Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ambitiøs jurist med interesse for compliance og forvaltning

Miljøministeriets Departement

København, Storkøbenhavn

Indrykket
23-11-2022

Vil du arbejde i et af Slotsholmens bedste juridiske kontorer i et dynamisk, politisk og udviklingsorienteret miljø og samtidig arbejde for et bæredygtigt miljø? Så er det dig, vi søger.

Hvad kommer du især til at arbejde med?

Du vil få et selvstændigt ansvar for en bred opgaveportefølje. Du får brug for al din viden om forvaltningsret, forfatningsret og EU-ret. Hos os bliver du faktisk aldrig færdig med at dygtiggøre dig som jurist. Du får egne sagsområder og bliver juridisk sparringspartner for et eller flere af departementets kontorer eller ministeriets styrelser.

Du vil som udgangspunkt indgå i teamet for grundlæggende forvaltningsret. Teamet arbejder med aktindsigt, rådgiver om grundlæggende forvaltningsretlige spørgsmål, behandler klagesager og henvendelser fra Folketingets Ombudsmand. Derudover arbejder vi generelt på at sikre korrekt forvaltning i ministeriet.

Dit arbejde bliver udfordrende og udviklende med fokus på juridisk bistand, der skaber merværdi. Din arbejdsdag kan være omskiftelig i opgave og karakter. Vi kender ikke altid dagen, før den er omme.

Du kommer til at arbejde med alt fra hurtige deadlines til langsigtede udviklingsopgaver. Selv om vi kan have travle arbejdsdage, prioriterer vi også strategiudvikling og relationer i kontoret. Vi mener det alvorligt, når vi siger, at det skal være muligt at have et liv ved siden af arbejdet.

Du bliver del af et engageret og velfungerende arbejdsmiljø i et kontor med en retschef, tre teamledere og ca. 18. jurister samt 6 stud.jur., hvor vi sammen bidrager til løsning af komplekse juridiske opgaver. Vi er en god blanding af meget erfarne jurister og yngre jurister, som alle brænder for juraen. Vi bruger hinanden til sparring, og har generelt en åben dør-politik. Ud over det faglige, prioriteres det sociale også i kontoret.

Vores forventninger til dig

Du motiveres af at arbejde i et ambitiøst juridisk miljø, er uddannet cand.jur. og ser dig selv i følgende udsagn:

  • Stærke juridiske kompetencer. Du har et højt fagligt niveau og motiveres af at finde løsninger på komplekse juridiske problemstillinger.
  • Ambitiøs. Du vil være den bedste til det, du laver. Det vil vi nemlig. Derfor er du også struktureret med styr på dine opgaver og processer. Det gør, at du yder juridisk bistand af høj kvalitet, der skaber merværdi for dem, vi rådgiver.
  • Politisk tæft. Vi forestiller os, at du hurtigt kan få et overblik over vores organisation og interessenter og interesserer dig for den politiske dagsorden.
  • Gode samarbejdsevner. Ingen ved alt. Du ved, at man bliver bedre i et samarbejde. Derfor er du opsøgende, god til at lytte og inddrage samarbejdsparter.
  • God kommunikator. Du har en veludviklet situationsfornemmelse, god gennemslagskraft og kan kommunikere klart i skrift og tale.
  • God kollega. Du vil gerne være med på holdet i et kontor med et godt kollegaskab. Du har lyst og overskud til at hjælpe og give feedback.

Om kontoret

Miljøministeriets jurakontor agerer husadvokat for departementets kontorer. Derudover har kontoret det overordnede ansvar for Miljøministeriets regelproduktion samt ansvaret for håndtering og koordinering af sager for EU-Domstolen. Vi samarbejder med og agerer som sparringspartnere for resten af departementets jurister, og beskæftiger os særligt med EU-ret, forvaltningsret, forfatningsret og naturligvis miljøret.

Kontoret er inddelt i tre teams; EU-teamet, lovgivningsteamet og teamet for grundlæggende forvaltningsret. Vi søger som udgangspunkt en medarbejder til teamet for grundlæggende forvaltningsret.

Vi fungerer som lovforslagspartnere for juristerne i de faglige kontorer, således at ingen skriver lovforslag alene, vi hjælper med at finde de gode løsninger, vi koordinerer og kvalitetssikrer ministeriets lovprogram og rådgiver om lovgivningsproceduren i Folketinget.

Vi bidrager til, at ministeriets juridiske rådgivning og ydelser er af høj kvalitet. Vi er jurapartnere for fagkontorerne og bistår med sparring til de svære og principielle spørgsmål, hvor det er godt at være flere til at tænke.

EU-ret er et væsentligt arbejdsområde for Jura, da miljøretten i høj grad er EU-reguleret.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker- organisationer for akademikere i staten (Akademikeroverenskomsten).

Du ansættes som fuldmægtig eller konsulent pr. 1. februar 2023 eller snarest muligt. Der vil være mulighed for at forhandle individuelle tillæg alt efter kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner. Du kommer til at arbejde midt i København, idet tjenestestedet er i Miljøministeriets departement, Jura, Holmens Kanal 42, København K.

Stillingen er på fuld tid (37 timer ugentligt).

Yderligere oplysninger

Har du lyst til at høre mere om stillingen, så kontakt retschef Paolo Perotti på tlf. 25 12 52 46 eller teamleder Anna Nystrup tlf. 21 63 09 36.

Du kan læse mere om en karriere som jurist i Miljøministeriets departement på: https://mim.dk/ministeriet/job/karriere-som-jurist/.

Sådan søger du stillingen

Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning vedlagt dokumentation for uddannelse (eksamensbevis inkl. karakterer fra både bachelor og kandidat skal vedlægges), CV samt eventuelle referencer senest onsdag den 7. december 2022.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 49-50. Indkaldes du til samtale, vil du aftenen forinden, skulle løse en mindre skriftlig opgave hjemmefra.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Miljøministeriets Departement

Adresse 1
Holmens Kanal 42
1216 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
23-11-2022
Udløber
07-12-2022
Kviknummer
LJA-84276721
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Miljøministeriets Departement

Adresse
Holmens Kanal 42
1216
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
23-11-2022
Ansøgningsfrist
07-12-2022
Kviknummer
LJA-84276721
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed