Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ambitiøs og politisk interesseret jurist søges til politisk betjening, lovfortolkning og lovgivningsarbejde

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
18-05-2021

Brænder du for politisk betjening, lovfortolkning og lovgivningsarbejde? Og vil du være med til at sætte retning for udviklingen i grundskolen, særligt de frie skoler (frie grundskoler, efterskoler og frie fagskoler)? Så er du måske vores nye jurist i Center for Grundskoler i Børne- og Undervisningsministeriets departement.

 

Dine arbejdsopgaver

Som vores nye jurist i Center for Grundskoler, vil du især skulle bistå i centrets sekretariat for de frie skoler, men vil også komme til at løse opgaver på folkeskoleområdet. Afhængigt af din baggrund og kvalifikationer vil du kunne beskæftige dig med:

 • Løbende betjening af ministeren, herunder folketingsbesvarelser, mødeforberedelser og svar på henvendelser fra borgere og organisationer mv.

 • Lovfortolkning og juridisk vejledning på grundskoleområdet

 • Lovgivningsarbejde, herunder udarbejdelse af lovforslag

 • Udarbejdelse af politiske beslutningsoplæg mv.

 • Koordinering og videndeling på tværs af Børne- og Undervisningsministeriet, herunder med ministeriets to styrelser og internt i departementet, samt med parterne på området fx Friskolerne, Danmarks Private Skoler og Danske Skoleelever m.fl.

 

Om dig

Du er cand.jur. og har lyst til at arbejde i en politisk styret organisation med et bredt opgavefelt af såvel generelle som mere specialiserede opgaver. Du har gerne et par års erfaring med at arbejde i en politisk styret organisation, fx i staten eller en kommune. Også er det en fordel, hvis du har forudgående kendskab til grundskoleområdet, men det er ikke et krav.

 

Vi forventer herudover, at du: 

 • har viden om og interesse for uddannelsesområdet

 • har stærke analytiske og faglige kompetencer

 • har gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner

 • har en selvstændig og struktureret arbejdsform med fokus på resultater og fremdrift på det område og de opgaver, som du har ansvaret for

 • har stærke samarbejdsevner

 • trives med et stort selvstændigt ansvar i et til tider hektisk miljø

 • bidrager til, at det er sjovt at gå på arbejde.

 

Om os

Center for Grundskoler er placeret i Børne- og Undervisningsministeriets departement. Vi er ca. 30 medarbejdere, hvoraf seks er jurister. I centeret arbejder vi med politikudvikling, lovgivning og politisk betjening af minister og Folketinget på grundskoleområdet, dvs. både folkeskolen og de frie skoleformer. Centret har en central funktion i idéudvikling og igangsættelse af nye initiativer på grundskoleområdet.

 

Centret har ansvar for folkeskoleloven, friskoleloven og lov om efterskoler og frie fagskoler. Endvidere sekretariatsbetjener centret Rådet for Børns Læring samt en række øvrige udvalg, ekspertgrupper.

 

Vores nuværende opgaver omfatter blandt andet udformning og udmøntning af politisk prioriterede udspil, betjening af diverse fora og sekretariater, bidrag til div. pressehenvendelser samt forskellige udvalgsarbejder.

 

Grundskoleområdet fylder meget både politisk og i medierne, og centret har derfor også mange løbende ad hoc opgaver, som giver et spændende arbejdsmiljø med en kombination af dag til dag ministerbetjening og større politiske udspil og udviklingsarbejde.

 

Centret samarbejder desuden tæt med øvrige ministerier samt de centrale parter på grundskoleområdet, herunder bl.a. Kommunernes Landsforening, Danmarks Lærerforening og parterne på det frie skoleområde.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Du bliver ansat som fuldmægtig efter overenskomst for akademikere i staten.

 

Vi ønsker at besætte stillingen hurtigst muligt og senest pr. 1. august 2021.

 

Arbejdstiden er i gennemsnit 37 timer pr. uge.

 

Arbejds- og tjenestestedet er indtil videre Frederiksholms Kanalen 25, 1220 København V.

 

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Christian Korsbæk på 2168 7567 eller kontorchef Anna Sofie Weigaard Jørgensen på telefon 3392 5429.

 

Du kan også læse mere om Børne- og Undervisningsministeriet på vores hjemmeside www.uvm.dk.

 

Sådan søger du

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest søndag den 13. juni 2021. Du søger stillingen via vores hjemmeside www.uvm.dk/job.

 

Vi forventer at holde samtaler i uge 24 og 25. Der kan forekomme en case/test i forbindelse med samtalerne for at vurdere, hvordan du løser en konkret opgave. Du får flere oplysninger om casen/testen, hvis det bliver aktuelt.

 

Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

 

Ansøgningsfrist:

13-06-2021

 

Stillingstype:

AC-fuldmægtig

 

Arbejdstid:

37 timer

 

Arbejdssted:

Børne- og Undervisningsministeriet

 

Hjemmeside:

www.uvm.dk

 

Kontakt os:

Anna Sofie Weigaard Jørgensen

Kontorchef

3392 5429

 

Christian Korsbæk

Kontorchef

2168 7567

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 25
1220 København K
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 21
1220 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
18-05-2021
Udløber
13-06-2021
Kviknummer
LJA-82124571
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 21
1220
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
18-05-2021
Ansøgningsfrist
13-06-2021
Kviknummer
LJA-82124571
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed