Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Arbejdsmiljøpolitisk konsulent

Fagbevægelsens Hovedorganisation

København, Storkøbenhavn

Indrykket
22-04-2021

En god kollega er stoppet og vi søger derfor en ny arbejdsmiljøpolitisk konsulent.

Vil du gøre en forskel og bidrage til et godt arbejdsmiljø for lønmodtagerne? Har du erfaring og er fagligt velfunderet inden for arbejdsmiljøområdet? Har du politisk tæft, og kender du fagbevægelsens værdigrundlag? Har du erfaring med at facilitere politiske processer, forhandle og få forskellige interesser til at mødes? Har du stærke analytiske evner? Går du udviklings- og løsningsorienteret til dine opgaver, er iderig og trives med at samarbejde i et fagligt team? Så er du måske vores nye medarbejder, der skal være med til at udvikle og drive FHs arbejde med den arbejdsmiljøpolitiske dagsorden.

Om jobbet

Din rolle er at være faglig arbejdsmiljøpolitisk konsulent og indgå i FHs arbejdsmiljøteam i arbejdet med at styrke indsatsen for et sundt og sikkert fysisk og psykisk arbejdsmiljø for lønmodtagerne. I samarbejde med kollegerne i FHs arbejdsmiljøteam og FHs ansvarlige politiker på området har du ansvaret for at varetage FHs interesser på det arbejdsmiljøpolitiske område.

Opgaven består blandt andet i:

 • At forhandle og være i dialog med arbejdsgiverorganisationer og myndigheder (særligt Arbejdstilsynet) om arbejdsmiljøforhold og politikudvikling, herunder indgå som central forhandlingspart i regeludvalg, arbejdsgrupper mv.  

 • At lede og koordinere møder og skabe kompromiser i samarbejde med FHs medlemsorganisationer.

 • At udarbejde strategi- og politikoplæg til FHs politiske ledelse og FHs arbejdsmiljøpolitiske udvalg.

 • At bidrage til at sikre et solidt grundlag for fagbevægelsens politiske interessevaretagelse inden for arbejdsmiljøområdet, herunder have overblik over forskningsresultater og øvrig viden.

 • At udarbejde notater, høringssvar, taler, oplæg og politiske udspil.

 • At være i tæt dialog og samarbejde med medlemsorganisationerne om FHs politikudvikling og implementering på arbejdsmiljøområdet.

 • At udvikle og pleje netværk med samarbejdspartnere på arbejdsmiljøområdet i blandt andet organisationsverdenen, på Christiansborg og blandt forskere og andre eksperter.

  FHs arbejdsmiljøteam består af 4 konsulenter, en sekretær og en student.

Om dig

Vi forestiller os, at du har følgende profil:

 • Har en kandidatuddannelse eller ph.d., inden for bredden af de videregående uddannelser.

 • Har bred viden og solid erfaring med arbejde med arbejdsmiljø fx i fagbevægelsen, anden interesseorganisation, Arbejdstilsynet eller Beskæftigelsesministeriet.

 • Har en skarp analytisk sans og evne til at omsætte viden, herunder forskningsresultater og politiske initiativer, til et anvendeligt grundlag for FH og vores medlemsorganisationers interessevaretagelse.

 • Har en god politisk og strategisk forståelse samt øje for politiske udviklingsmuligheder og kompromisser.

 • Har særdeles gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner.

 • Har en stærk evne til at arbejde effektivt og selvstændigt.

 • Har et godt netværk på arbejdsmiljøområdet.

 • Har interesse for og mod på at lære nyt og sætte dig ind i nye områder inden for arbejdsmiljøfeltet.

 • Er drevet af ønsket om at gøre en positiv forskel for lønmodtagerne i Danmark.

  Hvis du vil høre nærmere om jobbet, kan du kontakte afdelingschef Peter Nisbeth (2338 4208) eller arbejdsmiljøpolitisk konsulent og tillidsrepræsentant Niels Sørensen (2338 4207).

Løn og ansættelsesforhold

Du bliver ansat på flydende tid, og du vil hovedsagelig skulle arbejde inden for vores kontortid, som er kl. 8.45-16.00 mandag til torsdag og kl. 9.00-16.00 fredag. Vi forventer, at du er fleksibel, når der er brug for din arbejdskraft og kompetence på andre tidspunkter, og fleksibiliteten går selvfølgelig begge veje.

Vi kan tilbyde dig attraktive løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst.

Vi vil gerne have jobbet besat senest den 1. juli 2021.

Stillingen er tidsbegrænset og af 2 års varighed med mulighed for forlængelse.

Ansøgning

Skriv en ansøgning, der fortæller, hvem du er, hvad du kan, og hvorfor du gerne vil arbejde i FH og send den senest den 4. maj 2021 via linket https://fho.dk/stillinger/.

Vi betragter mangfoldighed som en styrke og lægger vægt på at have et arbejdsmiljø, der følger med tiden og bruger alles ressourcer optimalt og ordentligt. Vi arbejder for, at vores medarbejdersammensætning afspejler det samfund, vi er en del af, og alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge jobbet.

Om FH

Fagbevægelsens Hovedorganisation er etableret 1. januar 2019 ved en sammenlægning af FTF og LO. Som talerør for 64 faglige organisationer, der repræsenterer 1,3 mio. lønmodtagere, er vi Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi har en spændende og alsidig arbejdsplads med varierende og dynamiske arbejdsopgaver, der handler om at forbedre vilkårene for arbejdstagere i Danmark og internationalt. Vi lægger vægt på at have et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø med meningsfulde opgaver, gode kolleger og en balance mellem opgaver, ressourcer og kompetencer, så den enkelte udvikler sig og trives på vores fælles arbejdsplads.

Vi arbejder i lyse moderne lokaler i København lige der, hvor Bryggebroen rammer Islands Brygge.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Fagbevægelsens Hovedorganisation

Adresse 1
Islands Brygge 32D
2300 København S
Danmark
Praktisk information
Oprettet
22-04-2021
Udløber
04-05-2021
Kviknummer
LJA-81997783
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Konsulent og rådgivning, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Fagbevægelsens Hovedorganisation

Adresse
Islands Brygge 32D
2300
København S
Danmark
Praktisk information
Indrykket
22-04-2021
Ansøgningsfrist
04-05-2021
Kviknummer
LJA-81997783
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Konsulent og rådgivning, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed