Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse søger en specialkonsulent

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
11-06-2021

Brænder du for udvikling af FGU - en ny uddannelse, der kun har eksisteret i to år, og som fortsat er under implementering og konsolidering? Har du lyst til at sætte retning for FGU og sikre, at intentionerne i den politiske aftale bag bliver indfriet? Så er du måske vores nye kollega i Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

 

Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse søger en specialkonsulent til politikudvikling, implementering af politiske aftaler og understøttelse af ministeriets arbejde med FGU og den kommunale ungeindsats.

 

Dine arbejdsopgaver

Du vil komme til at arbejde med opgaver i relation til udviklingen af FGU, særligt:

 • Udarbejdelse af politiske initiativer i forhold til FGU.

 • Implementering af den politiske aftale Bedre veje til uddannelse og job, der både omhandler FGU og den kommunale ungeindsats.

 • Projektledelse af udviklingsopgaver med relation til f.eks. indhold i uddannelsen, pædagogik, inkluderende læringsmiljø og kompetenceudvikling af lærerne i forhold til FGU.

 • Politisk betjening med udarbejdelse af oplæg til minister, aftalekreds, Rådet for de grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser (REU) o.l.

 • Analyseopgaver med fokus på at vurdere kvalitet i undervisningen og implementeringen af FGU, herunder i forbindelse med etableringen af det risikobaserede tilsyn og løbende tematiske tilsyn.

 • Planlægning, koordinering og afvikling af indsatser og arrangementer, der skal bidrage til fortsat implementering af FGU og sikre, at intentionen om et stærkt og velfungerende forberedende tilbud for unge under 25 år bliver indfriet.

 

Om dig

Vi forestiller os, at du har en relevant samfundsvidenskabelig eller humanistisk kandidatuddannelse, fx cand.scient.pol., cand. scient. soc., cand.mag. eller lignende.

 

Du har erfaring fra en lignende stilling enten fra centraladministrationen, vidensmiljøer, interesseorganisationer, kommuner eller konsulenthuse. Vi forventer, at du interesserer dig for policy- og uddannelsesudvikling, har et skarpt politisk blik og er i stand til at have mange bolde i luften. Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde i en politisk ledet organisation og brænder for uddannelse.

 

Vi forventer herudover, at du:

 • Har forståelse for politiske processer og har mod på at samarbejde bredt med relevante aktører på FGU-området og i forhold til den kommunale ungeindsats.

 • Har viden om og erfaring inden for f.eks. det forberedende område, folkeskoleområdet, erhvervsuddannelsesområdet eller ungdomsuddannelsesområdet, herunder gerne indsigt i fag og indhold i FGU.

 • Har erfaring med at indsamle og formidle eksisterende viden fra forskning og erfaringer fra praksis

 • Har gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner og kan skrive notater og sager mv.

 • Har gode samarbejdsevner, da du kommer til at indgå i et tæt samarbejde på tværs af ministeriet.

 • Trives med et stort selvstændigt ansvar.

 • Har stærke processuelle, strategiske og analytiske evner og har et helhedsorienteret blik på opgaveløsningen.

 • Har en selvstændig og struktureret arbejdsform med fokus på at bevare overblikket og sikre resultater og fremdrift.

 • Bidrager til, at det er sjovt at gå på arbejde.

 

Om os

Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse har det samlede ansvar for folkeskolen og den Forberedende Grunduddannelse i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, herunder løbende drift og udvikling af fag og indhold, tilsyn, rammer, herunder lovgivning og bekendtgørelser, udsatte elevgrupper og vejledningsområdet. Centret er i øvrigt en central samarbejdspartner for departementet i både udvikling og implementering af policy. Centret udgøres af ca. 50 medarbejdere fordelt på fire teams og to kontorchefer.

 

Du vil blive en del af det team, som har ansvaret for FGU, den kommunale ungeindsats og vejledning i overgangen mellem grundskole og ungdomsuddannelse, herunder Det nationale program for udskoling og valg af ungdomsuddannelse. Teamet består af 9 faste medarbejdere, en student og en teamleder.

 

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Mads Justsen, tlf. 33 92 55 26 eller kontorchef Christine Lindrum Iversen, tlf. 2670 4154.

 

Du kan læse mere om Styrelsen for Undervisning og Kvalitet på hjemmesiden http://www.stukuvm.dk eller generelt om Undervisningsministeriet på http://www.uvm.dk.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Vi ønsker at besætte stillingen hurtigst muligt og senest den 1. august 2021.

Du bliver ansat som specialkonsulent efter gældende overenskomst. Der kan være mulighed for at forhandle tillæg afhængigt af dine kvalifikationer.

 

Sådan søger du

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis via vores hjemmeside på www.uvm.dk/job senest den 24. juni 2021. Vi holder to runder af samtaler og der vil være en case, der skal løses forud for anden samtale. Vi forventer at holde samtaler i uge 25 og 26 2021.

 

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er en styrelse i Undervisningsministeriets koncern. Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets, og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

 

Ansøgningsfrist

24-06-2021

 

Tiltrædelsesdato

01-08-2021

 

Arbejdstid

Fuldtid

 

Kategori

Specialkonsulent

 

Arbejdssted

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

 

Hjemmeside

http://uvm.dk/

 

Kontakt

Mads Justsen

E-mail

33925526

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 26
1220 København K
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 21
1220 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
11-06-2021
Udløber
24-06-2021
Kviknummer
LJA-82239446
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 21
1220
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
11-06-2021
Ansøgningsfrist
24-06-2021
Kviknummer
LJA-82239446
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Beliggenhed