Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Analysekonsulenter til Danske Professionshøjskoler

Danske Professionshøjskoler

København, Storkøbenhavn

Indrykket
14-11-2023

Professionsuddannelserne til fx sygeplejerske og pædagog er - med regeringens 2030-plan Danmark rustet til fremtiden - rykket højt op på den politiske dagsorden og står nu over for et ambitiøst reformarbejde. Som analysekonsulent i Danske Professionshøjskoler kan du få en unik mulighed for at spille en central rolle i at sikre de bedste rammer for fremtidens professionsuddannelser. Og samtidig dygtiggøre dig i arbejdet med analyser og data som en vigtig del af den politiske interessevaretagelse.

 

Danmark mangler dygtige fagprofessionelle: Både de pædagoger, sygeplejersker, lærere og socialrådgivere, der udgør en central del af vores velfærdssamfund og som danskerne trygt overlader børn, unge, syge og ældre til. Men også de fagprofessionelle knyttet til den grønne omstilling, der skal bidrage til ambitionerne om Danmark som et grønt foregangsland.

 

En stor del af de fagprofessionelle uddannes i dag på landets professionshøjskoler. Og i fremtiden skal flere vælge den vej. Derfor arbejder Danske Professionshøjskoler for, at det skal være mere attraktivt at vælge en professionsuddannelse og -karrierevej til. Både som ung og senere i livet.

 

Med regeringens reformplaner for de professions- og erhvervsrettede uddannelser står professionshøjskolerne netop nu overfor en afgørende tid. Vi søger derfor to dygtige og ambitiøse analysekonsulenter, der vil bidrage til, at Danske Professionshøjskolers interessevaretagelse er gennemsyret af professionalisme og solide analyser, der fører til konkrete politiske resultater. 

 

Om Danske Professionshøjskoler og jobbet

Danske Professionshøjskoler er og har i de senere år været igennem en positiv udvikling som interesseorganisation. Vi arbejder hver dag benhårdt på at være en relevant og troværdig samarbejdspartner, der er ekspert på eget område med både solide fakta, gennemarbejdede analyser og med brugbare løsninger på de udfordringer, vi rejser.

 

Vi gør en dyd ud af altid at stå i en gunstig position, hvilket kræver et omfattende arbejde indadtil med udarbejdelse af både analyser og beslutningsoplæg, koordinering af processer mv. Alt det forsøger vi løbende at blive dygtigere til. Og den udvikling skal vores nye analysekonsulenter være en del af og bidrage til.

 

Aktuelt har vi vedtaget en ny strategi, der skal sætte retningen for professionshøjskolernes fælles, nationale arbejde de kommende år. Som ny kollega skal du bl.a. tage del i arbejdet med at realisere strategien - ikke mindst med regeringens kommende reformspor som et åbenlyst vindue.

 

Som analysekonsulent vil dine opgaver bl.a. være, at:

 • Bidrage til analyser og beslutningsgrundlag som en afgørende del af eksekvering af Danske Professionshøjskolers interessevaretagelse i bred forstand.

 • Sikre dataunderstøttet ledelsesbetjening og mødeforberedelse af høj kvalitet, der styrker vores organisation: fra sekretariat til formandskab og rektorkollegium.

 • Løbende sagshåndtering af skiftende uddannelsespolitiske dagsordener.

 

Du bliver en del af Danske Professionshøjskolers Fakta og Analyse-team, der dagligt ledes af en analysechef. Sammensætningen af dine konkrete arbejdsopgaver vil blive udformet ift. din profil, erfaring og interesser. Du må forvente, at arbejdsopgaverne løbende kan ændre karakter i takt med både skiftende uddannelsespolitiske dagsordener samt din egen udvikling.

 

Om dig

Som analysekonsulent i Danske Professionshøjskoler vil du både skulle gennemføre analyser, indsamle fakta og få ansvar for at formidle resultaterne, så de kan indgå i den politiske interessevaretagelse. Arbejdet vil ske i tæt dialog med de øvrige kolleger i sekretariatet og med samarbejdspartnere på professionshøjskolerne.

 

Vi leder derfor efter nye kolleger, der:

 • Arbejder struktureret, analytisk og strategisk.

 • Har stærke metodiske og analytiske kompetencer og lyst til databehandling.  

 • Har gode kommunikationsevner og kan formidle klart og præcist både mundtligt, skriftligt og visuelt.

 • Tager ansvar og kan arbejde selvstændigt og fokuseret.

 • Er omhyggelig og har sans for detaljen - også i perioder med højt tempo og korte deadlines.

 • Har kendskab til eller interesse for uddannelsespolitik.

 • Er idérig og kan bidrage til Danske Professionshøjskolers løbende udvikling som interesseorganisation.

 • Drives af at skabe resultater sammen med andre.

Vi forventer derudover, at du har en relevant akademisk uddannelse på kandidatniveau som Scient. Pol, Cand. Polit. eller lignende, og du må gerne være nyuddannet.

 

Om Danske Professionshøjskoler

Danske Professionshøjskoler er en interesseorganisation for de seks professionshøjskoler i Danmark. Vi udbyder uddannelser i 37 byer - og uddanner mere end hver tredje studerende på de videregående uddannelser. Vores fem største uddannelser er lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver og fysioterapeut.

 

Vi er 13 ansatte i sekretariatet, som har til huse i Vester Voldgade i hjertet af København.

 

Vi løfter i flok, og professionalisme, nysgerrighed og udsyn er centrale pejlemærker i vores daglige arbejde både internt i organisationen og i relation til vores kolleger på professionshøjskolerne og til samarbejdspartnere.

 

I Danske Professionshøjskoler bliver du en del af et sekretariat med et højt fagligt ambitions- og aktivitetsniveau. Vi er drevet af både resultater - og af at blive dygtigere til det, vi gør. Det skal du som ny kollega bidrage til.

 

Læs mere om Danske Professionshøjskoler på www.danskeprofessionshøjskoler.dk.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn og ansættelsesvilkår fastsættes på baggrund af din erfaring og kvalifikationer. Tiltrædelse 1. februar 2024.

 

Praktik

Vi skal have din ansøgning, CV og eksamensbevis senest søndag d. 3. december 2023 via ansøgningsknappen.

 

Vi forventer at afholde første samtale torsdag d. 7. december og anden samtale mandag den 11. december og tirsdag den 12. december. Du kan forvente, at der vil være en opgave ml. første og anden samtale.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte analysechef Trine Fuglsang på 28573992 eller chefkonsulent Sofie Seidenfaden på 31730591 / sose@dkprof.dk

 

Frist:

03-12-2023

 

Arbejdstid:

Fuldtid

 

Tiltrædelse:

1. februar 2024

 

Kontaktperson:

Sofie Seidenfaden

sose@dkprof.dk

 

Lokation:

Vester Voldgade 107, 1552 København

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Danske Professionshøjskoler

Adresse 1
Vester Voldgade 107
1552 København V
Danmark
Adresse 2
Vester Voldgade 107
1552 København V
Danmark
Praktisk information
Oprettet
14-11-2023
Udløber
03-12-2023
Kviknummer
LJA-85093039
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Danske Professionshøjskoler

Adresse
Vester Voldgade 107
1552
København V
Danmark
Praktisk information
Indrykket
14-11-2023
Ansøgningsfrist
03-12-2023
Kviknummer
LJA-85093039
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed