Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ambitiøs og analytisk stærk fuldmægtig til spændende opgaver vedrørende prøver, eksamen og test i folkeskolen

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
02-09-2021

Kontor for Prøver, Eksamen og Test søger en fuldmægtig, som arbejder systematisk og analytisk, er god til at samarbejde og kan holde hovedet koldt i travle situationer. Den rette kandidat skal blandt andet hjælpe os med at styrke anvendelsen af data i enheden til gavn for den samlede viden om, hvordan børn og unge klarer sig til prøver, eksamen og test på folkeskoleområdet.

 

Dine arbejdsopgaver

Som ny medarbejder i folkeskoleenheden skal du bidrage til enhedens opgaver i forhold til minister- og ledelsesbetjening samt udvikling og faglig understøttelse af skolernes afholdelse af folkeskolens prøver, altså klassiske generalistopgaver. Derudover ønsker vi at opprioritere vores udnyttelse af data og analyser, især data fra prøverne og data som indberettes af institutionerne på vores område til at styrke vores drifts- og udviklingsopgaver. Formålet er bl.a. at styrke den politiske betjening og at sikre en endnu mere evidensbaseret tilgang. Du skal drive det arbejde i enheden og bidrage til udbredelsen af at inddrage data og analyser i enhedens arbejde generelt.

 

Vores nye kollega skal kunne varetage følgende opgaver:

 • bidrage til generel styrkelse af enhedens brug af data som ministeriet besidder om prøver, eksamen og test på folkeskoleområdet, så alle i enheden får et skarpere blik for, hvordan vi kan understøtte vores arbejde med kvantitative analyser

 • gennemføre mindre analyser af fx karakterdata, data fra elevbesvarelser af folkeskolens prøver, økonomiberegninger osv.

 • bidrage til en sikker og effektiv gennemførelse af folkeskolens prøver, de nationale test og sprogprøverne

 • bidrage til kontorets opgaver, herunder sagsbehandling, politisk betjening, ministerbetjening mv.

Den konkrete sammensætning af dine arbejdsopgaver vil afhænge af din erfaring og kvalifikationer og afstemmes med enhedens samlede opgavevaretagelse.

 

Om dig

Vi forestiller os, at du har en relevant videregående uddannelse, fx cand.scient.pol., cand.scient.soc. eller tilsvarende samfundsvidenskabelig uddannelse. Det er en fordel, men ikke et krav, at du har erfaring fra de uddannelsesområder, som ministeriet arbejder med eller fra centraladministrationen.

 

Vi forventer, at du:

 • har en systematisk tilgang til opgaveløsningen

 • kan formulere dig korrekt og klart på skrift og i tale

 • er metodisk og fagligt stærk

 • har stærke analytiske evner, særligt ift. behandling af data og kvantitative analyser

 • kan se de store sammenhænge uden at miste blikket for detaljerne

 • er pragmatisk og udviklingsorienteret og kan tænkte i nye og bedre løsninger

 • har gode samarbejdsevner og godt humør, også når arbejdstempoet er højt

 • har forståelse for arbejdet i en politisk ledet organisation.

 

Om Kontor for Prøver, Eksamen og Test

I Kontor for Prøver, Eksamen og Test arbejder vi med prøver, eksamen og test i grundskolen, de gymnasiale uddannelser, en række ungdoms- og voksenuddannelser (avu, FVU og FGU) samt erhvervsuddannelserne. Vores arbejde omfatter løbende drift, udvikling af it-understøttelse i samarbejde med Styrelsen for It og Læring, faglig udvikling af prøver og test og politisk betjening.

 

I kontoret vil du få cirka 30 kollegaer. Heraf arbejder 15 i folkeskoleenheden. Fælles for kontorets ansatte er, at alle har stærke kompetencer på deres arbejdsområder, og at vi arbejder for at styrke grundlaget for evalueringen af børn, unge og voksnes læring.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Du bliver ansat som fuldmægtig efter gældende overenskomst. Der kan være mulighed for at forhandle tillæg afhængigt af dine kvalifikationer. Stillingen ønskes besat fra den 1. november 2021.

 

Ansættelsessted: Frederiksholms Kanal 26, 1220 København K

 

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte enhedsleder Christian Vestergaard Sloth på telefon 4010 9185 eller kontorchef Camilla Springborg på telefon 2964 1864.

 

Lyder det som noget for dig?

Send din ansøgning, CV og dokumentation for uddannelse (eksamensbevis) inden ansøgningsfristen d. 16. september 2021. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler den 23. og den 24. september. Der vil indgå en case ved første samtale.

 

 

I Børne- og Undervisningsministeriet arbejder vi for at skabe det optimale faglige grundlag for, at ministeren, regeringen og Folketinget kan træffe de rigtige beslutninger på undervisningsområdet. Vores arbejdsopgaver spænder fra betjening af ministeren til udvikling af uddannelsers indhold, mål og kvalitet alt sammen med et fælles mål om at skabe fagligt stærke uddannelser til alle.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 26
1220 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
02-09-2021
Udløber
16-09-2021
Kviknummer
LJA-82604402
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Forskning og undervisning, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 26
1220
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
02-09-2021
Ansøgningsfrist
16-09-2021
Kviknummer
LJA-82604402
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Forskning og undervisning, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed