Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ambitiøse samfunds- og naturvidenskabelige kandidater til spændende opgaver med klima- og miljøindsatser i landbruget

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Landbrugsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-04-2021

Vil du være med til at udvikle ny politik, som understøtter fremtidens klima- og miljøeffektive landbrug? Og synes du, at det er spændende at arbejde med politik- og regeludvikling og samtidig finde løsninger, der virker i landbrugserhvervet? Så er du måske en af vores nye medarbejdere.

 

Danmarks klimaaftryk skal reduceres og er en høj politisk prioritet. Reduktioner inden for landbrugssektoren er centrale for at kunne nå de politiske ambitioner i Klimaloven, og i Landbrugsstyrelsen har vi ansvaret for at udvikle og implementere de gode klima- og miljøløsninger for landbrugssektoren. 

 

Vi søger derfor dig, der har ambitionerne, evnerne og mod på at understøtte den grønne udvikling i landbruget. I de kommende år skal vi blandt andet udvikle regulering, der begrænser kvælstofudvaskningen fra marker til kystvand og grundvand, og samtidig hjælper på klimaudfordringerne. Vi skal også designe og implementere en række ordninger og reguleringer til EUs kommende landbrugspolitik. Vi lægger stor vægt på at udvikle indsatserne, så de giver effekt ude i marken, og mening for de enkelte landmænd. Det arbejder vi bl.a. for gennem større politiske projekter, partnerskaber og pilot- og forskningsprojekter, hvor vi også kommer tæt på landmændene og bliver klogere på udfordringerne i erhvervet. Du skal derfor bl.a. være med til at sikre at love, regler og administrationsgrundlaget for tilskudsordninger understøtter reduktion af kvælstof- og drivhusgasudledningen.

 

Det betyder konkret, at du er med til at forberede politiske beslutningsoplæg, udvikle tilskudsordninger, indsatser og øvrig regulering, så de er gennemskuelige for landmændene, kan digitaliseres og er lette at kontrollere og administrere ikke mindst for landmanden. Vi lægger vægt på god dialog og inddragelse af vores kunder og interessenter, dvs. bl.a. landmænd og interesseorganisationer, og du vil kunne få en vigtig rolle for at sørge for det gode samarbejde med disse. De indsatser, vi gennemfører skal være understøttet af forskning, og derfor foregår arbejdet også i tæt dialog med universiteterne. Nogle af de konkrete opgaver du kan komme til at sidde med er bl.a. udtag af lavbundsjorde, udvikling af klimabedriftsregnskaber, interessevaretagelse i EU og implementering af EU-regler om klima, miljø og dyrevelfærd.

 

Hvad kommer du til at lave?

  • Minister- og departementsbetjening. Du skal kunne beskrive essensen i komplekse sager kort og præcist i beslutningsoplæg, som vores direktion, departement og minister kan træffe beslutninger på baggrund af.

  • Koordination. Du skal holde styr på politiske og faglige processer og sikre at både vores departement, internt i styrelsen, søsterstyrelser og en bred vifte af eksterne interessenter og interesseorganisationer, forskningsmiljøer, virksomheder og andre ministerier er inddraget, dér hvor de har viden og interesser.

  • Dataanalyser. Du skal gennemføre dataanalyser på kvælstof- og klimaområdet til brug for planlægning af målrettede indsatser og for at understøtte udviklings- og policy-arbejdet.

  • Medvirke til at støtteordninger og regulering udtænkes, så de har størst mulig effekt, så vidt muligt passer ind i landbrugets praksis og samtidigt understøtter en automatisk sagsbehandling, samt en hensigtsmæssig administration og kontrol.

 

Da vi søger flere medarbejdere, skal du ikke se ovenstående som en facitliste over, alt hvad du skal kunne fra dag ét. Vi lægger vægt på at have flere forskellige profiler ansat, og opgaverne vil blive defineret nærmere på baggrund af dine interesser og kompetencer.

 

Hvad forventer vi af dig?

Opgaverne er ideelle for de samfunds- og/eller naturvidenskabeligt interesserede kandidater. Du skal derfor have en uddannelse på kandidatniveau inden for en samfunds- eller naturvidenskabelig retning, eller i krydsfeltet derimellem f.eks. som planteagronom eller miljøøkonom. Du kan være en dygtig nyuddannet kandidat med mod på store opgaver eller have relevant erfaring f.eks. fra en styrelse, departement, universitet, konsulenthus eller tilsvarende, og du har interesse for politiske processer både i Danmark og EU. Din talbegavelse og analytiske evner ligger over gennemsnittet, og du skal være i stand til at over- og gennemskue komplekse problemstillinger og omsætte dem til klare og enkle budskaber og løsninger.

 

Du er god til at kommunikere og samarbejde, så du hurtigt kan hjælpe dine kollegaer videre, når de støder på udfordringer. Hvis du har solid faglig viden om landbrug, klima og miljø er det en fordel, men ikke et krav. Du har overblik og kan tage initiativer for at sikre fremdrift i opgaverne. Vi lægger desuden vægt på, at du er en åben og imødekommende person, der bidrager positivt til en god trivsel i teamet og enheden.

 

Hvem er dine kommende kollegaer?

Stillingerne er placeret i to enheder med ca. 60 medarbejdere i alt: Grøn udvikling & Ny viden og Miljø- & Erhvervsregulering. Tilsammen har vi bl.a. ansvar for udvikling og implementering af tværgående politik og regulering for klima, miljø og økologi. Arbejdet sker i samarbejde med resten af Landbrugsstyrelsen for at sikre faglig og organisatorisk forankring, ligesom vi har et tæt samarbejde med bl.a. Fødevareministeriets departement og andre statslige myndigheder, f.eks. Miljøministeriet og Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet. Vi har et spændende fagligt miljø, hvor der både er mulighed for at lære fra erfarne kolleger og udfolde sine egne talenter. Vi ser os selv i Landbrugsstyrelsen som en fremsynet og dynamisk arbejdsplads med spændende udfordringer, og vi er en del af et stort ministerium med mange udviklingsmuligheder både nationalt og internationalt.

 

Ansættelsesvilkår

Du vil som udgangspunkt blive ansat som fuldmægtig. Dog kan en af stillingerne evt. besættes som specialkonsulent. Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes ud fra erfaring og anciennitet og i henhold til overenskomst for akademikere i staten.

 

Ansættelsesområdet er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med tilhørende institutioner, og tjenestestedet er Landbrugsstyrelsen, Nyropsgade 30, København V.

 

Kontakt

Vil du vide mere om stillingerne er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Jonas Funder Mejer på telefon +45 40 26 78 21 eller jofume@lbst.dk, teamleder Adam Høyer Lentz på telefon +45 31 99 69 26 eller adhlen@lbst.dk eller teamleder Jakob Møgelvang på telefon +45 25 23 83 91 eller jakm@lbst.dk.

 

Du kan læse mere om Landbrugsstyrelsen på www.lbst.dk.

 

Ansøgning

Søg én af stillingerne ved at sende en ansøgning inkl. CV, eksamensbevis og evt. referencer online i vores rekrutteringssystem (tryk på Søg stillingen) senest torsdag den 29. april 2021 kl. 23.59.

 

Der vil indgå test i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Ansøgningsfrist:

29-04-2021

 

Arbejdssted:

København

 

Hjemmeside:

www.lbst.dk

 

Kontakt os:

Jonas Funder Mejer

Chefkonsulent

40267821

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Landbrugsstyrelsen

Adresse 1
Nyropsgade 30
1780 København V.
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-04-2021
Udløber
29-04-2021
Kviknummer
LJA-81953112
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Landbrugsstyrelsen

Adresse
Nyropsgade 30
1780
København V.
Danmark
Praktisk information
Indrykket
13-04-2021
Ansøgningsfrist
29-04-2021
Kviknummer
LJA-81953112
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed