Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Børne- og Undervisningsministeriet søger en afdelingschef til Afdelingen for Analyse og Rådgivning

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
10-09-2020

Dit nye arbejdsområde

 Børne- og Undervisningsministeriet arbejder for at skabe fagligt stærke uddannelser til alle. Ministeriets departement består af fire afdelinger og har som hovedopgave at skabe et godt fagligt grundlag for, at ministeren, regeringen og Folketinget kan træffe beslutninger på ministeriets område.

Ud over departementet består ministeriet af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet samt Styrelsen for It og Læring. Derudover er der tilknyttet en række statsinstitutioner, herunder blandt andet Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM).

Afdelingen for Analyse og Rådgivning er organisatorisk placeret i Børne- og Undervisningsministeriets departement, og har ca. 60 medarbejdere. Afdelingen består pt. af et Analysekontor, Juridisk Kontor samt Kommunikation og Presse.

Ansvaret

 Du vil få ansvaret for en afdeling med en række forskelligartede opgaver.

På analyseområdet har afdelingen blandt andet til opgave at omsætte ministeriets koncernfælles analysestrategi til skarpe analyser, der skal understøtte opbygningen af evidens, effektstudier og investeringsmodeller inden for børne- og undervisningsområdet. Afdelingen står for registerbaserede analyser til brug for politikudvikling på børne- og undervisningsområdet, eksempelvis i forbindelse med politiske udspil og forhandlinger, ligesom afdelingen også har ansvaret for at videreudvikle den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM), der skal understøtte investeringstankegangen på børne- og undervisningsområdet. I afdelingen ligger også det juridiske kontor samt ministeriets arbejde med presse og kommunikation. Hovedopgaverne på disse områder består i at bistå ministeriets øvrige enheder med juridisk rådgivning og være fagkontor for en række tværgående love samt at varetage presserådgivning og de interne og eksterne kommunikationsopgaver i ministeriet.

I forbindelse med ansættelse af den nye afdelingschef kan der afhængig af profilen blive ændret i opgavefordelingen mellem afdelingscheferne.

Du vil som afdelingschef i departementet indgå i ministeriets øverste ledelse koncernledelsen. Som medlem af ministeriets koncernledelse vil du få en væsentlig rolle i ministeriets fremadrettede strategiske arbejde og være med til at sætte retning for ministeriet. I Børne- og Undervisningsministeriet arbejder vi tæt sammen, og du vil derfor have daglig dialog med kolleger fra andre afdelinger og Styrelsen for It og Læring samt Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. 

Om dig

 Vi søger en afdelingschef, der:

  • har en relevant akademisk uddannelse, fx cand.polit., cand.scient.pol. el.lign.

  • har solid ledelseserfaring fra en statslig arbejdsplads eller en anden politisk styret organisation og erfaring med politisk betjening

  • er en skarp analytiker

  • har politisk tæft og personlig gennemslagskraft

  • har gode kommunikative evner såvel mundtligt som skriftligt

  • har gode samarbejdsevner

 

Løn- og ansættelsesvilkår

 Vi ønsker at besætte stillingen snarest muligt. Stillingen er indplaceret i lønramme 39/løngruppe 3. Du vil som udgangspunkt blive ansat på kontraktvilkår efter rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen besættes som udgangspunkt på åremål, og der vil kunne ydes tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer. Hvis du er tjenestemand i forvejen, kan ansættelse på tjenestemandsvilkår være en mulighed. Ansættelsesområdet afhænger af ansættelsesformen.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til departementschef Birgitte Hansen via forkontoret på tlf. 3392 5120 eller til afdelingschef Cecilie Brøkner på tlf. 5077 5694.

Sådan søger du

 Send din ansøgning, cv og eksamensbevis til os via stillingsopslaget på vores hjemmeside på www.uvm.dk/job senest søndag den 27. september. Hvis du er tjenestemand, skal din ansøgning stiles til Dronningen. Som led i rekrutteringen må der forventes at indgå test.

Børne- og Undervisningsministeriet ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets, og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

I Børne- og Undervisningsministeriet arbejder vi for at skabe det optimale faglige grundlag for, at ministeren, regeringen og Folketinget kan træffe de rigtige beslutninger på undervisningsområdet. Vores arbejdsopgaver spænder fra betjening af ministeren til udvikling af uddannelsers indhold, mål og kvalitet alt sammen med et fælles mål om at skabe fagligt stærke uddannelser til alle


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal
1220 København
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 21
1220 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
10-09-2020
Udløber
27-09-2020
Kviknummer
LJA-81061886
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu
Lignende job

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 21
1220
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
10-09-2020
Ansøgningsfrist
27-09-2020
Kviknummer
LJA-81061886
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed