Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ambitiøse konsulenter til centralt politikkontor og nyt implementeringssekretariat

Uddannelses- og Forskningsministeriets departement

København, Storkøbenhavn

Indrykket
14-09-2023

Brænder du for at forme fremtidens uddannelsespolitik? Eller at gøre den største reform af universiteterne i nyere tid til virkelighed? Er du initiativrig, faglig stærk og god til at navigere i komplekse processer med mange aktører? Så har vi flere spændende stillinger i Uddannelses- og Forskningsministeriets departement.

 

Vi skaber fundamentet for fremtiden

I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

 

Om stillingerne

Vi søger 2 special- eller chefkonsulenter, som har lyst til at arbejde med at forme fremtidens uddannelsespolitik i Center for Uddannelsespolitik og Trivsel.

 

Vi søger derudover 2 fuldmægtige eller specialkonsulenter til et nyoprettet implementeringssekretariat i departementet, der får ansvaret for implementeringen af den universitetsaftale, der kort inden sommerferien blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget. Læs mere om aftalen her.

 

Om Center for Uddannelsespolitik og Trivsel

Du bliver en del af et center med ca. 20 dygtige og engagerede medarbejdere samt to kontorchefer. I centeret har vi hovedansvaret for alle videregående uddannelser i Danmark, herunder ansvaret for regeringens større dagsordener på uddannelsesområdet. Det gælder uddannelsesreformer, der skaber nye fleksible uddannelsesveje på universiteterne, højere kvalitet i uddannelserne og bedre efteruddannelsesmuligheder hele livet. Det handler også om veje til at øge antallet af internationale studerende inden for områder, hvor danske virksomheder efterspørger højtuddannet arbejdskraft, et nyt optagelsessystem med bedre adgang for flere samt om at sikre gode uddannelser på velfærdsområdet og øget rekruttering til uddannelserne som fundament for en stærk velfærdssektor.

 

Arbejdet involverer minister- og regeringsbetjening, herunder udarbejdelse af beslutningsgrundlag og uddannelsespolitiske udspil, løbende sagsbehandling samt samarbejde på tværs af ministeriet, uddannelsessektoren og Slotsholmen. Vi søger bl.a. nye kollegaer, der har erfaring fra Slotsholmen.

 

Konkret vil dine arbejdsopgaver bl.a. bestå af:

  • Udvikling af policy-initiativer og større uddannelsespolitiske udspil

  • Ministerbetjening, herunder udarbejdelse af beslutningsgrundlag, forberedelse af politiske forhandlinger, mødemateriale og svar på folketingsspørgsmål mv.

 

Du kommer helt tæt på det politiske maskinrum og bliver en del af et center, hvor samarbejde og sparring er i højsædet, og hvor vi lægger vægt på, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Du får stort ansvar fra første dag og opgaver, der giver dig mulighed for at bringe din faglighed i spil.

 

Om det nyoprettede implementeringssekretariat

Du bliver en del af et nyoprettet implementeringssekretariat i departementet. Sekretariatet får ansvaret for at drive et tværgående implementeringsprogram, som skal understøtte, at den politiske aftale om en reform af universitetsuddannelserne i Danmark implementeres over det kommende årti.

 

Implementeringsprogrammet bliver det samlede organisatoriske omdrejningspunkt i næste fase af universitetsreformen, hvor de politiske ambitioner skal omsættes til virkelighed i tæt samarbejde med de 8 danske universiteter, de studerende og en lang række øvrige aktører, herunder private og offentlige arbejdsgivere.  

 

Implementeringssekretariatet forventes at bestå af en kontorchef og 6-8 faste medarbejdere, og vil derudover skulle koordinere tæt med medarbejdere i en række arbejdsgrupper og underudvalg på tværs af Uddannelses- og Forskningsministeriets ressort, herunder med deltagelse af repræsentanter fra universiteterne m.fl.

 

Implementeringssekretariatet får bl.a. en central rolle i betjening af det kandidatudvalg, der skal udarbejde det nye kandidatlandskab på universiteterne. Vi søger bl.a. derfor nye kollegaer, der har erfaring med sekretariatsbetjening af kommissions- eller udvalgsarbejde, herunder udarbejdelse af skriftlige oplæg og afrapporteringer vedr. komplekse problemstillinger.

 

Du får som en del af sekretariatet en unik mulighed for at bidrage til implementeringen af en af de største reformer i nyere tid og solid erfaring med at navigere i komplekse processer og problemstillinger.

 

Er du en af vores nye kollegaer?

Vi forventer, at du har en faglig stærk profil (f.eks. cand.scient.pol., cand.polit. eller lignende) og har gerne erfaring fra et ministerium, en styrelse eller en anden politisk styret organisation.

 

Vi lægger derudover vægt på, at du:

  • er selvstændig, proaktiv og ansvarsfuld

  • har politisk tæft og interesse for udarbejdelsen af solide beslutningsgrundlag

  • har stærke mundtlige og skriftlige formidlingsevner

  • har forståelse for og lyst til at arbejde med samfundsøkonomi, analyser og tal

  • er detaljeorienteret og har kritisk sans

  • har gode samarbejds- og koordineringsevner

 

Det vil være en fordel, hvis du har kendskab til uddannelsesområdet, men det er ikke en betingelse.

 

En ambitiøs og social arbejdsplads

Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer en høj arbejdsglæde i hverdagen, samtidig med at der er god plads til fritids- og familieliv. Vi mener, at en god kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin, fælleskab og interesse for hinanden i en hverdag, som kan være intensiv og med mange opgaver, der skal håndteres samtidig.

 

Løn og ansættelsesvilkår

Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

 

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Linda Kirketoft Hansen på telefonnummer 72318255 eller på e-mail lkha@ufm.dk eller kontorchef Dina Bloch på 72318053 eller på e-mail dibl@ufm.dk.

Søg stillingen

Klik på knappen søg stillingen eller søg via vores hjemmeside

www.ufm.dk/job-i-ministeriet

 

Vi skal have din ansøgning, CV og uddannelsesbevis senest tirsdag den 3. oktober 2023.

 

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde afholdes i uge 40/41 og anden samtalerunde i uge 41/43. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres personlighedstest og en faglig test.

 

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisktilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Lige adgang.

 

Ansøgningsfrist:

03-10-2023

 

Arbejdssted:

Departementet, Børsgade 4, 1215 København K.

 

Hjemmeside:

www.ufm.dk

 

Kontakt os:

Dina Bloch

Kontorchef

45 72 31 80 53

E-mail

 

Linda Kirketoft Hansen

Kontorchef

+4572318255

E-mail

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Uddannelses- og Forskningsministeriets departement

Adresse 1
Børsgade 4
1215 København K
Danmark
Adresse 2
Børsgade 4
1215 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
14-09-2023
Udløber
03-10-2023
Kviknummer
LJA-85076609
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Uddannelses- og Forskningsministeriets departement

Adresse
Børsgade 4
1215
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
14-09-2023
Ansøgningsfrist
03-10-2023
Kviknummer
LJA-85076609
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed