Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ansøgningsfrist forlænget - To faglig stærke jurister søges til udvikling af lovgivningen i elsektoren

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-10-2020

Er du en faglig stærk jurist med interesse for klassisk juridisk håndværk? Og vil du være med til at præge fremtidens lovgivning på elområdet?

Hvis du herudover har lyst til at arbejde på et område med komplekse juridiske problemstillinger, stor politisk bevågenhed, et nationalt og europæisk perspektiv og samtidig blive en del af en koncern, hvor klimaet og målsætningen om 70 pct. CO2-reduktion i 2030 står øverst på dagsordenen, så er en stilling i Elenheden i Energistyrelsen noget for dig!

Om jobbet

I Energistyrelsen ser vi klimaforandringerne som den største opgave, vi alle skal være med til at løse. Elsektoren har og vil også i fremtiden stå overfor for en gennemgribende udvikling, for at den kan bidrage til at understøtte målsætningen om 70 pct. CO2 reduktion i 2030. Lige nu har vi igangsat to større opgaver. Den ene opgave har til formål er at sikre, at lovgivningen på elområdet ensrettes og fremtidssikres. Dertil skal vi med afsæt i klimaaftalen for energi og industri fra juni 2020 udvikle den fremtidige regulering af elsektoren, og du skal være med til at sikre, at løsningerne kan implementeres og er juridisk holdbare.

Vi søger derfor to nye kollegaer:

 • En faglig stærk og erfaren jurist

 • En jurist, hvor det vil være en fordel, men ikke et krav, at du har erfaring med lovgivning gerne fra en politisk styret organisation og/eller fra energibranchen

 

Om de to stillinger

En faglig stærk jurist med erfaring med udarbejdelse af lovforslag og bekendtgørelser. Du vil bidrage til at sikre, at reguleringen på elområdet forenkles og fremtidssikres.

Vi har i dag en kompleks regulering, hvor der løbende er behov for opdateringer. Vi har et ønske om at lette disse processer ved at sammentænke og forenkle den nuværende regulering. Til dette arbejde vil du blive en del af et team af erfarne og mindre erfarne juridiske kolleger.

Der vil være behov for analyser af nuværende regulering og sammentænkning med øvrig regulering om energiområdet. Du vil skulle arbejde med EU-rammerne, som i høj grad præger reguleringen af elområdet. Hertil vil jobbet give mulighed for, at du tager  ansvar for juridisk sparring med øvrige jurister i elenheden og bidrager til koordinering af juridiske spørgsmål.

En jurist med erfaring eller lyst til indsigt i reguleringen på elområdet. Du vil skulle bidrage med at understøtte og samarbejde med øvrige medarbejdere med juridiske analyser på elområdet, herunder analyser igangsat som en del af klimaaftalen fra juni 2020.

Du vil bl.a. komme til at arbejde med elnetvirksomhedernes rolle i den grønne omstilling. Som led i dette skal du samarbejde med kollegaer om både udviklingsprojekter, konkrete sager om eldistributionsnettet og gennemførelser af politiske aftaler. Jobbet giver mulighed for faglig og juridisk udvikling.

Fælles for begge stillinger er, at de foruden ovenstående kan omfatte:

 • udarbejdelse af lovforslag og bekendtgørelser, der understøtter den grønne omstilling,

 • fortolkning af gældende regler,

 • ministerbetjening i form af fx udarbejdelse af svar på udvalgsspørgsmål fra Folketinget, materiale til ministeren mv.,

 • fortolkning af EU-regler, samt

 • konkret sagsbehandling.

 

Du vil få en travl og udfordrende hverdag med en høj grad af frihed under ansvar, faglige udviklingsmuligheder og gode kollegaer i en velsammentømret enhed med en uformel omgangstone og en god holdånd.

Du vil indgå i et af Elenhedens tre teams. De tre teams består af økonomer, ingeniører, generalister og jurister. Men du vil også blive en del af et fællesskab af fagligt stærke jurister i enheden, som arbejder tæt sammen.

Om dig

For begge stillinger forventer vi, at du:

 • har kompetencer inden for forvaltningsret og anden offentlig ret,

 • er en fagligt stærk og omhyggelig jurist, der selvstændigt kan løfte et stort ansvar,

 • evner at strukturere opgaver og processer og drive dem fremad i samarbejde med kollegaer,

 • du er velformuleret både i skrift og i tale og kan formidle komplekse problemstillinger på en kort og præcis måde,

 • du er en holdspiller med gode samarbejdsevner og har lysten til at indgå i tværfagligt samarbejde,

 • har lyst til at arbejde i et politisk-administrativt system, hvor du er en del af en, ofte, travl hverdag,

 • har evnen til at varetage embedsmandsrollen også i relation til eksterne samarbejdspartnere

 

Herudover vil det være en fordel, men ikke et must, hvis du har kendskab til forsyningssektorerne, og i særdeleshed elsektoren. Sidst men ikke mindst, skal du have lyst til at lære et nyt område at kende! 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 500 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

Center for forsyning skaber rammerne for udvikling af forsyningssektorerne med henblik på at sikre grøn omstilling, ressourceeffektivitet, forsyningssikkerhed, økonomisk effektivitet og forbrugerhensyn. Centret har ansvaret for el-, gas- og varmesektoren og økonomisk regulering af vand- og affaldssektoren. Centret arbejder med regulering både i EU og nationalt, lovarbejde, analyser, tilsyn, konkurrenceudsættelse og markedsdesign mv.  Der er omkring 80 medarbejdere i Center for forsyning.

Du vil blive ansat i elenheden, som er en del af Energistyrelsens Center for forsyning. Vi er ca. 24 medarbejdere i elenheden med arbejdssted i København.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtigelse eller konsulent afhængig af erfaring og kompetencer.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Lars Nielsen, telefon 3392 6874 eller teamleder Sidsel Horsholt, telefon 3392 6802

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Sådan ansøger du

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget.

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest onsdag den 04. november 2020. Samtaler forventes afholdt i uge 45-46.

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at skulle udarbejde en opgave i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

Medarbejderne er Energistyrelsens vigtigste aktiv. Vi bestræber os på at ansætte de bedste kvalificerede og de bedste kollegaer - og vi lægger vægt på en professionel ansættelsesproces.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-10-2020
Udløber
04-11-2020
Kviknummer
LJA-81243438
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Universitets- Og Hogskoleradet

Universitets- Og Hogskoleradet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
07-10-2020
Ansøgningsfrist
04-11-2020
Kviknummer
LJA-81243438
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed