Gem annonce

Ambitiøse generalister med lyst til at arbejde med mediepolitik i dansk og international kontekst søges til Kulturministeriets Departement

Kulturministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
12-02-2024

Interesserer du dig for mediernes vilkår, og hvordan vi sikrer de bedst mulige rammer for danske medier i en ny medievirkelighed, hvor globale techgiganter spiller en stadig større rolle? Trives du i en politisk styret organisation, hvor du skal være med til at udvikle og implementere de mediepolitiske aftaler mellem regeringen og partierne i Folketinget? Så har du chancen for at blive en del af Center for Film og Medier i Kulturministeriets departement.

 

Om kontorerne

Vi søger dygtige medarbejdere til kontorerne for hhv. Film- og Mediestøtte og Medier i Kulturministeriets departement. I kontorerne arbejder vi for at sikre de bedste rammer om danskernes mediebrug i en tid, hvor nye digitale teknologier, sociale medier og store internationale aktører skaber grundlæggende forandringer af måden, medier producerer og udkommer med indhold. I kontorerne varetager vi opgaver inden for både traditionelle og nye medier.

 

Du vil blive del af et hold, der arbejder tæt sammen om at udvikle og gennemføre mediepolitiske initiativer. I centeret arbejder vi lige nu med implementering af de to centrale politiske aftaler på området; medieaftalen og filmaftalen. Begge aftaler blev indgået i 2023 og indeholder bl.a. initiativer og opgaver forbundet med indførelse af et nyt kulturbidrag, sekretariatsbetjening af medieansvarsudvalget og nedsættelse af et udvalg for fremtidens mediestøtte.

 

Mediekontoret beskæftiger sig herudover med public service og varetager relationen til bl.a. DR og TV 2. Film- og Mediestøtte-kontoret beskæftiger sig med filmområdet og varetager relationen til Det Danske Filminstitut.

 

Om jobbet

Du vil få mulighed for at udvikle dine kompetencer, opbygge solid mediefaglig viden og komme tæt på de politiske processer og hurtigt få et selvstændigt ansvar. Dine opgaver vil bl.a. omfatte:

  • Generel ministerbetjening med oplæg og sager til direktionen og ministeren.

  • Koordination af processer internt i departementet og med andre ministerier, f.eks. i forbindelse med tværministerielle arbejder, arbejdet i regeringsudvalg, udmøntning af politiske initiativer og lignende.

  • Dialog med interessenter og aktører på kulturområdet.

Du vil få en bred kontaktflade til andre ministerier, Slots- og Kulturstyrelsen, Det Danske Filminstitut og centrale interessenter og institutioner på området, herunder DR, TV 2 DANMARK og de regionale TV 2-virksomheder. Derudover kommer du til at indgå i fagligt ambitiøse kontorer med dygtige kollegaer og godt humør.

 

Din endelige opgaveportefølje vil afhænge af din profil, erfaring og kompetencer.

 

Om dig

Vi forventer, at du har en relevant samfundsvidenskabelig eller humanistisk kandidatuddannelse. Det kan f.eks. være cand.scient.pol., cand.jur., cand.polit., cand.mag. i medievidenskab eller lignende.

 

Derudover forestiller vi os, at du:

  • Har interesse for medieområdet.

  • Kan formidle komplicerede problemstillinger klart og enkelt, både mundtligt og skriftligt.

  • Kan sætte dig ind i nye fagområder og problemstillinger hurtigt og effektivt.

  • Trives godt med en omskiftelig hverdag og varierede opgaver.

  • Har erfaring med ministerbetjening f.eks. fra en statslig styrelse eller et departement og gerne erfaring med koordinering af større projekter/sager tværministerielt. Hvis du er nyuddannet, kan det evt. være fra et studenterjob.

  • Har interesse og flair for politisk betjening i en politisk styret organisation.

Det er en fordel, hvis du har erfaring med EU-systemet, men ikke et krav.

 

Kulturministeriet som arbejdsplads

Du vil blive en del af en arbejdsplads, der organiserer sig efter de politiske mål og arbejder aktivt for at nå dem. I ministeriet arbejder vi dynamisk med vores interne organisering, så vi kan levere hurtigt og effektivt. Du vil få en varieret hverdag tæt på de politiske beslutninger, hvor der er fokus på at levere løsninger, som står på et solidt fagligt, juridisk og økonomisk grundlag. Du får god mulighed for at lære dine kollegaer at kende gennem faglige samarbejder og fællesmøder i huset samt gennem personaleforeningens sociale arrangementer.


Vi prioriterer din udvikling

Kulturministeriets departement er en attraktiv og professionel arbejdsplads med højt ambitionsniveau. Vi er optaget af at fastholde og udvikle dygtige medarbejdere og tilbyder gode karrieremuligheder. Du får bl.a. adgang til kurser og efteruddannelse, faglige inspirationsoplæg mv., som sammen med vores interne talentprogram sikrer den faglige og personlige udvikling.

 

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer. Stillingerne er på fuld tid.

 

Ansættelsesområdet er Kulturministeriets departement og underliggende styrelse. Arbejdsstedet er Nybrogade 2, 1203 København K.

 

Det er en forudsætning for ansættelsen, at du kan blive sikkerhedsgodkendt og opretholde godkendelsen under hele din ansættelse.

 

Forventet tiltræden er den 1. maj 2024 eller snarest muligt.

 

Vil du vide mere?

Du kan høre mere om stillingerne ved at kontakte kontorchef Franciska Vinde Dirchsen på telefon 51 54 33 50 eller på mail fvd@kum.dk. Eventuelle praktiske spørgsmål i forbindelse med din ansøgning kan rettes til HR-Partner Nina Nisted Myssen på telefon 24 94 49 26 eller på mail nnmy@kum.dk.

 

Du kan læse mere om Kulturministeriet på www.kum.dk.

 

Send os din ansøgning

Du kan sende din ansøgning via det elektroniske ansøgningsmodul på www.kum.dk/job. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker på knappen Søg stillingen. Du bedes vedhæfte ansøgning, CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag.

 

Ansøgningsfristen er kl. 12 middag mandag den 4. marts, og vi forventer at afholde jobsamtaler i uge 10 og 11.

 

Ministeriet ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed, hvorfor alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold mm. opfordres til at søge.

 

ANSØGNINGSFRIST

04-03-2024

 

HJEMMESIDE

http://www.kum.dk/

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Kulturministeriet

Adresse 1
Nybrogade 2
1203 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
12-02-2024
Udløber
04-03-2024
Kviknummer
LJA-85327283
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Kulturministeriet

Adresse
Nybrogade 2
1203
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
12-02-2024
Ansøgningsfrist
04-03-2024
Kviknummer
LJA-85327283
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce