Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Analytikere til registeranalyse i Center for Analyse og Struktur

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
15-02-2024

Har du lyst til at bidrage til det analytiske grundlag for politikudviklingen på børne- og undervisningsområdet? Og kan du bringe dine analytiske kompetencer i spil både ved udarbejdelse af registerbaserede analyser og i den løbende ministerbetjening mv.? Så har du muligheden for at komme helt tæt på den politiske dagsorden i Børne- og Undervisningsministeriet og præge politikken på området gennem analyser, videns- og evidensopbygning.

 

Vi arbejder for gode dagtilbud og fagligt stærke uddannelser

I Børne- og Undervisningsministeriet har vi som ambition, at børne- og undervisningspolitikken i højere grad skal kunne basere sig på analyse, evidens og viden. Alt sammen for at sikre gode dagtilbud samt de bedste og stærkeste uddannelser til alle børn og unge.

 

Center for Analyse og Struktur har det overordnede ansvar for at udarbejde registerbaserede analyser til brug for politikudviklingen på børne- og undervisningsområdet. Det gælder bl.a. i forbindelse med politiske udspil og forhandlinger samt i den daglige betjening af minister, Folketing og presse.

 

Om stillingen

Det er vores ambition af Center for Analyse og Struktur skal være et førende analysemiljø for viden og kvantitative analyser på børne- og undervisningsområdet. Dette muliggøres bl.a. i relation til vores tætte samarbejde med forskningsmiljøerne, ligesom vi igangsætter og støtter større forsøgs- og evalueringsprojekter, analyser og undersøgelser på området.

 

Du får som medarbejder stor indflydelse på centrets arbejde, og opgaver der giver dig mulighed for at udvikle din analytiske faglighed, såvel som din forståelse af de politiske processer.

 

Dine opgaver vil blandt andet bestå af at:

 • Udarbejde registerbaserede analyser på tværs af ministeriets område, og derigennem understøtte et stærkt analytisk fundament for udviklingen af børne- og undervisningspolitikken.

 • Udarbejde konsekvensvurderinger og potentialeberegninger af politiske tiltag på børne- og undervisningsområdet.

 • Udvikle modeller, som tager højde for og forudsiger adfærdsændringer samt bidrager til at kvalificere politiske beslutninger.

 • Bidrage til at relevant forskning bringes i spil i forbindelse med politikudviklingen.

 • Levere tal og analyseresultater til ministeren, Regeringen, Folketinget, pressen med flere.

 

I centeret har vi et aktivt fagligt miljø bestående af ca. 20 engagerede og dygtige medarbejdere og to kontorchefer med højt til loftet, en uformel omgangstone og hvor samarbejde og sparring er i højsædet.

 

Din profil

Du har gerne et par års erfaring, men det er ikke et krav. Du brænder for at arbejde med registerdata, analyser, viden og evidens.

 

Vi lægger derudover vægt på, at du:

 • Har en relevant uddannelsesbaggrund, fx cand.polit., cand.oecon., cand.scient.soc. eller lignende med relevante faglige kompetencer.

 • Har konkret erfaring med registerbaserede analyser og konsekvensvurderinger, herunder programmeringssprog (fx SAS, Stata, R eller Python) til brug for registeranalyser.

 • Har lysten og evnen til at drive både større og mindre analyser, der understøtter arbejdet med mere viden om børne- og undervisningspolitikken.

 • Har stærke skriftlige formidlingsevner, der gør, at du kan formidle komplekse tal og analyser på en let tilgængelig måde.

 • Kan bringe analyser i spil i en politisk kontekst.

 • Har gode samarbejdsevner og lyst til at arbejde team- og projektbaseret.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse pr. 1. maj 2024 eller efter aftale.

 

Arbejdstiden er gennemsnitligt 37 timer pr. uge.

 

Arbejdsstedet er Frederiksholms Kanal 21, 1220 København K.

 

Du vil blive ansat efter fællesoverenskomsten for akademikere i staten som fuldmægtig eller konsulent, på baggrund af dine kvalifikationer. Der kan være mulighed for at forhandle tillæg afhængigt af dine kvalifikationer.

 

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Morten Visby Krægpøth på telefon 2048 6683 eller Kontorchef Lars Videbæk på telefon 2449 5315.

 

Du kan også læse mere om Børne- og Undervisningsministeriet på vores hjemmeside www.uvm.dk.

 

Sådan søger du

Send din ansøgning, CV og eksamensbevis elektronisk senest søndag d. 3. marts 2024. Du søger stillingen via linket i annoncen. Vi forventer at holde samtaler i uge 10-11.

 

Du får flere oplysninger, hvis du indkaldes til anden samtale, hvor der også indgår en case, hvor det vurderes, hvordan du løser en konkret opgave.

 

Ansøgningsfrist

03-03-2024

 

Tiltrædelsesdato

01-05-2024

 

Arbejdssted

Departementet

 

Hjemmeside

http://www.uvm.dk/

 

Arbejdstider

Fuldtid

 

Kontakt

Lars Videbæk

kontorchef

E-mail

24495315

 

Morten Visby Krægpøth

E-mail

+45 20 48 66 83

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 25
1015 København K
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 21
1220 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-02-2024
Udløber
03-03-2024
Kviknummer
LJA-85332014
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 21
1220
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
15-02-2024
Ansøgningsfrist
03-03-2024
Kviknummer
LJA-85332014
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed