Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Analytisk stærk kontorchef som kan skabe forandring i kommunerne

Socialstyrelsen

Odense, Fyn

Indrykket
30-09-2022

Socialstyrelsen har fokus på at få endnu større gennemslagskraft i kommunerne og sikre de nødvendige omstillinger på socialområdet. Hvis målet skal lykkedes, kræver det, at vi som styrelse forstår de samlede styringsmæssige, organisatoriske og ledelsesmæssige rammer på tværs af kommunen. Målet og arbejdet er forankret i en ny implementeringsstrategi, som står centralt i styrelsens samlede strategiske retning.

 

Vi søger en kontorchef, som kan være omdrejningspunkt for det fortsatte arbejde med at forstå og anvende drivkræfter og barrierer for implementering af omstillinger og indsatser i kommunerne. Den opbyggede viden skal bl.a. danne grundlag for det løbende arbejde på tværs af styrelsen med implementeringen af større reformer, som fx Børnene Først og Hovedloven, og andre typer indsatser.

 

Du vil samtidig blive chef for et kontor, som har en stor og vigtig opgave med at udmønte politisk afsatte midler til kommunerne og organisationer i civilsamfundet. Det kan ske gennem fx puljer eller driftstilskud, og der ligger netop en vigtig opgave i at designe den rigtige måde at udmønte midlerne, så de opfylder det politiske formål og god forvaltningsskik samt at midlerne er enkle at administrere for kommunerne og organisationer, som modtager midler.

 

Fælles for kontoret er en analytisk tilgang til, hvordan vi som styrelse sikrer, at indsatser og midler får den størst mulige effekt for udviklingen af socialområdet i kommunerne. Tilsvarende har kontoret både hvad angår implementering og udmøntning en tværgående understøttende rolle på tværs af styrelsen og for vores departement.

 

Som kontorchef for, Implementering og Udmøntning, refererer du til vicedirektøren, og indgår i chefgruppen, som består af direktionen og 14 kontorchefer.

 

Dine opgaver

Du vil blive chef for et kontor med ca. 30 medarbejdere fordelt på tre teams Det ene team arbejder med implementeringsanalyser og fonde og to teams arbejder med udmøntning af politisk afsatte midler i form af fx puljer og driftstilskud.

 

Hvert team har en faglig leder, som har personaleansvar for medarbejderne i teamet. Du vil således have direkte personaleansvar for de tre faglige ledere, og naturligvis det samlede faglige og strategiske ansvar for hele kontoret.

 

Udvalgte centrale opgaver:

  • Drivkraft og barriereanalyser i kommunerne. Analyserne har fokus på, hvilke drivkræfter og barrierer der gør sig gældende, når kommunerne skal gennemføre en omstilling af indsatsen på socialområdet. Det kan være større omstillinger, som at arbejde mere helhedsorienteret, og det kan være i implementering af konkrete metoder som fx åben dialog.

  • Udmøntning af midler til kommuner og organisationer. Kontoret har ansvar for at designe og udmønte midler til kommunerne i forlængelse af politiske aftaler, fx Børnene Først, og midler som følger af de årlige SSA-aftaler i regi af finansloven. Der vil være fokus på, at midlerne går til at understøtte de politiske mål og den ønskede omstilling samtidig med, at midlerne er enkle at administrere for kommunerne og organisationer.

  • Tværgående implementeringsanalyser. Analyserne har fokus på effekterne af de implementeringsgreb, som styrelsen typisk anvender til implementering, fx kompetenceudvikling. Analyserne kan også have fokus på hvordan styrelsen følger op på effekten af vores rådgivningsforløb i kommunerne.

 

Der vil være et tæt samarbejde med direktionen om den strategiske retning i kontoret, ligesom der vil være et stærkt tværgående samarbejde med styrelsens øvrige kontorchefer for at sikre gode resultater i opgaven.

 

Vi tilbyder

Kontorchefstillingen vil være central i realiseringen af styrelsens strategi og du vil kunne sætte dit præg på både en række af de større dagsordener på socialområdet og udviklingen af Socialstyrelsen.

 

Du vil få en bred samarbejdsflade internt i Social- og Ældreministeriets koncern med mange snitflader både internt i styrelsen og til vores departement. Samtidig vil du eksternt få en række snitflader til kommunerne, fonde og civilsamfundsaktører.

 

Du vil stå i spidsen for et stærkt hold af engagerede medarbejdere og et velfungerende ledelsesteam i kontoret. Endelig vil du blive en del af et godt og spændende arbejdsmiljø med fokus på en stærk faglighed og en sjov hverdag.

 

Din profil

Vi forventer, at du har lyst og motivation til at skabe positive forandringer på socialområdet. Det kan være du har en baggrund fra et relevant ministerie eller styrelse. Du kan også have en baggrund fra konsulentbranchen, eller måske kommer du fra en kommune eller en anden relevant organisation på området.

 

Som leder lægger vi vægt på, at du:

  • Er analytisk velfunderet

  • Er god til at samarbejde og opbygge gode relationer både internt og eksternt

  • Er resultatorienteret og kan sikre fremdrift

  • Har god dømmekraft og kan finde løsninger som overholder god forvaltningsskik og balancerer en række hensyn hos vores samarbejdspartenere

  • Har gennemslagskraft i form af din naturlige integritet og faglige sikkerhed

  • Er en dygtig personaleleder.

 

Endelig sætter vi det højt, at du som kontorchef kan sætte rammerne for og bidrage til et godt og tillidsfuldt arbejdsmiljø, hvor der også er en god uformel stemning og plads til humor.

 

Løn og ansættelsesvilkår

Du ansættes som kontorchef med tiltrædelse den 1. januar 2023 eller snarest muligt.

 

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret i løngruppe 1 og vil blive besat på åremålsvilkår. Stillingens ansættelsesområde er Social- og Ældreministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Socialstyrelsen, Edisonsvej 1, 5000 Odense C.

 

Såfremt du tilbydes stillingen, kan du blive bedt om at fremsende en straffeattest til brug for vurdering af, om du kan ansættes i stillingen.

 

Ansøgningsfrist og afholdelse af samtaler

Du sender din ansøgning og relevant dokumentation (CV og eksamenspapirer) elektronisk via stillingsopslaget på vores hjemmeside www.socialstyrelsen.dk. Der er ansøgningsfrist den 24. oktober 2022.

 

Vi afholder 1. samtalerunde den 31. oktober og 2. samtalerunde den 8-9. november 2022. Der vil indgå et testforløb og evt. case for kandidater, som går videre til anden samtalerunde.

 

Vil du vide mere?

Du kan få flere oplysninger om stillingen og Socialstyrelsen ved at kontakte vicedirektør Jakob Lynge Lind på jali@socialstyrelsen.dk eller på telefon 30 89 81 82.

 

Ansøgningsfrist:

24-10-2022

 

Arbejdstid:

Fuldtid

 

Arbejdssted:

Odense

 

Hjemmeside:

www.socialstyrelsen.dk

 

Kontakt os:

Jakob Lynge Lind

Vicedirektør

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Socialstyrelsen

Adresse 1
Edisonsvej 1
5000 Odense C
Danmark
Adresse 2
Edisonsvej 1
5000 Odense C
Danmark
Praktisk information
Oprettet
30-09-2022
Udløber
24-10-2022
Kviknummer
LJA-84080766
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Socialstyrelsen

Adresse
Edisonsvej 1
5000
Odense C
Danmark
Praktisk information
Indrykket
30-09-2022
Ansøgningsfrist
24-10-2022
Kviknummer
LJA-84080766
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed