Energinet

Energinet,

Fredericia
18-01-2018

Analytisk økonom til markedsudvikling og implementering af europæiske netregler

Kontakt

Energinet

Tonne Kjærsvej 65
7000
Fredericia
Danmark
Tlf: 70 10 22 44
Praktisk information
Oprettet:
18-01-2018
Udløber:
11-02-2018
Kviknummer:
LJA-54878058
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Analyse,
Økonomi og regnskab
Beliggenhed
Beregn rute-/rejseplan
Fra:
Til:
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vær med til at udvikle fremtidens elmarked, sikre en høj forsyningssikkerhed og bidrage til den grønne omstilling. Hvis du trives i en rolle, hvor du fungerer som vidensperson både internt og eksternt, er du måske vores nye kollega, som i en nøglerolle med internationale snitflader arbejder med markedsdata og bidrager til at implementere de europæiske netregler. Din nye arbejdsplads bliver på vores hovedkontor i Fredericia.

 

Fokus på analyser og international markedsudvikling

Du bliver en del af afdelingen Elmarkedsudvikling, som udvikler markedet baseret på teori og økonomiske analyser af markedsdata. Udviklingen i teknologien kræver, at vi konstant følger markedet og sørger for de nødvendige tilpasninger heraf. Som erfaren økonom varetager du selvstændigt opgaver omkring transparens og markedsdata samtidig med, at du aktivt deltager i arbejdet med værdiskabende implementering af europæiske netregler (EU network codes) i Danmark og i regionen.

 

Med stor interesse og forståelse for markedsdata sikrer du en kobling mellem data og den internationale markedsudvikling. Din vigtigste opgave er at arbejde med europæiske netregler og sørge for en national og regional implementering af disse. Samtidig strukturerer og analyserer du markedsdata i tæt samarbejde med IT, så Energinet til stadighed kan levere relevant datamateriale til både markedsaktører, politiske beslutningstagere i Danmark og tilsynsmyndigheder. En væsentlig del af denne opgave består i at vurdere hvilke data, der er nødvendige/relevante for både myndigheder og markedsaktører. Desuden arbejder du tæt sammen med nordiske og europæiske eltransmissionsselskaber og Energitilsynet omkring udvikling af metoder for markedets funktion samt deltager i transparens-projekter omkring udviklingen af platforme og andre værktøjer til internt og eksternt brug. Du bliver sammen med afdelingens erfarne kolleger en central vidensperson, som dels skal formidle vanskeligt teoretisk stof på en lettilgængelig måde og dels skal rådgive kolleger på tværs af organisationen og eksterne samarbejdspartnere.

 

Glæd dig til at blive en del af en organisation, som med en central placering i energisystemet, giver dig en bred berøringsflade i branchen. Derudover kan du se frem til et job i et stærkt fagligt miljø, hvor du i høj grad repræsenterer Energinet udadtil og har mulighed for at specialisere dig inden for et spændende område med stort potentiale for udvikling.

 

Relationsskabende økonom/ingeniør med interesse for markedsdata

Vi forestiller os, at du har en uddannelsesmæssig baggrund som økonom eller evt. ingeniør med god markedsforståelse. Vi forventer, at du har 3-5 års erfaring fra job, hvor du har opnået solid forståelse for Energibranchen og markedsaktører. Alternativt har du netop færdiggjort dit studie, som en af de bedste på din årgang. Da jobbet har brede (internationale) snitflader, er det et krav, at du kommunikerer professionelt på dansk og engelsk i både skrift og tale.

 

På det personlige plan har du skarpe analytiske evner og besidder et højt abstraktionsniveau, der gør dig i stand til at skabe overblik og se muligheder. Samtidig har du en struktureret og grundig tilgang til dit arbejde. Dine gode samarbejdsevner gør dig til en vellidt kollega og samarbejdspartner, og din gennemslagskraft betyder, at du kan holde fast ved de beslutninger, som er truffet på et rationelt grundlag. Hovedsagen er dog, at du er nysgerrig, har et stærkt drive og personlig vilje til at skabe resultater - både selvstændigt og i samarbejde med andre.

 

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket send ansøgning, så vi har den senest 11. februar 2018. Vi forventer at holde samtaler 20. februar 2018. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Johannes Bruun på telefon 23 33 85 76. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.

 

Energinet varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og naturgas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vi ejer energiens motorveje og bidrager til at skabe fair konkurrence på markedet for el og gas til gavn for forbrugerne. Vi er en selvstændig offentlig virksomhed med ca. 1200 engagerede og fagligt højt uddannede medarbejdere. Med afsæt i værdierne tillid, mod, forretningsorientering, udvikling, ansvarlighed og engagement lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

 

Se film om Energinet.

Skriv gerne at du har set jobbet hos Djøfs Jobunivers...

Populære job

Afdelingschef til Yngre Læger

Yngre Læger
Frist: 
11-07-2018

Centerleder til ældreområdet

Tårnby kommune
Frist: 
22-06-2018

Udviklingsorienteret medarbejder med flair for moms- og afgiftsområderne samt regnskab.

Region Hovedstaden - Center for Økonomi
Frist: 
05-08-2018

Jurist til arbejde med finansiel lovgivning

Finans Danmark
Frist: 
28-06-2018
Lignende job
TRIAX A/S
Nordjylland
Frist:
29-06-2018
Fresenius Kabi
København, Storkøbenhavn
Frist:
29-06-2018