og leverer resultater i samarbejde med resten af departementet og koncernen, bl.a. Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen. Du er visionær, strategisk og analytisk stærk, samtidig med at du har blik for kvaliteten i det enkelte produkt. I forhold til medarbejderne arbejder du tillidsbaseret og evner at udvikle dem. Du sætter personaleledelse højt og formår at udøve synlig og troværdig ledelse. Endvidere har du gode samarbejdsevner og opnår resultater ved dialog med interessenterne på området. Du har stor gennemslagskraft og kan prioritere, træffe beslutninger og nå målene.

Vi tilbyder

Et job med nye opgaver og udfordringer hver dag, og hvor du vil komme rundt i alle dele af koncernens ansvarsområder. Der er gode muligheder for at præge prioriteringen af områdets opgaver og samtidig fremme danske styrkepositioner på sundhedsområdet.

Om ansættelsen

Du bliver ansat som chefkonsulent med personaleledelse i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Du vil være omfattet af ministeriets ordning om konsulentfridage. Du vil således have en 39 timers arbejdsuge mod 11 ekstra fridage årligt.

Det er en forudsætning for ansættelsen, at kandidaten kan sikkerhedsgodkendes, og at denne kan opretholdes under hele ansættelsen.

Kontakt os gerne

Få mere at vide om stillingen ved at ringe til afdelingschef Dorte Bech Vizard på tlf. 2047 5641.

Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 24. Du kan læse mere om os på www.sum.dk

Ansøgningsfrist: 12-06-2023

Ansættelsesdato: 01-08-2023

Indenrigs -og Sundhedsministeriet har røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Adresse 1
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
26-05-2023
Udløber
12-06-2023
Kviknummer
LJA-84812042
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Adresse
Slotsholmsgade 10-12
1216
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
26-05-2023
Ansøgningsfrist
12-06-2023
Kviknummer
LJA-84812042
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed