Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Brænder du for nyskabende, økonomisk analyse? Bliv student i DI

DI

København, Storkøbenhavn

Indrykket
25-06-2020

Vil du være en del af et hold, der stræber efter at lave Danmarks bedste og mest nyskabende økonomiske analyser, der flytter samfundet og Dansk Industri - til gavn for vores mange medlemsvirksomheder?

Så har vi jobbet til dig.

DI's enhed for økonomisk politik og analyse søger en dygtig og engageret student, som kan hjælpe os med at supplere vores klassiske økonomiske analyser med nye analyseredskaber og -metoder, eksempelvis Machine Learning.

Om os

 I DIs enhed for økonomisk politik og analyse følger vi på tætteste hold konjunkturudviklingen i dansk og international økonomi samt den økonomiske politik. Tre gange om året udarbejder vi en prognose for udviklingen i dansk økonomi, og fire gange om året udgiver vi DIs Konjunkturindikator på baggrund af DIs Virksomhedspanel. Konjunkturovervågningen supplerer vi med tungere økonomiske analyser inden for eksempelvis eksport, produktivitet, konkurrenceevne, de offentlige finanser og investeringer. F.eks. har vi udarbejdet en omfattende 2030-plan for dansk økonomi, der danner grundlag for DIs politiske interessevaretagelse. Og vi står bag det analytiske fundament i DIs undersøgelse af erhvervsvilkårene ude i kommunerne, Lokalt Erhvervsklima.

Vi har over det seneste års tid sat fokus på at bruge nye datakilder og metoder i vores analyser, herunder tekst fra web scraping, Google Trends data og egne data om vores medlemmers brug af DI. Det vil vi gerne gøre i endnu højere grad i den kommende tid med eksempelvis data fra sociale medier såsom Twitter og Facebook, eller flere ustrukturerede tekstfiler fra e-mails, taler osv. Enheden består af ni konsulenter, fem studenter og en chef.

Vi sidder i åbent kontormiljø i vores lokaler på Rådhuspladsen og har en meget uformel omgangstone, hvor dialog, udvikling og samarbejde er i højsædet.

Om jobbet

Du vil indgå i vores dygtige studentergruppe på i alt fem studenter. Arbejdet giver dig rig mulighed for at få en praktisk vinkel på teorierne fra studiet. Og du vil samtidig få en god fornemmelse for dansk og international økonomi. Du vil være den primære student på brugen af nye analyseredskaber og metoder, men der vil også være en række andre ad hoc opgaver.

Vi giver dig god vejledning og oplæring, men der er også mulighed for at få et stort ansvar for egne opgaver.

Arbejdstiden er som udgangspunkt omkring 15 timer om ugen med god mulighed for fleksibilitet, herunder læsefri til eksamener.

 Om dig

  • Du studerer, f.eks. Strategisk Analyse og Systemdesign på DTU, Datalogi-Økonomi på KU eller starter på den nyoprettede kandidatuddannelse i Social Data Science på KU.

  • Du er fagligt dygtig og har gode analytiske evner.

  • Du har eller ønsker at gennemføre kurser inden for, eksempelvis Machine Learning og Data Mining, Computional Social Science eller NLP.

  • Det forventes, at du har erfaring med programmering i f.eks. R, Python eller SAS fra studiet eller fra et andet job.

  • Du har lyst til at bruge din teoretiske viden og praktiske færdigheder til at arbejde med økonomiske analyser.

  • Du er ikke bange for at kaste dig ud i nye udfordringer og løfte egne opgaver.

  • Og så har du lyst til at arbejde i en politisk organisation som DI.

 

For yderligere informationer om stillingen, kan du kontakte chefkonsulent Thorbjørn Baum på tlf. 3377 4649 eller Økonomisk politisk chef Morten Granzau Nielsen på tlf. 3377 4676. Send din ansøgning, CV og karakterudskrift via ansøgningslinket senest den 1. august 2020. Bemærk, at vi ikke modtager ansøgninger med post eller på mail.

 Vi hjælper Danmark med at vinde

Som medarbejder i DI er du en del af Danmarks største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation. I DI har vi en klar mission om, at danske virksomheder skal vinde. For når virksomheder i Danmark vinder, så vinder hele Danmark.

I DI arbejder du sammen med omkring 550 kollegaer og vores mange eksterne samarbejdspartnere for at skabe de bedste vilkår for DIs medlemmer både i Danmark og internationalt. Du er med til at sikre, at vores virksomheders interesser er højt på dagsordenen hos politikere, myndigheder og andre institutioner. Og at virksomhederne får den bedste rådgivning, vejledning og støtte.

Vi værner om vores troværdighed, for den er afgørende for, at vi kan varetage vores medlemmers interesser. DI har en stærk stemme, og du vil opleve, at der bliver lyttet, når vi repræsenterer DI rundt omkring i hele landet ligesom du selv skal kunne lytte til vores medlemmer for at forstå deres behov.

Vi tror på viden

I DI er du omgivet af dygtige kollegaer. Vi har dyb respekt for viden, og vi tror på, at et højt fagligt niveau er helt afgørende for at nå vores mål. Derfor støtter vi dine muligheder for hele tiden at blive dygtigere og udvikle dig.

Vi giver dig de bedste rammer for, at du kan udfolde og udvikle dine evner. Det sker blandt andet ved at du har indflydelse på egne arbejdsopgaver og ved at støtte en positiv kultur, hvor vi lægger vægt på at hjælpe hinanden.

I Industriens Hus har du en arbejdsplads med topmoderne faciliteter, masser af liv og aktiviteter lige fra konferencer til udstillinger og udsigt til både Tivoli og Rådhuspladsen.

Læs mere om DI: www.di.dk/job

Bemærk

Vi sender altid en kvittering, når vi har modtaget din ansøgning, og vi sørger altid for, at alle ansøgere har hørt fra os, når en rekrutteringssag er afsluttet.

Vi har desværre på det seneste oplevet, at mails sendt fra os er opfanget i ansøgerens spamfilter. Vi beder dig derfor tjekke dér, hvis du undrer dig over, at du ikke har hørt fra os. Du kan alternativt skrive til os på job@di.dk.  

Det er vigtigt, at du har en god oplevelse, når du søger job i DI, uanset hvor langt du når i processen.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

DI

Adresse 1
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V
Danmark
Web
Praktisk information
Oprettet
25-06-2020
Udløber
01-08-2020
Kviknummer
LJA-80534803
Jobtype
Deltid
Studenterjob
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Del dette job

Virksomhedsinformation

DI

Adresse
H. C. Andersens Boulevard 18
1787
København V
Danmark
Praktisk information
Indrykket
25-06-2020
Ansøgningsfrist
01-08-2020
Kviknummer
LJA-80534803
Jobtype
Deltid
Studenterjob
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed