Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

CFO til Danmarks Statistik

Danmarks Statistik

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-05-2024

Ansøgningsfrist: 03-06-2024

Danmarks Statistik søger en chef med gode lederevner og erfaring med budgettering, økonomistyring og økonomisk rådgivning på strategisk niveau i staten.

Vi er i gang med at gennemføre vores Strategi 2025 med mange samfundsvigtige og ambitiøse mål. Vi er en uafhængig institution med ca. 570 ansatte og med samlede indtægter på omkring 500 mio. kr., der dels kommer fra finansloven og fra stigende eksterne indtægter fra indtægtsdækket virksomhed og tilskudsfinansierede aktiviteter, hvilket gør vores samlede økonomi kompleks.

Vi leder efter en fagligt stærk og udviklingsorienteret CFO, som kan stå i spidsen for en modernisering af økonomiområdet, langsigtet strategisk planlægning samtidig med en sikker, effektiv og brugerorienteret økonomisk styring og administration.

Opgaver

Du skal som CFO bidrage til implementeringen af Danmarks Statistiks Strategi 2025 og de årlige arbejdsplaner gennem stærk økonomisk rådgivning og effektiv økonomistyring mv.

Du får ansvaret for at sikre den økonomifaglige rådgivning af Danmarks Statistiks organisation og en sikker og effektiv drift af økonomiområdet. Herunder prognosticering, budgettering, controlling, regnskab og finansiel kontrol. I den sammenhæng er det en særlig organisatorisk og økonomifaglig udfordring at prognosticere den omfattende indtægtsdækkede og tilskudsfinansierede virksomhed og tilhørende styring af personaleressourcer og øvrige omkostninger. Herunder indgår takstfastsættelse som en vigtig disciplin.

I de kommende år er det desuden højt prioriteret at lede en modernisering af økonomiområdets processer, systemer og ledelsesrapportering.

Du varetager den daglige kontakt til vores departement vedrørende økonomiske forhold, resultatmål mv. og er bindeleddet til Statens Facility Management, idet Intern Service også indgår i dit ansvarsområde.

Opgaver

Du er Rigsstatistikerens og direktionens centrale sparringspartner på økonomiområdet og refererer i hverdagen til afdelingsdirektør Torben Søborg. Det er op til dig, hvordan du vil organisere arbejdet, og du har mulighed for at rekruttere ledende chefkonsulenter med reference til dig, til varetagelse af teamledelsesopgaver. Opgaverne varetages i dag af 17 medarbejdere i tæt samarbejde med relevante ledere og medarbejdere i resten af huset.

Dine kompetencer

Vi lægger vægt på, at du har:

  • en lang økonomifaglig uddannelse, fx polit, oecon, merc, scient.pol el.lign.
  • betydelig viden og praktisk erfaring med statslig økonomistyring, budgettering og ledelsesrapportering mv, gerne fra en større statslig institution
  • relevant ledelseserfaring, gerne med ledelse af ledere
  • en motiverende ledelses-, samarbejds- og kommunikationsstil
  • forståelse for digitalisering af arbejdsprocesser, herunder effektiv anvendelse af fællesoffentlige økonomisystemer
  • god dømme-, beslutnings- og handlekraft

Løn og ansættelse

Ansættelsen følger rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten af 24. november 2021. Stillingen er indplaceret i løngruppe 1 og besættes på åremål. Foruden åremålstillæg ydes der resultatløn. Herudover kan der evt. forhandles kvalifikationstillæg. Hvis du er tjenestemand i forvejen, vil ansættelsen kunne ske som tjenestemand på åremål.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 24.

Ansøgning og kontakt

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingsdirektør Torben Søborg på tlf. 3917 3071 eller mobil 4062 3836 eller til partner Christian Kofoed-Enevoldsen, Mercuri Urval, på mobil 2030 4560, der medvirker som konsulent på opgaven.

Hvis du er interesseret og opfylder vores kvalifikationskrav, så send din ansøgning, eksamenspapirer og CV ved at klikke på Søg stillingen nedenfor, senest d. 3. juni 2024. Hvis du er tjenestemand stiles ansøgningen til Kongen. 

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Danmarks Statistik

Adresse 1
Sejrøgade 11
2100 København Ø
Danmark
Adresse 2
Sejrøgade 11
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-05-2024
Udløber
03-06-2024
Kviknummer
LJA-85472104
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Ledelse, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Danmarks Statistik

Adresse
Sejrøgade 11
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
07-05-2024
Ansøgningsfrist
03-06-2024
Kviknummer
LJA-85472104
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Ledelse, Strategi og udvikling
Beliggenhed