Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ambitiøs dataanalytiker til Erhvervsstyrelsen interne data- og analyseenhed

Erhvervsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
20-05-2022

Øget og ansvarlig brug af data er en central forudsætning for, at vi i Erhvervsstyrelsen kan løse vores opgaver bedre. Kan du bidrage til at styrke Erhvervsstyrelsens anvendelse af data i vores kerneopgaver? Og har du stærke analytiske og formidlingsmæssige kompetencer og er dygtig til at samarbejde? Så er du måske vores nye kollega i Team Dataanalyse.

Stilling i et udviklingsorienteret og stærkt fagligt område

Data er et grundelement i løsningen af Erhvervsstyrelsens opgaver. Det gælder bl.a. i arbejdet med COVID-19-kompensationsordningerne til dansk erhvervsliv, kontrol- og tilsynsindsatser og arbejdet med vækst og erhvervsudvikling i hele Danmark. Derfor arbejder vi løbende med at gøre Erhvervsstyrelsen endnu mere datadrevet.

Vi har en uformel stemning i teamet, hvor vi lægger vægt på at hjælpe og lære af hinanden. Størrelsen af teamet og vores forskellige fagligheder giver gode muligheder for at arbejde med nye projekter og rykke sig fagligt - Asger, fuldmægtig i Team Dataanalyse

Vi arbejder både med centrale data om dansk erhvervsliv samt Erhvervsstyrelsens interne data. Fx har vi adgang til data om næsten 800.000 virksomheder i CVR, vi modtager årligt mere end 270.000 digitale regnskaber, vi har forskeradgang til Danmarks Statistik, og med Virksomhedsguiden.dk driver vi en datadrevet platform, som understøtter erhvervsfremmesystemet og dansk erhvervsliv. Samtidig har vi en omfattende database over ansøgninger til kompensationsordningerne målrettet dansk erhvervsliv.

Arbejdet i Team Dataanalyse

Vi er Erhvervsstyrelsens tværgående data- og analyseenhed og spiller en central rolle ift. at gøre Erhvervsstyrelsen mere datadrevet. Det betyder blandt andet, at vi gennemfører større tværgående udviklingsprojekter med fokus på dataanvendelse i tæt samarbejde med andre kontorer i Erhvervsstyrelsen. Vi bistår også vores kollegaer og Erhvervsministeriets departement med dataanalyser og -udtræk ifm. fx Folketingsspørgsmål, ministerbetjening og lovforberedende arbejde.

Derudover arbejder vi løbende med at forbedre datakvalitet og -tilgængelighed i Erhvervsstyrelsen og vi står for at kompetenceudvikle og inspirere vores kollegaer til øget brug af data i den daglige opgaveløsning.

Dine konkrete arbejdsopgaver vil afhænge af dine kompetencer og interesseområder, men du vil få en stilling, hvor du eksempelvis:

 • bistår med BI-løsninger, analyser og datavisualiseringer baseret på centrale datakilder om dansk erhvervsliv samt Erhvervsstyrelsens interne data, typisk i Tableau
 • skal bidrage til at udvikle nye datakilder og analysemetoder ved brug af fx Python eller Alteryx
 • arbejder med at forbedre kvalitet, tilgængelighed og anvendelse af Erhvervsstyrelsens datakilder
 • bidrager til at skabe netværk, inspirere til øget dataanvendelse samt løfte data- og analysekompetencer på tværs af Erhvervsstyrelsen

Du bliver en del af et område med 11 akademiske medarbejdere, der vægter faglighed og samarbejde højt. Vi kan tilbyde et varieret og udfordrende job og mulighed for at arbejde selvstændigt i et fagligt inspirerende miljø med gode kolleger.

Vi bor ved Langelinie i København med udsigt over havnen. Vi har en uformel omgangstone, rig mulighed for at deltage i mange sociale aktiviteter og møde kolleger fra mange forskellige fagområder, som giver dig et netværk på tværs af hele organisationen.

Profil med flair for datadrevet udvikling

Vi forestiller os, at du har en relevant videregående uddannelse fx cand.scient.pol., cand.polit., cand.scient eller cand.it.

Vi forventer, at du:

 • har en analytisk tankegang
 • har erfaring med dataanalyse og -visualiseringer, fx i Tableau eller Power BI
 • har erfaring med eller interesse for at arbejde med Python, Alteryx eller lignende programmer
 • har stærke kommunikations- og formidlingsevner
 • er udadvendt og trives med at opsøge og indgå i samarbejder med forskellige faggrupper
 • hurtigt kan sætte dig ind i nye områder, komplekse problemstillinger, varierende arbejdsopgaver, og sætte dig i brugerens sted, så du leverer løsninger, der gør en reel forskel
 • er engageret, dynamisk og proaktiv i din opgavevaretagelse og god til at arbejde struktureret

Vi er åbne overfor både nyuddannede og medarbejdere med erfaring. Som mere erfaren vægter vi især erfaring med projektledelse. Derudover er det fordel, hvis du har arbejdet i en politisk ledet organisation, men det er ikke et krav.

Om os

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har omkring 1100 medarbejdere, som arbejder på fem forskellige lokationer i landet. Denne stilling er placeret på Langelinie i København.

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed. Vi lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier og data til at effektivisere vores drift og skabe værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder.

Du kan læse mere om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk.

Om ansættelsen

Ansættelsen sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC med mulighed for at forhandle tillæg. Indplacering vil være afhængig af kvalifikationer. Det kan både være som fuldmægtig eller som specialkonsulent. Der er tale om en fast fuldtidsstilling med tiltrædelse hurtigst muligt.

Hvis du vil vide mere om stillingen, kan du kontakte teamleder Sofie Jæger på 35 29 15 86. For spørgsmål angående løn og ansættelsesforhold kan du rette henvendelse til HR-rekrutteringspartner Diana O. Jørgensen på 91 33 71 39.

Lyder stillingen som noget for dig? Så klik på "Søg stilling"-knappen. Ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest søndag d. 12. juni 2022.

Tiltrædelse vil være den 1. august 2022 eller hurtigst muligt herefter.

Samtaler forventes afholdt i uge 24 og 25. Der vil blive anvendt test i rekrutteringsprocessen.

Læs mere om Erhvervsstyrelsen som arbejdsplads samt rekrutteringsprocessen her: https://erhvervsstyrelsen.dk/jobs-i-erhvervsstyrelsen

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.

Søg jobbet

Ansøgningsfrist: 12-06-2022

Arbejdssted: København

Hjemmeside

https://erhvervsstyrelsen.dk/

Spørgsmål om jobbet

Diana O. Jørgensen

HR-rekrutteringspartner

91 33 71 39

Sofie Jæger

35 29 15 86

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsstyrelsen

Adresse 1
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Adresse 2
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
20-05-2022
Udløber
12-06-2022
Kviknummer
LJA-83633763
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, IT, web og teknologi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsstyrelsen

Adresse
Langelinie Allé 17
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
20-05-2022
Ansøgningsfrist
12-06-2022
Kviknummer
LJA-83633763
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, IT, web og teknologi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed